Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Ασίλ Ερντογάν

Διάλεξη της Τουρκάλας συγγραφέα Ασίλ Ερντογάν, διάσημης για την αντίστασή της μέσα από τα βιβλία της στον αυταρχισμό του συνεπώνυμού της Προέδρου της χώρας της, των οποίων αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Αμαλία Μουτούση στο Megaron Plus. Στις 7.30 μ.μ.

Sun Ra Arkestra

Η Arkestra του πρωτοπόρου της jazz Sun Ra, έστω και σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και ηγέτη της, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Στις 8.15 μ.μ.

«Ο κύκλος των ‘μάταιων’ πράξεων»

Το έργο του Σπύρου Τζόκα «Ο κύκλος των ‘μάταιων’ πράξεων», σε μια μουσικοθεατρική παράσταση από την ομάδα Πείρα(γ)μα Πάνω Στη Ζωή Και τον Θάνατο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, κάθε Πέμπτη στον κινηματογράφο Αλκυονίς. Στις 9 μ.μ.

Haig Yazdjian

Ο δεξιοτέχνης του ούτι, ερμηνευτής και συνθέτης Haig Yazdjian με το κουαρτέτο του, που συναποτελείται από πιανίστα, κοντραμπασίστα και ντράμερ, στο The Zoo, στο Χαλάνδρι. Στις 9 μ.μ.

Αγγελική Τουμπανάκη

Και τις υπόλοιπες Πέμπτες του Νοεμβρίου «Συνδέσεις», ένα πρωτότυπο multimedia πρόγραμμα της Αγγελικής Τουμπανάκη, με τη συνοδεία τετραμελούς σχήματος (κιθάρα, πιάνο, μπάσο και ντραμς) και τη συμμετοχή του πολυφωνικού σχήματος Terra Voce στο Upstairs του «Passport Κεραμεικός». Στις 10 μ.μ.

MultEECE 3

Το ευρωπαϊκό φεστιβάλ Multiversal επιστρέφει στην Ελλάδα για τρίτη συνεχή χρονιά με τον τίτλο MultEECE 3 στο «ΚΕΤ», με ελεύθερη είσοδο. Στις 8 μ.μ.

Ανθολογία Οδυσσέα Ελύτη

Παρουσίαση της πεντάγλωσσης ανθολογίας του Οδυσσέα Ελύτη «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας» (εκδόσεις Ίκαρος), που περιλαμβάνει CD με μελοποιημένα από τον Γιώργο Κουρουπό ποιήματα του βραβευμένου με Νόμπελ ποιητή μας, για την οποία θα μιλήσουν οι David Connolly, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Γιώργος Κουρουπός και Κατερίνα Καρύδη, ενώ η σοπράνο Μάιρα Μηλιολιδάκη με τη συνοδεία στο πιάνο του Τίτου Γουβέλη θα ερμηνεύσει τραγούδια της έκδοσης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας. Στις 7 μ.μ.

Γιώργος Δουατζής

Παρουσίαση των βιβλίων του Γιώργου Δουατζή «Ο μουσουργός» και «Τα κάτοπτρα» (εκδόσεις Στίξις), για τα οποία θα μιλήσουν οι πανεπιστημιακοί Πέπη Ρηγόπουλου και Μάριος Μπένζος και αποσπάσματά τους θα διαβάσει η φιλόλογος και ηθοποιός Μάρθα Παπαδοπούλου, στο Polis Art Café. Στις 8 μ.μ.

Μαρία Σωφρονίου

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Σωφρονίου «Όταν η ματιά σου αγγίξει την ψυχή μου» (εκδόσεις Ωκεανός), στο Σπίτι Της Κύπρου (Ξενοφώντος 27, Σύνταγμα). Στις 7 μ.μ.

Η Ιεραποστολή στο Βυζάντιο

Παρουσίαση του βιβλίου της Εύης Βουλγαράκη - Πισίνα «Η προσέγγιση των εθνικών κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο» (εκδόσεις Μαΐστρος), για το οποίο θα μιλήσουν ο μητροπολίτης Καμερούν Γρηγόριος, ο καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πατήρ Δημήτριος Μπαθρέλλος, ο διδάκτωρ Βυζαντινολογίας Φώτης Βασιλείου και θα συντονίσει η βυζαντινολόγος Νίκη Τσιρώνη, στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων (3ης Σεπτεμβρίου 56). Στις 7 μ.μ.

Για τις απαρχές των αρχιτεκτονικών κανόνων

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων διαλέξεων για την Ιστορία της Αρχιτεκτονικής, ο Βρετανός Mark Wilson Jones, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μπαθ, θα μιλήσει με θέμα «On the origins of the architectural orders», ενώ θα προηγηθεί σύντομη παρουσίαση του έργου του από τον καθηγητή Μανόλη Κορρέ στο Κτήριο Αβέρωφ του ΕΜΠ. Στις 6.30 μ.μ.

«Κάθε Πέμπτη, κύριε Νιάρχο»

Στο πλαίσιο του κύκλου «Κάθε Πέμπτη, κύριε Νιάρχο», ο Θανάσης Νιάρχος συνομιλεί με την ηθοποιό Νένα Μεντή, στο Θέατρο Σταθμός. Στις 7 μ.μ.

«Brimstone & Glory»

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Viktor Jakovleski «Brimstone & Glory», θέμα του οποίου είναι το φεστιβάλ πυροτεχνημάτων στο Τουλτεπέκ του Μεξικού, στο Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι). Στις 9 μ.μ.

Μια μουσική «Σχεδία» στη Θεσσαλονίκη

Οι Γιάννης Αγγελάκας, Δημήτρης Ζερβουδάκης & Άντε Ψιλά - Ψιλά, Baildsa, Διώνη, Θρακόμελο, One Drop Forward και Paranaue στον πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη) στη Θεσσαλονίκη, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στην ενίσχυση του περιοδικού δρόμου των αστέγων «Σχεδία». Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL