Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Έναρξη του «In-Edit», του τριήμερου φεστιβάλ κινηματογραφικών ταινιών με θέμα τη μουσική, που πραγματοποιείται και στις δύο σκηνές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. Στις 5 μ.μ.

«Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης»

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της Μαργαρίτας Μαντά «Ο μεγάλος πεερίπατος της Άλκης», το οποίο έχει ως θέμα τη μεγάλη συγγραφέα Αλκη Ζέη και θα προβάλλεται Σάββατο και Κυριακή στον κινηματογράφο Δαναός. Στις 3.30 μ.μ.

«Υπηρέτης δύο αφεντάδων»

Πρεμιέρα της κωμωδίας του Κάρολο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, η οποία θα παίζεται Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Άλφα Ιδέα. Στις 9.15 μ.μ.

«Ψυχή στα μανταλάκια»

Πρεμιέρα του έργου «Ψυχή στα μανταλάκια», μιας μεταφοράς στη σκηνή διηγημάτων της Ιωάννας Καρυστιάνη σε διασκευή και σκηνοθεσία Εύης Δημητροπούλου, η οποία θα παίζεται Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στον πολυχώρο Αλεξάνδρεια (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής). Στις 9 μ.μ.

«Φανταστικά 2»

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Πανταζώνα «Φανταστικά 2» (εκδόσεις Λιβάνη) για το οποίο θα μιλήσουν η επίσης συγγραφέας Χαριτίνη Χριστάκου και ο ίδιος ο Γ. Πανταζώνας στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο ΚΠΙΣΝ. Στις 8.30 μ.μ.

Περίπατος στην Πλάκα

Απογευματινό λογοτεχνικό περίπατο στην Πλάκα με ξεναγό τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Κώστα Στοφόρο διοργανώνει για άλλη μια φορά το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Στις 5 μ.μ.

Παραμύθια ενάντια στην εξάρτηση

Βιωματικό εργαστήρι προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης με τον δόκτορα Στέλιο Πελασγό στο πολιτιστικό στέκι του ΚΕΘΕΑ Διάβαση (Σταυροπούλου 29, πλατεία Αμερικής). Στις 11 π.μ.

Για την ελληνική γλώσσα

Δεύτερη και τελευταία ημέρα του «1ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Κοινή, τις κοινές και τη διαμόρφωση της κοινής νεοελληνικής» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του ΑΠΘ στο Τελλόγλειο Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη με κόστος συμμετοχής 30 ευρώ, αλλά για φοιτητές/τριες 10. Στις 9.15 π.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL