Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα οι Dream Syndicate, ένα από τα συγκροτήματα που τη δεκαετία του '80 καθόρισαν με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο τις τότε νέες τάσεις του αμερικανικού rock, στο Fuzz Live Music Club.

Και αύριο επίσης έναρξη του Κύκλου Μάνος Χατζιδάκις της ΕΛΣ με την ορχήστρα της υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού να συνοδεύει τους Θεοδώρα Μπάκα, Γιώργο Περρή και Σταύρο Νιφοράτο στο εμβληματικό -και βασισμένο σε δικά του ποιήματα- έργο του μεγάλου συνθέτη μας «Η εποχή της Μέλισσάνθης» στην κεντρική σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Και αύριο επίσης «Είμαστε αλάνια...», δηλαδή οι νέες ρεμπέτικες κομπανίες και μουσικοί από όλη την Ελλάδα Αμάλγαμα, Αμανήτες, Ανφάν Γκατέ, Γιαλαντζί Πατρινοί, Γιάννης Διονυσίου, Κιουρντί, Τούτοι, Χορδόφωνα και Tusker με τη συμμετοχή των Μανώλη Πάππου (ο οποίος επιμελείται μουσικά τις συναυλίες) και Βαγγέλη Κορακάκη στο Μέγαρο Μουσικής.

Και κάθε Σάββατο ο Μίλτος Πασχαλίδης με τη συνοδεία εξαμελούς σχήματος (πιάνο / ακορντεόν, κιθάρα, πνευστά, κρητική λύρα, μπάσο και ντραμς) στον Σταυρό του Νότου.

Και όλα τα υπόλοιπα Σάββατα του Νοεμβρίου ο βιρτουόζος της λαϊκής κιθάρας Δημήτρης Μυστακίδης μαζί με άλλους δύο κιθαρίστες και μιαν ερμηνεύτρια και φυσικά πάρα πολλά ρεμπέτικα στο Up Stage του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου.

Και για όλα τα Σάββατα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου οι Γιάννης Γιοκαρίνης και Γιάννης Κούτρας μαζί με τη Μαρία Κηλαηδόνη και με τη συνοδεία τριμελούς μπάντας (κιθάρα, μπάσο και ντραμς) στο The Zoo του Χαλανδρίου.

Και το επόμενο Σάββατο 11 Νοεμβρίου ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο Kremlino του Πειραιά.

Η Ρένα Μόρφη παρουσιάζει για άλλη μια φορά την περσόνα και φυσικά τα τραγούδια της Σούλης Ανατολή στο Plus του Σταυρού του Νότου.

Και τα επόμενα τέσσερα Σάββατα, μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, η μουσικοθεατρική παράσταση «Η Εφημερίς των Κυριών», εμπνευσμένη και σε μεγάλο βαθμό βασισμένη από την εφημερίδα της πρώτης ελληνικής φεμινιστικής οργάνωσης την οποία ίδρυσε η πρωτεργάτρια του κινήματος για ίσα δικαιώματα της γυναίκας στη χώρα Καλλιρρόη Παρρέν, με την Ευσταθία να υπογράφει την προσαρμογή των κειμένων αλλά και τα πρωτότυπα τα οποία τα συμπληρώνουν, να γράφει τη μουσική και να ερμηνεύει και να τραγουδά σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μαρκοπούλου με τη λιτή συνοδεία ενός πιάνου στην Οικία Κατακουζηνού στο Σύνταγμα.

Συνέχεια του 1ου Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τους βιρτουόζους της βιόλας ντε γκάμπα Ανδρέα Λινό και François Joubert - Caillet και τον Νίκο Παναγιωτίδη στο αναγεννησιακό λαούτο και τη θεόρβη σε έργα για δύο βιόλες ντι γκάμπα του Σεντ Κολομπέ και του μαθητή του Μαρέν Μαρέ.

Έναρξη του 5ου Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης με τον Νίκο Κυριόσογλου που θα ερμηνεύσει έργα Σούμαν και Ραχμάνινοφ στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς με τη συνοδεία της μόνιμης τετραμελούς μπάντας του (κιθάρα, keyboards, μπάσο και ντραμς) και της ερμηνεύτριας Νεφέλης Φασούλη στο Royal Theater στην Πάτρα.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου και όλες τις Κυριακές και τις Δευτέρες μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Gazarte.

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου αφιέρωμα στα κονσέρτα για πιάνο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ με το κουαρτέτο εγχόρδων «Αέναον» της ΚΟΑ και σολίστ την Ελισάβετ Κουναλάκη στο αριθμός 11 σε φα μείζονα και την Ελένη Μουζάλα στο αριθμός 12 σε λα μείζονα στο Μέγαρο Μουσικής.

Και κάθε Δευτέρα ο Σωκράτης Μάλαμας στον Σταυρό του Νότου.

Τρίτη 7 Νοεμβρίου και όλες τις υπόλοιπες Τρίτες του Νοεμβρίου η Ελένη Καρακάση με τη συνοδεία τετραμελούς σχήματος (μπουζούκι / κιθάρα, πιάνο, μπάσο και ντραμς) στη Σφίγγα.

Προβολή της κλασικής βωβής ταινίας του Σεργκέι Αϊζενστάιν με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από το αυτοσχεδιαστικό δίδυμο Silent Move στο ΚΕΤ.

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου συνέχεια του αφιερώματος στα κονσέρτα για πιάνο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ με το κουαρτέτο εγχόρδων «Αέναον» της ΚΟΑ και σολίστ τη Δανάη Καρρά στο αριθμός 13 σε ντο μείζονα και τη Μαρία Ευστρατιάδη στο αριθμός 14 σε μι ύφεση μείζονα στο Μέγαρο Μουσικής.

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και τις υπόλοιπες Πέμπτες του Νοεμβρίου «Συνδέσεις», ένα πρωτότυπο multimedia πρόγραμμα της Αγγελικής Τουμπανάκη με τη συνοδεία τετραμελούς σχήματος (κιθάρα, πιάνο, μπάσο και ντραμς) και τη συμμετοχή του πολυφωνικού σχήματος Terra Voce στο Upstairs του Passport Κεραμεικός.

Οι Γιάννης Αγγελάκας, Δημήτρης Ζερβουδάκης & Άντε Ψιλά Ψιλά, Baildsa, Διώνη, Θρακόμελο, One Drop Forward και Paranaue στον πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη) στη Θεσσαλονίκη με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στην ενίσχυση του περιοδικού δρόμου των αστέγων «Σχεδία».

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου η ΚΟΑ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου θα ερμηνεύσει καταρχήν την φημισμένη «Φανταστική Συμφωνία» του Εκτόρ Μπερλιόζ, το «Κονσέρτο για βιόλα και ορχήστρα» του Γουίλιαμ Γουόλτον με σολίστ την κορυφαία Τατιάνα Μαζουρένκο και ως εισαγωγή την «Ιουλιανή Σουίτα για ορχήστρα, έργο 85» του Φίλιππου Τσαλαχούρη στο Μέγαρο Μουσικής.

Το τρίο του κορυφαίου του Hammond organ στην jazz Dr. Lonnie Smith (συναπαρτίζεται από κιθαρίστα και ντράμερ) μέχρι και τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο Half Note Jazz Club.

Συνέχεια του 1ου Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τους Δημήτρη Καρακαντά στο μπαρόκ βιολί, Δημήτρη Τίγκα στο βιολόνε και Γεράσιμο Χοϊδά στο τσέμπαλο να παίζουν έργα Αυστριακών και Γερμανών συνθετών για βιολί και μπάσο κοντίνουο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL