Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Περί βιβλιοθηκών ... και ενηλίκων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περί βιβλιοθηκών ... και ενηλίκων

Έχουμε παρουσιάσει πολλές δράσεις των ελληνικών λαϊκών βιβλιοθηκών που αφορούν τα παιδιά. Θεωρούμε ότι η τριβή των παιδιών με τη βιβλιοθήκη ως χώρο μέσα από διάφορα προγράμματα δυνητικά θα οδηγήσει σε ενήλικους που θα αγαπούν το διάβασμα και το βιβλίο. Όμως τις κοινότητες των βιβλιοθηκών δεν τις αποτελούν μόνο παιδιά. Πολλές βιβλιοθήκες λοιπόν τρέχουν δράσεις που απευθύνονται στο ενήλικο κοινό τους. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμα για τον μήνα Νοέμβριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, 8.30 το απόγευμα. Η θεατρική ομάδα Νεφελοκοκκυγία σε «Βροχή επιστροφής». Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στην Κική Δημουλά και στον Γιάννη Βαρβέρη σε διδασκαλία - σκηνοθεσία Τάσου Παπαναστασίου.

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, 6.00 το απόγευμα. Βασικές αρχές ελεύθερου σχεδίου. Προοπτική στη ζωγραφική. Με την Κακαγιά Αικατερίνη.

Πρόγραμμα Εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για αρχάριους και προχωρημένους χρήστες θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου σε συνεργασία με το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στις Λέσχες Ανάγνωσης: Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, 8.30 το απόγευμα. Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας Ενηλίκων, όπου οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα, στις 8.30 το βράδυ, με στόχο την ουσιαστική γνωριμία με το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος και τους συγγραφείς που ασχολούνται με αυτό. Τη Λέσχη συντονίζουν η χημικός Αγγελική Φατίση και ο ποιητής Τόλης Νικηφόρου. Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, 8.30 το απόγευμα. "Ο οικουμενικός Νίκος Καζαντζάκης". Λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Λέσχης Ανάγνωσης Ελληνικής και Ξένης Πεζογραφίας. Με αφορμή το «Έτος Νίκου Καζαντζάκη», που κήρυξε το υπουργείο Πολιτισμού για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα - διανοητή, η πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Γιούλη Ιεραπετριτάκη, Ιστορικός - αρχαιολόγος δρ Παν/μίου Bologna, θα παρουσιάσει το έργο του.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Δηλώσεις συμμετοχής: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666). Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου είναι μέλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για ενηλίκους λοιπόν, που συμπεριλαμβάνει μορφές άτυπης εκπαίδευσης, συναντήσεις, τέχνες, λογοτεχνία και φυσικά πολλά πολλά βιβλία. Ο ρόλος τής λαϊκής βιβλιοθήκης να υπάρχει ως κέντρο της κοινότητας που εξυπηρετεί όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες, βρίσκοντας πάντα για τον καθένα έναν ιδιαίτερο τρόπο να τον φέρει σε επαφή με το βιβλίο και την ανάγνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL