Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C24.5°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C20.3°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.5°C
5 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C23.5°C
4 BF 31%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Γιώργος Βελένης

Τον Γιώργο Βελένη, αρχιτέκτονα - αρχαιολόγο, ομ. καθηγητή Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ, έναν επιστήμονα υψηλού κύρους και σημαντικής προσφοράς στην αρχαιολογική κοινότητα και τον δημόσιο λόγο, τιμά το διεθνές επιστημονικό συμπόσιο που διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο Αμφιθέατρο της Αρχαίας Αγοράς. Οι εργασίες ολοκληρώνονται το Σάββατο.

Ο διαχρονικός Νίκος Γκάτσος

Το γνωστό πλέον αφιέρωμα σε τραγούδια τα οποία γράφτηκαν σε στίχους του Νίκου Γκάτσου με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στις 9 μ.μ.

«Relax... Mynotis»

Η παράσταση «Relax... Mynotis», που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Βασίλης Παπαβασιλείου και ερμηνεύει ο ίδιος μαζί με τον Γιάννο Περλέγκα, επαναλαμβάνεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 12 Νοεμβρίου στο Θέατρο Τέχνης. Στις 9.15 μ.μ.

Το εμβληματικό κείμενο του Άρη Αλεξάνδρου «Το Κιβώτιο» παρουσιάζεται για τρίτη χρονιά σε απόδοση, σκηνοθεσία και ερμηνεία Φώτη Μακρή κάθε Παρασκευή στο Studio Μαυρομιχάλη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό με προσκεκλημένο τον συγγραφέα, κριτικό λογοτεχνίας και υπεύθυνο των “Αναγνώσεων” της “Αυγής” Κώστα Βούλγαρη. Στις 9 μ.μ.

11ο Vinyl Is Back

Η πρώτη ημέρα του 11ου Vinyl Is Back θα περιλαμβάνει, ανάμεσα στα άλλα, την παρουσίαση (στις 8 μ.μ.) του πρώτου δίσκου της σειράς Vinyl Is Back Live Sessions, ενός LP με την ηχογράφηση της εμφάνισης του γκρουπ Υπόγεια Ρεύματα στο 10ο Vinyl Is Back τον Μάρτιο, για το οποίο θα μιλήσουν ο διοργανωτής του VIB Δημήτρης Αντωνάκος, ο επιμελητής της σειράς Νίκος Γιούσεφ, ο ηχολήπτης Γιάννης Χριστοδουλάτος και ο μουσικός και παραγωγός Θοδωρής Μανίκας. Εναρξη στις 3 μ.μ.

Το Baby Trio για τους αρχιτέκτονες

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που προηγούνται του συνεδρίου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων το Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη σε μια συναυλία στην οδό Πολυδεύκους 39 (κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ) στον Πειραιά με ελεύθερη είσοδο. Στις 9.30 μ.μ.

Pocket Festival

Λήξη του Pocket Festival που πραγματοποιείται στο «Poems ‘N’ Crimes» των εκδόσεων Γαβριηλίδη (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι) με το θεατρικό έργο της Αντιγόνης Κατσαδήμα «Τρεις πίθηκοι», σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κεφαλά, στις 8.30, απαγγελία αφροαμερικανικών ποιημάτων με την αυτοσχεδιαστική jazz συνοδεία του κοντραμπάσου του Χρυσόστομου Μπουκάλη στις 10 και μουσική με το δίδυμο του πιανίστα Μαρίνου Κωστόπουλου και του σαξοφωνίστα Θανάση Ζέρβα στις 11.30 μ.μ.

Η απειλή για την Αθήνα

Παρουσίαση του βιβλίου των αρχιτεκτόνων Νίκου Μιχαλόπουλου και Γιώτας Βρεττάκου «Η τριλογία της απειλής για την Αθήνα» (εκδόσεις Αστάρτη), για το οποίο θα μιλήσουν οι αρχιτέκτονες Γιώργος Μαδεμοχωρίτης, Ράνια Κλουτσινιώτη, Αριστείδης Ρωμανός, Νίκος Χαρκιολάκης και -επίσης αρχιτέκτονας και ομότιμη καθηγήτρια στο ΑΠΘ- Βάνα Τεντοκάλη στο Polis Art Café της Στοάς του Βιβλίου. Στις 6 μ.μ.

Μέχρι και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου οι Iasis, το world jazz συγκρότημα του οποίου ηγείται ο κιθαρίστας Κώστας Μπαλταζάνης με προσκεκλημένους τον Ορφέα Περίδη, την Έλλη Πασπαλά και την Μαρίνα Σάττι στο «Half Note Jazz Club». Στις 10.30 μ.μ.

Κινηματογράφος στο ΚΠΙΣΝ

Στο πλαίσιο των τελευταίων για εφέτος κινηματογραφικών προβολών στο ΚΠΙΣΝ η κλασική στο είδος της «σχολική» βρετανική ταινία «Στον κύριό μας με αγάπη», που καθιέρωσε ως σταρ τον Σίντνεϊ Πουατιέ στο Ξέφωτο με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Παυλίνα Βουλγαράκη

Και τις τρεις επόμενες Παρασκευές, μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου, η Παυλίνα Βουλγαράκη με την πενταμελή μπάντα της (κιθάρα, βιολί, keyboards, μπάσο και ντραμς) στο Club του Σταυρού του Νότου. Στις 10.30 μ.μ.

Γενέθλια του Κορμοράνου!

Η ομάδα Κορμοράνος γιορτάζει τα δεκαπέντε χρόνια από την ίδρυσή της με μια συναυλία στην οποία θα συμμετάσχουν τα αθηναϊκά rock γκρουπ Acid Baby Jesus, Dollkraut, Man Duo και The Voyage Limpid Sound στο Gagarin 205. Στις 9 μ.μ.

Στο πλαίσιο των Αισχύλειων 2017 ο Theodore στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα σε μια συναυλία που είχε αναβληθεί λόγω βροχής. Στις 8.30 μ.μ.

Αναστάσιος Ράμμος

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Αναστάσιος Ράμμος με την μπάντα του στο «Ρυθμός Stage» της Ηλιούπολης. Στις 10 μ.μ.

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Θανάσης Βασιλάς μαζί με άλλους δύο σολίστ στην κιθάρα και το κοντραμπάσο και με τον Βασίλη Χαραλάμπους και τη Βασιλική Στεφάνου στην ερμηνεία στο Χαμάμ. Στις 10 μ.μ.

Ελληνοϊορδανική electronica

Ο Ελληνοϊορδανός δημιουργός της electronica Tareq με support το electronic rock γκρουπ Foam στο Hoxton με ελεύθερη είσοδο. Στις 10.30 μ.μ.

«Η κυρά της Ρω»

Πρεμιέρα του θεατρικού μονολόγου του Γιάννη Σκαραγκά «Η κυρά της Ρω» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα και ερμηνεία Φωτεινής Μπαξεβάνη στο θέατρο Σφενδόνη. Στις 9 μ.μ.

«Το έξυπνο πουλί»

Πρεμιέρα της κωμωδίας του Ζορζ Φεϊντό «Το έξυπνο πουλί» σε σκηνοθεσία Μάνου Βακούση και Γιώργου Κότση στο Tempus Verum - Εν Αθήναις. Στις 9 μ.μ.

Σωματικό θέατρο

Η performance σωματικού θεάτρου της Δέσποινας Καπετανάκη «Three Red Roses» γα τρεις μόνον παραστάσεις στο ΚΕΤ. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL