Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο

Παράσταση - αφιέρωμα στον συνθέτη Δημήτρη Λάγιο, παρουσιάζεται στο Άλσος Ν. Σμύρνης, με ελεύθερη είσοδο για όλους όσοι αγάπησαν τον συνθέτη της «Όμορφης και παράξενης πατρίδας» και του έργου «Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας » του Οδυσσέα Ελύτη. Για τον συνθέτη που πέθανε στα 39 του χρόνια, τραγουδούν οι Δώρος Δημοσθένους, Ειρήνη Καράγιαννη, Ελισσάβετ Καρατζόλη και Υακίνθη Λάγιου. Συμμετέχει φιλικά ο Χρήστος Θηβαίος.

Οι αρχαίες πόλεις της Χαλκιδικής

Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους και ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής διοργανώνουν ένα διήμερο αφιερωμένο στα Στάγειρα και τον Άκανθο, δύο αρχαίες πόλεις της Χαλκιδικής. Η σειρά ομιλιών και συζητήσεων θα ξεκινήσει στα Στάγειρα στις 11 π.μ. και θα συνεχιστεί στην Ιερισσό.

2o Pocket Festival

Στο πλαίσιο του 2oυ Pocket Festival εμφανίζεται στις 8.30 μ.μ. η ομάδα χορού "anima movens" σε παράσταση με τους Μαρία Παντελάκη, Εύη Φραγκούλη, Σόνια Φιλατζικιώτη, Χιονούλα Κυβέλου. Στις 10 μ.μ. θα παρουσιασθεί η μουσική παράσταση "Μπαρόκ με 2 violoncelli" με τους Τζίνα Δημητρίου και Μαίρη Σκοπελίτη. Στις 11.30 μ.μ. εμφανίζεται η ομάδα "Wonderland Sins" με το έργο "Ταξίδι Φυγής", σε Σύλληψη - Χορογραφία - Ερμηνεία: Αλίκη Δερμάτη, Ναταλία Αργυράκη. Poems n' crimes, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι.

“Η Παρέλαση” της Αναγνωστάκη

Το εμβληματικό έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Η Παρέλαση» επαναλαμβάνεται από απόψε στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας και στη Β' σκηνή, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Κωνσταντίνου Μάρκελλου και Ελένης Στεργίου, μετά την επιτυχημένη περιοδεία του σε πόλεις της Ελλάδας. Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη. Στις 9 μ.μ. Έως τις 29 Οκτωβρίου. Τιμές εισιτηρίων: Από 5 έως 12 ευρώ.

Παζάρι βιβλίων στο ΜΙΕΤ

Παζάρι βιβλίων με μεγάλο μέρος των εκδόσεων του ΜΙΕΤ και του ΕΛΙΑ, θα διατεθούν με έκπτωση 50% έως 70% σήμερα και αύριο στην αυλή των εκδόσεων, Θουκυδίδου 13, στην Πλάκα,
από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Το κοινό μπορεί να επιλέξει βιβλία μέσα από μια μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων και μεταφρασμένων μελετών που καλύπτουν θεματικά όλο σχεδόν το φάσμα των επιστημών του ανθρώπου (ιστορία, αρχαιολογία, φιλοσοφία, κλασική, βυζαντινή και νεότερη φιλολογία, γλωσσολογία, ιστορία των επιστημών, τέχνη κ.λπ.) και όχι μόνο.

35ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: Τετρακόσιοι δρομείς στην εκκίνηση

Από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης δόθηκε η εκκίνηση του 35ου Σπάρταθλον χθες το πρωί. Στη γραμμή της εκκίνησης του ιστορικού αγώνα υπεραποστάσεων μήκους 246 χιλιομέτρων, βρέθηκαν 400 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι αφού διέσχισαν την Ιερά Οδό εισήλθαν στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου με δροσερό αεράκι και θερμοκρασία κατάλληλη για Σπάρταθλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL