Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Επί σκηνής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επί σκηνής

Σήμερα ο Μάριος Φραγκούλης μαζί με τη διεθνώς καταξιωμένη σοπράνο Angela Gheorghiu στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Στο πλαίσιο της Art Night Athens / Λευκές Νύχτες Πολιτισμού που διοργανώνει η ομάδα Atenistas συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μίχα με αγαπημένα κινηματογραφικά θέματα Ελλήνων και ξένων συνθετών στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με ελεύθερη είσοδο.

Η Μαρίνα Σάττι και οι Fonέs, το οκταμελές γυναικείο φωνητικό σύνολο του οποίου ηγείται, με τη συνοδεία εξαμελούς μπάντας στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο.

Ο Monsieur Minimal με την μπάντα του παρουσιάζει το νέο του album «Erotica» με προσκεκλημένους τους Δάκη, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Τζένη Καπάδαη και Kid Μoxie -που επίσης συμμετέχουν στον δίσκο- στο Roof Stage του «Gazarte».

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνοντας εννεαμελή ορχήστρα συνοδεύει την Άλκηστη Πρωτοψάλτη σε μια επιλογή τραγουδιών από όλη τη διαδρομή του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Ο Γιώργος Περρής μαζί με τη συνθέτιδα Ευανθία Ρεμπούτσικα σε μια επιλογή τραγουδιών από όλη τη διαδρομή της στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο.

Αφιέρωμα στον σπουδαίο στιχουργό Μάνο Ελευθερίου με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη στο Άλσος Νέας Σμύρνης.

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Παπαδόπουλου με την ερμηνευτική σύμπραξη των Ρίτας Αντωνοπούλου, Βασίλη Γισδάκη και Γιάννη Καρυτινού σε τραγούδια κορυφαίων δημιουργών μας στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της σειράς πολιτιστικών ανταλλαγών China Meets Greece δύο Κινέζοι βιρτουόζοι, η Chang Jing στο αρχαίο έγχορδο -η κινεζική εκδοχή του σαντουριού- guzheng και ο Zhang Di στην κινεζική φλογέρα, συναντούν τέσσερις από τη χώρα μας (τρεις γυναίκες στο τραγούδι, την αρχαιοελληνική λύρα, και τα κρουστά και άλλος ένας στο τραγούδι και τη φλογέρα) και τον Ισπανό Luis Paniagua στη λύρα και το τραγούδι στο Μέγαρο Μουσικής.

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε μια κοινή συναυλία όλα τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην οργάνωση Μαζί Για Το Παιδί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αισχύλεια του Δήμου Ελευσίνας οι String Demons, το δίδυμο της βιολίστριας Λυδίας Μπουντούνη και του αδελφού της, του βιολοντσελίστα Κωνσταντίνου, στο Παλαιό Ελαιουργείο της πόλης.

Για τρίτη φορά διοργανώνονται οι Νύχτες Κλασικής Μουσικής με ρεσιτάλ πιάνου με έργα Ραβέλ Παγκανίνι και Λιστ στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών (Cotsen Hall Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι).

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου νύχτες κλασικής μουσικής με έργα Βέρντι, Ντονιτζέτι, Τσαϊκόφσκι κ.ά. από μια σοπράνο και έναν τενόρο με συνοδεία φυσικά πιάνου στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη και με την ερμηνευτική σύμπραξη της μέτζο Σοφίας Καπετανάκου, του τενόρου Γιάννη Κάβουρα και του βαρύτονου Πέτρο Σαλάτα, θα παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση το έργο της Μαριέλλης Σφακιανάκη «Μίνως» στον αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου της Κνωσού στην Κρήτη με ελεύθερη είσοδο.

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνοντας εννεαμελή ορχήστρα συνοδεύει την Άλκηστη Πρωτοψάλτη σε μια επιλογή τραγουδιών από όλη τη διαδρομή του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Νύχτες Κλασικής Μουσικής με έργα Μπρουχ, Ρεμπέκα Κλαρκ, Σούμπερτ και Μότσαρτ από ένα σύνολο που περιλαμβάνει εναλλακτικά έναν πιανίστα και μια πιανίστρια, κλαρινέτο, βιόλα και σοπράνο στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αισχύλεια ο Theodore στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.

Επανάληψη της συναυλίας της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ με το έργο της Μαριέλλης Σφακιανάκη «Μίνως» στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης με ελεύθερη είσοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL