Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Περί βιβλιοθηκών και ... προσωπικών διαδρομών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περί βιβλιοθηκών και ... προσωπικών διαδρομών

Άλλο ένα καλοκαίρι, άλλος ένας Αύγουστος. Σαν βιβλίο στο ράφι της βιβλιοθήκης, στο τέλος του μήνα θα προστεθεί ακόμα ένα βιβλίο στην προσωπική βιβλιοθήκη του καθενός. Οι ζωές μας προσομοιάζουν με βιβλιοθήκες. Κομμάτια μνήμης τοποθετημένα σε μία τάξη εντός μας. Την τάξη που επιθυμεί ο καθένας από εμάς ξεχωριστά. Άλλος ένας τόμος θα προστεθεί στη σειρά "καλοκαίρια" και "Αύγουστος". Έτσι πορεύεται ο άνθρωπος.

Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που έχει ο τόμος αυτός, είναι εξίσου πολύτιμος για την προσωπική μας συλλογή. Χωρίς αυτόν θα είμαστε λειψοί. Όλοι τα κομμάτια μνήμης μας μάς είναι απαραίτητα για να ολοκληρώνουμε τη συλλογή μας. Ανατρέχουμε σε αυτά όπως όταν επισκεπτόμαστε μια βιβλιοθήκη. Κάθε φορά αναζητάμε άλλο βιβλίο, αυτό που ταιριάζει στη διάθεση της στιγμής, αυτό που είναι απαραίτητο στη δεδομένη φάση, αυτό που μας θέλγει ή αυτό που μας κινεί την περιέργεια.

Μνήμες και βιβλία. Προσωπικές διαδρομές στους διαδρόμους μιας άπειρης βιβλιοθήκης, προσπαθώντας να κατανοήσουμε, να ευτυχίσουμε, να γελάσουμε έστω και λίγο. Και δεν είναι λίγες οι φορές που αυτές οι μνήμες είναι πραγματικά βιβλία. Βιβλία που διαβάσαμε σε συγκεκριμένες στιγμές και τα κρατήσαμε μέσα μας, σαν καταδικές μας εμπειρίες. Βιβλία που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα οικειοποιηθήκαμε ωσάν να ήταν εμπειρίες προσωπικές μας. Βιβλία που μας χάρισαν αυτό που χρειαζόμασταν την κατάλληλη στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL