Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Ο μεταπολεμικός κόσμος της ελληνικής πεζογραφίας»

Συζήτηση για τον Στρατή Τσίρκα του κριτικού λογοτεχνίας Αλέξη Ζήρα και του Ροβήρου Μανθούλη, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει τη βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του σπουδαίου πεζογράφου τηλεοπτική σειρά «Ακυβέρνητες πολιτείες». Στην αυλή του Art Bar Poems ‘n’ Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδη (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι), στις 8.30 μ.μ.

Αποτυχημένες απόπειρες...

Ο Δημήτρης Κουρτάκης στο «Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου» χρησιμοποιεί σπαράγματα από κείμενα του Σάμιουελ Μπέκετ και σκηνοθετεί τον Άρη Σερβετάλη σε ένα one man show και μια αλληγορική παράσταση εξαιρετικά σύγχρονης αισθητικής που, με την εκτεταμένη χρήση του βίντεο και της μουσικής του Δημήτρη Καμαρωτού, επιχειρεί να βρει και να διατυπώσει τις παραλληλίες ανάμεσα στο πολύ χαλεπό σήμερα και το «παράλογο» σύμπαν του Βρετανού συγγραφέα. Στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 9 μ.μ.

19ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά με έργα Σοπέν και Προκόφιεφ, στο αμφιθέατρο του Κάστρου. Στις 10 μ.μ.

SummERTime 2017

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης με την μπάντα του, τους Άιντε Ψιλά Ψιλά, και τον Νάσο Ματράκα, στην αυλή του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Νύχτα γεμάτη θάματα

Μελοποιημένη ποίηση Ελλήνων δημιουργών και λυρικές μελωδίες του διεθνούς ρεπερτορίου υπό τον τίτλο "Νύχτα γεμάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια..." τραγουδάει η Άννη Ονουφρίου, συνοδευόμενη από τη Σοφία Καμαγιάννη στο πιάνο, τον Μάνο Αβαράκη στη φυσαρμόνικα και τις φλογέρες και τον Φώτη Παπαντωνίου στη βιόλα και το μαντολίνο, στο Φεστιβάλ Ρεματιάς, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

«Προσωπικό» από τους αδελφούς Καλογεράκη

Οι δίδυμοι αδελφοί Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης φέρνουν τον πολύ καλό πρώτο δίσκο τους «Προσωπικό» στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ. Στις 9.30 μ.μ.

Φεστιβάλ Λιπάσματα

Η Ματούλα Ζαμάνη στο Φεστιβάλ Λιπάσματα του Δήμου Δραπετσώνας – Κερατσινίου, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Στο πλαίσιο του κύκλου Music Escapades του ΚΠΙΣΝ, ο Theodore, στα Πανοραμικά Σκαλιά, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Λουδοβίκος Των Ανωγείων

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο «Φουγάρο» του Ναυπλίου, με ελεύθερη είσοδο. Στις 10 μ.μ.

«Το όνειρο ενός γελοίου» στην Κρήτη

Ο θεατρικός μονόλογος του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Το όνειρο ενός γελοίου», σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου και ερμηνεία Δημητρίου Βερύκιου, στο Αρκαλοχώρι της Περιφέρειας Ηρακλείου Κρήτης. Στις 9.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL