Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

SummERTime 2017

«Ο μεταπολεμικός κόσμος της ελληνικής πεζογραφίας»

Επικεντρωμένη στον σπουδαίο πεζογράφο Αντρέα Φραγκιά είναι η αποψινή εκδήλωση του αφιερώματος "Ο μεταπολεμικός κόσμος της ελληνικής πεζογραφίας", που διοργανώνουν οι εκδόσεις Κέδρος και Γαβριηλίδης στην αυλή του Αrt Bar Poems ‘n’ Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδη (Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι). Μιλούν η ποιήτρια Άντεια Φραντζή και ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος. Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ της Δέσποινας Καρβέλα για τον Αντρέα Φραγκιά. Στις 8.30 μ.μ.

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

* Ο Δημήτρης Κουρτάκης στο «Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου» χρησιμοποιεί σπαράγματα από κείμενα του Σάμιουελ Μπέκετ και σκηνοθετεί τον Άρη Σερβετάλη σε ένα one man show και μια αλληγορική παράσταση εξαιρετικά σύγχρονης αισθητικής, που, με την εκτεταμένη χρήση του βίντεο και της μουσικής του Δημήτρη Καμαρωτού, επιχειρεί να βρει και να διατυπώσει τις παραλληλίες ανάμεσα στο πολύ χαλεπό σήμερα και το «παράλογο» σύμπαν του Βρετανού συγγραφέα. Στην Πειραιώς 260 στις 9 μ.μ.

* Η χορογράφος, χορεύτρια, αλλά και τραγουδίστρια Ντοροτέ Μινιανεζά, που γεννήθηκε και έζησε στη Ρουάντα μέχρι τα δώδεκα χρόνια της, οπότε και μετοίκησε στη Γαλλία, αποτίει, μέσω της όρχησης στο «Compagnie Kadidi», φόρο τιμής στην τραγωδία της γενέθλιας χώρας της και τόσων άλλων δοκιμαζόμενων αφρικανικών χωρών, εστιάζοντας στις αμέτρητες ανώνυμες γυναίκες από αυτές οι οποίες βιάστηκαν, κακοποιήθηκαν και βασανίστηκαν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Στην Πειραιώς 260, στις 9 μ.μ.

SummERTime 2017

Τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Δημήτρης Μητσοτάκης, με πλήρη μπάντα (κιθάρα, βιολί, μπάσο και ντραμς), και τη δική του κιθάρα στην αυλή του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου, οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης και Παυλίνα Βουλγαράκη στο Αίθριο Θέατρο. Στις 9 μ.μ.

Φεστιβάλ Ρεματιάς

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς, η Άννα Μπουρμά, με την πολύ επιτυχημένη παράστασή της «Τα 5 στοιχεία», στο Θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Φεστιβάλ Λιπάσματα

Οι Active Member στο Φεστιβάλ Λιπάσματα του Δήμου Δραπετσώνας - Κερατσινίου, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Φεστιβάλ Ολύμπου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου, ο Μάριος Φραγκούλης, έχοντας συντροφιά του στη σκηνή τον Θοδωρή Βουτσικάκη και τη Δήμητρα Σελεμίδου, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου. Στις 9 μ.μ.

19ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η Πωλίνα Κρεμαστά, με την ομάδα σύγχρονου χορού Creo, στην παράσταση «Απόγειος», στο Μέγαρο Χορού. Στις 8 μ.μ.

«Το όνειρο ενός γελοίου» στην Κρήτη

Ο θεατρικός μονόλογος του Φιοντόρ Ντοστογέφσκι «Το όνειρο ενός γελοίου», σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου και ερμηνεία Δημητρίου Βερύκιου, στο χωριό Αρχάνες της Περιφέρειας του Ηρακλείου Κρήτης. Στις 9.30 μ.μ.

Στον κήπο του Μεγάρου

Την έκθεση σύγχρονης τέχνης "Ο κήπος βλέπει", στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα επισκεφθεί το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την Άννα Καφέτση, διευθύντρια του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών του ΜΜΑ, η οποία επιμελήθηκε την έκθεση. Στις 8.45 μ.μ.

Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL