Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Ημερολόγια μοτοσικλέτας»

Άρης Αλεξάνδρου

Στον Άρη Αλεξάνδρου, δημιουργό του εμβληματικού έργου "Το κιβώτιο", είναι επικεντρωμένη η αποψινή εκδήλωση του τετραήμερου αφιερώματος "Ο μεταπολεμικός κόσμος της ελληνικής πεζογραφίας", σε επιμέλεια του Αλέξη Ζήρα, που διοργανώνουν οι εκδόσεις Κέδρος και Γαβριηλίδης. Μιλούν ο Δημήτρης Αγγελής (ποιητής - διευθυντής του περιοδικού «Φρέαρ») και ο Φώτης Μακρής (σκηνοθέτης - ηθοποιός). Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τον Άρη Αλεξάνδρου. Στην αυλή του Poems 'n' Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδη (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι), στις 8.30 μ.μ.

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Ο Δημήτρης Κουρτάκης στις «Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου» χρησιμοποιεί σπαράγματα από κείμενα του Σάμιουελ Μπέκετ και σκηνοθετεί τον Άρη Σερβετάλη σε ένα one man show και μια αλληγορική παράσταση που, με την εκτεταμένη χρήση του βίντεο και της μουσικής του Δημήτρη Καμαρωτού, επιχειρεί να βρει να και να διατυπώσει τις παραλληλίες ανάμεσα στο πολύ χαλεπό σήμερα και το «παράλογο» σύμπαν. Στην Πειραιώς 260, στις 9 μ.μ.

Η χορογράφος, χορεύτρια και τραγουδίστρια Ντοροτέ Μινιανεζά, από τη Ρουάντα, που τώρα ζει στη Γαλλία, αποτίει, μέσω της όρχησης στο «Compagnie Kadidi», φόρο τιμής στην τραγωδία των ανώνυμων γυναικών της χώρας της, και όλης της Αφρικής, οι οποίες βιάστηκαν, κακοποιήθηκαν και βασανίστηκαν. Στην Πειραιώς 260, στις 9 μ.μ.

Η Μάρθα Φριντζήλα, με τη διπλή της ιδιότητα ως ηθοποιός - σκηνοθέτιδα και ερμηνεύτρια, παρουσιάζει -με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Λυκείου Επιδαύρου- την τραγωδία του Ευριπίδη «Βάκχες», ως ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο με τολμηρή επιμειξία rock και αφρικανικών παραδοσιακών ρυθμών. Στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου στις 9.30 μ.μ.

Η Κυβέλη Καστοριάδη ξανά στη χώρα του πατέρα της

Η Κυβέλη Καστοριάδη -με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου της- με τη συνοδεία του κιθαρίστα Ορέστη Καλαμπαλίκη, στην αυλή του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5), στην Πλάκα. Στις 9 μ.μ.

«Η ωραία κοιμωμένη»

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου, το Μπαλέτο της Μόσχας παρουσιάζει το κλασικό χορόδραμα του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Η ωραία κοιμωμένη», στο Αμαλίειο Θέατρο. Στις 9 μ.μ.

Σινεμά στην αυλή

Προβολή της ταινίας του Αργεντινού Βάλτερ Σάλες «Ημερολόγια μοτοσικλέτας», που αφηγείται μια περίοδο από τα νεανικά χρόνια του Τσε Γκεβάρα, στην αυλή του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια), με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Ο Τυχοδιώκτης του Ρίο

Ο "Τυχοδιώκτης του Ρίο", του Φιλίπ ντε Μπροκά, με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό και τη Φρανσουάζ Ντορλεάκ, σε περιπέτειες τύπου "Τζέιμς Μποντ", προβάλλεται στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Διδότου 6), στο πλαίσιο του 7th Athens Open Air Film Festival. Είσοδος ελεύθερη. Στις 9.30 μ.μ.

Φεστιβάλ Νάξου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, οι Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης και Πάνος Μουζουράκης στον Πύργο Μπαζαίου. Στις 9 μ.μ.

Στα ίχνη του Σικελιανού

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενενήντα χρόνων από την πρώτη τέλεση των Δελφικών Εορτών, η 11η ANIMART, σε συνεργασία με την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Άννα Κατσιγιάννη, διοργανώνουν διημερίδα με τίτλο «Μεταμορφώσεις του αφηγητή», στην οποία προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές Φιλολογίας θα διαβάσουν και θα σχολιάσουν ποιήματα του Άγγελου Σικελιανού. Η διημερίδα πραγματοποιείται στην οικία του ποιητή, και νυν Μουσείο Δελφικών Εορτών, στους Δελφούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL