Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Γιαν Τερσέν

Ο Γιαν Τερσέν στο Ηρώδειο

Ο Γάλλος συνθέτης Γιαν Τερσέν, διεθνώς καταξιωμένος για τα soundtracks του αλλά και αγαπητός παντού για τον λυρισμό της γραφής του, σε μια σόλο πιανιστική εμφάνιση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 9 μ.μ. Σημειώνουμε ότι η συναυλία είναι sold out εδώ και αρκετό καιρό.

Η ιδιόμορφη θεατρική παράσταση «Ορκισμένη παρθένα», μια αλληγορία με θέμα την έμφυλη, γυναικεία σε αυτή την περίπτωση, φύση και την πολιτική καταπίεση, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, στην Πειραιώς 260. Στις 9 μ.μ.

Η εγκατεστημένη εδώ και χρόνια στη Γαλλία, αλλά γεννημένη στη Ρουάντα χορεύτρια, χορογράφος αλλά και τραγουδίστρια Ντοροτέ Μινιανεζά αφηγείται με τη γλώσσα της όρχησης στο «Ανεπιθύμητα» την τραγωδία που σημάδεψε και δίχασε τη γενέθλια χώρα της, όπως και τόσες άλλες χώρες της Αφρικής. Στην Πειραιώς 260, στις 9 μ.μ.

Ο Καταλανός χορευτής - λαοχορογράφος Πέρε Φάουρα εμπνέεται από την κουλτούρα της disco, και συγκεκριμένα από την ταινία «Πυρετός το σαββατόβραδο», για την παράσταση «Γλυκός πυρετός» που παρουσιάζει στο «Bios». Στις 9 μ.μ.

Ο σπουδαίος Ρόμπερτ Γουίλσον σκηνοθετεί τον κορυφαίο Ρώσο χορευτή Μιχαήλ Μπάρισνικοφ στην παράσταση «Γράμμα σε έναν άντρα», ένα χορόδραμα σε μουσική επιμέλεια του Χαλ Γουίλνερ, που μεταφέρει στη σκηνή σπαράγματα από τη ζωή, καθώς και την κάθοδο στην τρέλα, όπως τα αποτύπωσε ο ίδιος στο ημερολόγιό του, ενός άλλου Ρώσου και πιθανότατα του μεγαλύτερου χορευτή όλων των εποχών, του Βάσλαβ Νιζίνσκι. Στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στις 9 μ.μ.

Ο Κραουνάκης στη Ρεματιά

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, με την πολυπαρουσιασμένη και αγαπημένη, πλέον, παράσταση - ρεσιτάλ του «Όλοι ένα - Φίλα με», στο Θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι. Στις 9 μ.μ.

Ο Φοίβος στην Ταράτσα

Ο Φοίβος Δεληβοριάς συνεχίζει στην «Ταράτσα» του, προσκαλώντας αυτή την εβδομάδα τους Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Ελένη Κοκκίδου και Γιώργου Χατζηπαύλου. Στις 9 μ.μ.

Ο Ίκαρος από άλλη οπτική γωνία

Η σπουδαία δημιουργός τζαζ Nana Simopoulos με δύο σολίστ του μπάσου και των κρουστών, αλλά και μια χορεύτρια και video artist να συνοδεύουν την κιθάρα, το σιτάρ και τη φωνή της, παρουσιάζει τη δική της ματιά στον μύθο του Ίκαρου, στο Café του Νομισματικού Μουσείου. Στις 9 μ.μ.

Xaxakes στο «Gazarte»

Οι ολίγον ακριβοθώρητοι, ειδικά στην Αθήνα, Θεσσαλονικείς Xaxakes του Γιάννη Ναστά στο Roof Stage του Gazarte. Στις 10 μ.μ.

Συμφωνικό tango στην Τεχνόπολη!

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε μια απρόσμενη σύμπραξη με το κουιντέτο TANGartO, υπό τη διεύθυνση του Ελευθερίου Καλκάνη, στην Τεχνόπολη. Στις 9 μ.μ.

SummERTime 2017

Οι Αγγελική Τουμπανάκη και Buzz Bastardz, Αλκμάν, Δημήτρης Μυστακίδης και Jamming Funkers στο φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην αυλή του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Στους κήπους της Αθήνας

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΠΑΝΔΑ «Ζήσε τους κήπους και τα πάρκα της Αθήνας αλλιώς», η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Άλσος Προμπονά, με ελεύθερη είσοδο. Στις 8.30 μ.μ.

«Το θέατρο της εξαφάνισης»

Η τριλογία του Αργεντινού Adrian Villar Rojas «The theater of disappearance» ολοκληρώνεται με την προβολή της ταινίας «The most beautiful moment of war - El momento nás hermoso de la guerra», στο Αστεροσκοπείο Αθηνών. Στις 9 μ.μ.

Για το παγκόσμιο μέλλον των μουσείων

Στο πλαίσιο της Documenta 14, το τέταρτο και τελευταίο μέρος της διεθνούς δράσης Museal Episodes με τίτλο «Digging into the future», στο Ινστιτούτο Γκέτε. Στις 7 μ.μ.

Φεστιβάλ Δάσους

Ο πολωνικός θίασος Teatr Zar του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι παρουσιάζει την παράσταση «Medeas on getting across», στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Στις 9 μ.μ.

Ο Παντελής Δεντάκης σκηνοθετεί το μοναδικό σωζόμενο αρχαίο σατιρικό δράμα του Ευριπίδη «Κύκλωπας», στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη. Στις 9.15 μ.μ.

Inspire Project

Εγκαίνια της έκθεσης “Inspire Project - Ένα έργο χωρίς όνομα”, στην οποία, ανάμεσα σε άλλους και άλλες, συμμετέχει και η διεθνώς καταξιωμένη Ισραηλινή εικαστικός Ruthi Helbitz Cohen στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Στις 8 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL