Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Η κινεζική όπερα Κουν της Επαρχίας Τζιανγκσού στην παράσταση «Το περίπτερο με τις παιώνιες» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στις 9 μ.μ.

Ο σπουδαίος Ρόμπερτ Γουίλσον σκηνοθετεί τον κορυφαίο Ρώσο χορευτή Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ στην παράσταση «Γράμμα σε έναν άντρα», ένα χορόδραμα σε μουσική επιμέλεια του Χαλ Γουίλνερ, που μεταφέρει στη σκηνή σπαράγματα από τη ζωή, καθώς και την κάθοδο στην τρέλα, όπως τα αποτύπωσε ο ίδιος στο ημερολόγιό του, ενός άλλου Ρώσου και πιθανότατα του μεγαλύτερου χορευτή όλων των εποχών, του Βάσλαβ Νιζίνσκι. Στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στις 9 μ.μ.

Η παράσταση «Τα μυστικά του Αρλεκίνου» είναι ταυτόχρονα και ένα θεατρικό σεμινάριο για ηθοποιούς και μη από τον Ιταλό Ενρίκο Μποναβέρα, κορυφαίο στη σύγχρονη εποχή της Κομέντια Ντελ Άρτε, ο οποίος επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ μεταμορφώσεων από τον ένα κλασικό χαρακτήρα του ιδιώματος σε άλλον. Στο προαύλιο του Γυμνασίου Λυγουριού, κοντά στην Επίδαυρο, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9.30 μ.μ.

Μαρίνα Σάττι στον Κήπο του Μεγάρου

Η Μαρίνα Σάττι, μαζί με το οκταμελές γυναικείο φωνητικό συγκρότημα Fonέs, του οποίου ηγείται, και με τη σύμπραξη δύο μουσικών στο μπάσο και στα κρουστά, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Στις 9 μ.μ.

1ο Φεστιβάλ Δάσους

Ο πολωνικός θίασος Teatr Zar του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι στην παράσταση «Αρμίν, αδερφή / Armine, sister» στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης. Στις 9 μ.μ.

«Ταξίδι στον Σταυρό Του Νότου»

Η παράσταση με τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου σε ποίηση Νίκου Καββαδία, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τους Στέλιο Μάινα, Σταύρο Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη και Μαριάννα Πολυχρονίδη, στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Στις 9 μ.μ.

Φεστιβάλ Ρεματιάς

"Οκτώ μαγικές φωνές στη Ρεματιά" απόψε στο φεστιβάλ "Νύχτες αλληλεγγύης", από το φωνητικό σύνολο 8tteto, χωρίς συνοδεία μουσικών οργάνων, με τραγούδια διαφορετικών εποχών και στιλ. Στο Θέατρο Ρεματιάς, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Ο Φοίβος στην ταράτσα

Ο Φοίβος Δεληβοριάς συνεχίζει στην «Ταράτσα» του, προσκαλώντας αυτή την εβδομάδα τους Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Ελένη Κοκκίδου και Γιώργου Χατζηπαύλου. Στις 9 μ.μ.

Το Gazarte στην Τεχνόπολη!

Ο εορτασμός για την πρώτη δεκαετία παρουσίας του Gazarte στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας κορυφώνεται με μια μεγάλη συναυλία με την Ιταλίδα LP, τους Αμερικανούς Monophonics, την Ισραηλινή Lola Marsh και την ημέτερη Angelika Dusk στη γειτονική του Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στις 9 μ.μ.

«Jazz in July»

Ο βιρτουόζος jazz κιθαρίστας Τάκης Μπαρμπέρης, με το κουαρτέτο του, στο φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο χωριό Βάμος του Νομού Χανίων, στην Κρήτη. Στις 9 μ.μ.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Μαρούσι

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου μαζί με το μόνιμο συγκρότημά της, τους Bogaz Musique, στο Αίθριο Θέατρο (Κηφισίας 219). Στις 9 μ.μ.

Διονύσης Σαββόπουλος για το καλό ελληνικό τραγούδι και την κοινωνία

Ο Διονύσης Σαββόπουλος επιμένει ότι «Ζη το ελληνικό τραγούδι» και το αποδεικνύει με μια μεγάλη συναυλία, με τη συμμετοχή άλλων δώδεκα εκλεκτών ερμηνευτών και ερμηνευτριών, της οποίας τα έσοδα θα δοθούν για τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση. Στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στις 9 μ.μ.

Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου

Αφιέρωμα στον μεγάλο απόντα του λαϊκού τραγουδιού μας, με τους γιους του Άγγελο και Στέλιο Διονυσίου να ερμηνεύουν τα τόσο πολλά γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά. Στις 9 μ.μ.

«Τάνια Live»

Η ηθοποιός Τάνια Τρύπη αποκαλύπτει τις επιδόσεις της και στο τραγούδι, ερμηνεύοντας κλασικά κομμάτια jazz, και όχι μόνο, με τη λιτή συνοδεία ενός πιάνου, στον κήπο του Θεάτρου Χυτήριο. Στις 9 μ.μ.

Στους κήπους της Αθήνας

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΠΑΝΔΑ «Ζήσε τους κήπους και τα πάρκα της Αθήνας αλλιώς», το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, με την ερμηνευτική συμμετοχή της Δώρας Λοΐζου και του Μανώλη Σκουλά, σε τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, στο Άλσος Προμπονά. Στις 8.30 μ.μ.

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης προσκαλεί σε μία ακόμη προβολή, αυτή τη φορά της ταινίας του Αργεντινού Λουίς Πουέντζο «Επίσημη ιστορία», στον Δημοτικό Κινηματογράφο Μελίνα Μερκούρη (Λεωφόρος Ειρήνης 50, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Ηλιούπολη). Στις 9 και τις 11 μ.μ.

Ψηφιακό πλανητάριο

Πέντε καινούργιες ταινίες για τον θαυμαστό κόσμο του Διαστήματος στο νέο ψηφιακό πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Από τις 6 μ.μ.

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι»

Η τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούκα, στο Θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη. Στις 9 μ.μ.

Φεστιβάλ Φιλίππων

Η παράσταση του Θεάτρου Του Νέου Κόσμου «Πέτρες στις τσέπες του» στο Φρούριο Καβάλας, στις 9 μ.μ.

Δημήτρης Μαραμής στην Κρήτη

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει σε μορφή concertante την όπερά του «Ερωτόκριτος», συνοδεύοντας ο ίδιος στο πιάνο τους Θοδωρή Βουτσικάκη, Ελένη Δημοπούλου και Μέλα Γεροφώτη, στο Aegean Arts Festival, στην Επισκοπή Χερσονήσου. Στις 9.30 μ.μ.

Οι εκπαιδευτικοί στη σκηνή

Η πολιτιστική ομάδα της ΕΛΜΕ Εύβοιας παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ο Μπρεχτ στο υπόγειο», στον πολιτιστικό χώρο Αυλίδειας Αρτέμιδος. Στις 8.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL