Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Ρόμπερτ Γουίλσον - Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ "Letter to a Man"

“Γράμμα σε έναν άντρα”

Ο σπουδαίος Ρόμπερτ Γουίλσον σκηνοθετεί τον κορυφαίο Ρώσο χορευτή Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ στην παράσταση «Γράμμα σε έναν άντρα», ένα χορόδραμα σε μουσική επιμέλεια του Χαλ Γουίλνερ, που μεταφέρει στη σκηνή σπαράγματα από τη ζωή, καθώς και την κάθοδο στην τρέλα, όπως τα αποτύπωσε ο ίδιος στο ημερολόγιό του, ενός άλλου Ρώσου, πιθανότατα του μεγαλύτερου χορευτή όλων των εποχών, του Βάσλαβ Νιζίνσκι. Στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση μέχρι και την Πέμπτη 13 Ιουλίου στις 9 μ.μ.

Από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη 12 Ιουλίου η Ζωή Χατζηαντωνίου σκηνοθετεί το έργο του Αυστριακού Βέρνερ Σβαμπ «Οι Προεδρίνες», το οποίο, διαμέσου τριών λαϊκών γυναικών, καταδεικνύει όλα τα δεινά που εμπεριέχει αλλά και προκαλεί ο μικροαστισμός. Στην Πειραιώς 260 στις 9 μ.μ.

Έργο Γιάννη Χρήστου στο ΚΠΙΣΝ

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Χαράλαμπου Γωγιού και με τη σύμπραξη σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού θεάτρου, με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Ελένης Μποζά, παρουσιάζει το έργο του μεγάλου πρωτοπόρου Γιάννη Χρήστου «Προμηθέας Δεσμώτης» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο ΚΠΙΣΝ. Στις 8.30 μ.μ.

Την παράσταση "Medeas on getting across", μια ενδελεχή εξερεύνηση των εσώτερων ορίων του βιώματος της απόρριψης, παρουσιάζει το Teatr Zar, Ινστιτούτο Γκροτόφσκι της Πολωνίας, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους, στις 9.15 μ.μ. Εισιτήρια 10, 12 και 15 ευρώ. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για θεατές κάτω των 15 ετών.

Στα πάρκα της Αθήνας

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΠΑΝΔΑ «Ζήσε τους κήπους και τα πάρκα της Αθήνας αλλιώς», η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Άλσος Παγκρατίου, με ελεύθερη είσοδο. Στις 8.30 μ.μ.

Αισχύλεια 2017

Στο πλαίσιο των Αισχύλειων 2017, η θεατρική δράση «Cube», σε σύλληψη, εικαστική εγκατάσταση και performance της Αιμιλίας Μπουρίτη, στο παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9.15 μ.μ.

«Jazz in July»

Το νορβηγικό Feetwarmers Jazz Sextet, με κλασική jazz στο φεστιβάλ «Jazz In July» που πραγματοποιείται στο χωριό Βάμος του νομού Χανίων, στην Κρήτη. Στις 9 μ.μ.

Μνήμες του Ευρωμπάσκετ του ’87

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Φιλέρη «’87 - Τίποτα δεν μας σταματά», που αναφέρεται φυσικά στην κατάκτηση από την Ελλάδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ το 1987 και στην οποία θα μιλήσουν ο τότε προπονητής της Εθνικής ομάδας Κώστας Πολίτης, ο παίκτης της Εθνικής Νίκος Φιλίππου, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης και ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Αλέκα Ζουμή, στο Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού». Στις 8.30 μ.μ.

Προβολές στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Οι προβολές στον πανέμορφο κήπο του κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο Θησείο, ξεκινούν με το ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσαφτή «Αρκαδία χαίρε», για το οποίο θα συνομιλήσουν ο δημιουργός του με τον σκηνοθέτη Άγγελο Κοβότσο. Με ελεύθερη είσοδο, στις 9 μ.μ.

Αλληγορικός πολιτικός κινηματογράφος

Προβολή της ταινίας του Dennis Gansel «Το κύμα», που καταδεικνύει το πώς οι μηχανισμοί χειραγώγησης οποιασδήποτε εξουσίας και εντέλει η φασιστική νοοτροπία μπορούν να παρεισφρύσουν ακόμα και στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην αυλή του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών (Βαλτετσίου 42), με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

«Μικρές εισαγωγές»

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν τους πρώτους τίτλους της σειράς «Μικρές εισαγωγές», «Γυναίκες στην οικονομία» της Αντιγόνης Λυμπεράκη, «Υγεία και Ιατρική Περίθαλψη» του Γιάννη Κυριόπουλου, «Δημόσιο Χρέος» της Μιράντας Ξαφά και «Οικονομική ψυχολογία» της Γιούλης Φωκά - Καβαλιεράκη, με ομιλίες των συγγραφέων και του διευθυντή της σειράς Μπάμπη Παπαδημητρίου στο Café του Νομισματικού Μουσείου. Στις 8 μ.μ.

Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Δημοτικό Αίθριο Θέατρο (Κηφισίας 219), στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL