Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Κυριακή 9 Ιουλίου Πάρτι για την πανσέληνο με τη Μαρίζα Ρίζου, την οποία θα συνοδεύσει η Big Band του Δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το ταξίδι σε όλη τη χώρα της τιμητικής συναυλιακής εκδήλωσης «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» συνεχίζεται στο Θέατρο Γης, στη Θεσσαλονίκη.

Δευτέρα 10 Ιουλίου Ο Πάνος Μουζουράκης μαζί με την μπάντα του, τους MOuZiCiANs, στην Τεχνόπολη.

Την Τρίτη 11 Ιουλίου η Κυβέλη Καστοριάδη -η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου της-, με τη συνοδεία του κιθαρίστα Ορέστη Καλαμπαλίκη, στην αυλή του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πλάκα.

Στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Ζήσε τους κήπους και τα πάρκα αλλιώς», του Δήμου Αθηναίων, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου, με την ερμηνευτική συμμετοχή της Σαβάριας Μαργιολά, στο Άλσος Παγκρατίου, με ελεύθερη είσοδο.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς, η Φιλαρμονική και η Χορωδία του Δήμου Χαλανδρίου σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, στο Θέατρο Ρεματιάς.

Αύριο επίσης, η παράσταση του Θάνου Μικρούτσικου, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, «Ταξίδι στο σταυρό του Νότου», στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη.

Το καλό αμερικανικό rock συγκρότημα Monophonics, στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη.

Τρίτη 11 Ιουλίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο άλσος Παγκρατίου.

Τετάρτη 12 Ιουλίου «Ζη το ελληνικό τραγούδι», η μεγάλη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου, με τη συμμετοχή άλλων δώδεκα εκλεκτών ερμηνευτών και ερμηνευτριών, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν για τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

To Gazarte ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις για τα δέκα χρόνια του με μια μεγάλη συναυλία με την Ιταλίδα LP, τους Αμερικανούς Monophonics, την Ισραηλινή Lola Marsh και την ημέτερη Angelika Dusk, στη γειτονική του Τεχνόπολη.

Η Μαρίνα Σάττι, μαζί με το οκταμελές γυναικείο φωνητικό συγκρότημα Fonέs του οποίου ηγείται και με τη σύμπραξη δύο μουσικών στο μπάσο και τα κρουστά, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, με την ερμηνευτική συμμετοχή των Δώρας Λοΐζου και Μανώλη Σκούλα, στο Άλσος Προμπονά.

Το μουσικό σύνολο Ρετρό, με ποικίλο ρεπερτόριο από την παραδοσιακή μουσική μας μέχρι την κλασική, στο Θέατρο Ρεματιάς.

Ο πάντα αγαπητός στη χώρα μας Goran Bregovic, με την Wedding and Funeral Band του, στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη.

Πέμπτη 13 Ιουλίου Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε μια απρόσμενη σύμπραξη με το κουιντέτο TANGartO, υπό την διεύθυνση του Ελευθερίου Καλκάνη, στην Τεχνόπολη.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Άλσος Προμπονά.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, με την πολύ επιτυχημένη παράστασή του «Όλοι ένα - Φίλα με», στο Θέατρο Ρεματιάς.

Παρασκευή 14 Ιουλίου Ο θαυμάσιος jazz κοντραμπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης, μαζί με τον βιρτουόζο Σταύρο Λάντσια στο πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων, και με τη σύμπραξη τριών μελών των Takim στο ούτι, το βιολί και τα κρουστά, αλλά και της Αρετής Κετιμέ και του Κώστα Παυλίδη στο τραγούδι, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων, με προσκεκλημένο τον σπουδαίο jazz σαξοφωνίστα Craig Bailey, στην Τεχνόπολη.

Οι διαχρονικά αγαπητοί Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο Ρεματιάς.

Ο Goran Bregovic με την Wedding and Funeral Band του στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη.

Στο πλαίσιο της documenta 14, το «Ρέκβιεμ για την οικονομία της εξόρυξης», ένα έργο των Q+A (Bruce Odland/Sam Auinger) για σοπράνο, μεσόφωνο, τενόρο και βαρύτονο και μαγνητοταινία σε οκταφωνικό σύστημα, στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης.

Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και την Ιακύνθη Λάγιου, με τη συνοδεία της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, στη Λευκάδα, στο Ανοιχτό θέατρο του νησιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL