Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Ο Σταύρος Τσακίρης δίνει μια αφαιρετική, αφηγηματική εκδοχή της τραγωδίας του Σοφοκλή «Οιδίπους επί Κολωνώ», με τον Κώστα Καζάκο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Στις 9 μ.μ.

Η Ιώ Βουλγαράκη και η ομάδα ΠΥΡ καταθέτουν τη δική τους ανάγνωση του επεισοδίου της μνηστηροφονίας από την Οδύσσεια -στην εμβληματική μετάφραση του αείμνηστου Δημήτρη Μαρωνίτη- στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου. Στις 9.30 μ.μ.

Ο Ισραηλινός, εγκατεστημένος στην Αγγλία χορογράφος Χόφες Σέχτερ, δίνει στο έργο του «Grand Finale» τη δική του ειρωνική, σαρκαστική, αλλά και με πολύ χιούμορ εκδοχή για το... τέλος του κόσμου! Στην Πειραιώς 260, στις 9 μ.μ.

Έκτακτη παράσταση του θεατρικού έργου «Οικογενειακή γιορτή», που παρουσιάζει το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου. Στις 6 μ.μ.

Beatles, ξανά και ξανά

Στο πλαίσιο του SummERTime 2017, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ παρουσιάζει είκοσι πέντε τραγούδια των Beatles σε ενορχηστρώσεις και υπό τη διεύθυνση του Νίκου Πλατύραχου, τα οποία θα ερμηνεύσουν οι Άρης Πλασκασοβίτης, Φαίδων Φαρίντ, Απόστολος Ψυχράμης και Βασίλης Κούρτης, στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, και φυσικά με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Φεστιβάλ Ρεματιάς

Η βασισμένη σε στίχους του Νίκου Γκάτσου μουσικοχορευτική παράσταση «Παίξαμε κι εμείς με τ’ όνειρο», της Ένωσης Αρκάδων Χαλανδρίου, στο Θέατρο Ρεματιάς. Στις 9 μ.μ.

Το Εργαστήριο Τέχνης και Λόγου “Θέσπις” παρουσιάζει την κωμωδία του Αριστοφάνη «Θεσμοφοριάζουσες», στο Δημοτικό Ιέατρο Αγίου Ιωάννη Ρέντη Μίκης Θεοδωράκης, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Το γαλλικό περιοδικό πολιτικού προβληματισμού και διανόησης «de(s)générations», που εκδίδεται επί δεκατρία χρόνια, προσκαλεί συνοδοιπόρους του από άλλες χώρες σε διάλογο και στο πλαίσιό του ο διευθυντής του περιοδικού Philippe Roux και το μέλος της συντακτικής επιτροπής Gaelle Vicherd θα συνομιλήσουν, με συντονιστή τον Δημοσθένη Αγραφιώτη, στον πολυχώρο Beton 7 (Πύδνας 7, Βοτανικός). Στις 8.30 μ.μ.

«Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη»

Μετά τον θρίαμβο στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας, η παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» αρχίζει την περιοδεία της σε όλη τη χώρα από το Αρχαίο Θέατρο Δίου. Στις 9.30 μ.μ.

«Jazz on the Hill»

Το «Jazz on the Hill», του φετινού Sani Festival στη Χαλκιδική, ξεκινάει με μια συναυλία της νορβηγικής Trondheim Jazz Orchestra που ίδρυσε και διευθύνει ο σαξοφωνίστας και συνθέτης Eirik Hegdal, σε μια απρόσμενη σύμπραξη με τον Αμερικανό και επίσης κορυφαίο σαξοφωνίστα Joshua Redman. Στις 9 μ.μ.

Καλοκαιρινή περιοδεία της Νατάσσας Μποφίλιου

Η Νατάσσα Μποφίλιου, με την παράσταση «Βαβέλ 2» των μόνιμων συνεργατών της Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου, στο Θέατρο Αρχαίων Κλεωνών, στη Νεμέα. Στις 9.30 μ.μ.

«Το μόνον της ζωής του ταξείδιον»

Η θεατρική μεταφορά από τον Δήμο Αβδελιώδη του κλασικού βιβλίου του Γεωργίου Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον», με την Ιωάννα Παππά στον μοναδικό ρόλο, στο θέατρο Μάνος Χατζιδάκις, στο Ηράκλειο Κρήτης. Στις 9 μ.μ.

Διάλογος τέχνης και επιστήμης στην Κρήτη

Εγκαίνια της έκθεσης «Το εγχείρημα των μουσών - Ένας διάλογος ανάμεσα στην τέχνη και την επιστήμη», στην οποία συμμετέχουν εννέα επιμελητές και είκοσι επτά εικαστικοί και θα πραγματοποιείται μέχρι τις 27 Οκτωβρίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων - Ελαιουργείον, στο Δρομόνερο του Δήμου Πλατανιά, με ελεύθερη είσοδο. Στις 8.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL