Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Charmaine Baines

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Σήμερα και αύριο, ο Σταύρος Τσακίρης δίνει μια αφαιρετική, αφηγηματική εκδοχή της τραγωδίας του Σοφοκλή «Οιδίπους επί Κολωνώ», με τον Κώστα Καζάκο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Στις 9 μ.μ.

Σήμερα και αύριο, επίσης, η Ιώ Βουλγαράκη και η Ομάδα ΠΥΡ καταθέτουν τη δική τους ανάγνωση του επεισοδίου της μνηστηροφονίας από την "Οδύσσεια" -στην εμβληματική μετάφραση του αείμνηστου Δημήτρη Μαρωνίτη- στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου. Στις 9.30 μ.μ.

Η βρετανική jazz στην Αθήνα

Η εξαίρετη Αγγλίδα ερμηνεύτρια Charmaine Baines, με τη συνοδεία του βιρτουόζου Βαγγέλη Στεφανόπουλου στο πιάνο και στα keyboards και με επιλογές από όλο το φάσμα της jazz, και όχι μόνο, στο The Zoo, στο Χαλάνδρι (Ζωοδόχου Πηγής 45). Στις 10 μ.μ.

Συνέδριο Φιλοσοφίας

Επιχειρώντας να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα και πλαίσιο έρευνας για την ηθική και πολιτική των Ελλήνων, σε συνάρτηση με τα κρίσιμα και καίρια θέματα της Ηθικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας κατά τον 21ο αιώνα, και με ρεκόρ συμμετοχής καθηγητών Φιλοσοφίας από όλο τον κόσμο, ανοίγει σήμερα τις εργασίες του, στη Ρόδο, το Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας "Η Ηθική και Πολιτική Φιλοσοφία των Ελλήνων. Από τους προσωκρατικούς και τους νεοπλατωνικούς", που οργανώνει η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας. Αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Μediterranean.

Στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας

Το φεστιβάλ Λιπάσματα του Δήμου Δραπετσώνας - Κερατσινίου συνεχίζεται με συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου μαζί με τον Σωτήρη Μπαλλά. Στις 9 μ.μ.

Ο Αττίκ στου... Παπάγου!

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, με τη συνοδεία των Hatzko Jazz Trio (πιάνο/ακορντεόν, κοντραμπάσο και ντραμς) και προσκεκλημένη την Πολυξένη Καράκογλου, φέρνει το πολύ επιτυχημένο project του «Ο Αττίκ στο Παρίσι» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου. Στις 9 μ.μ.

Η Βραζιλία στον Κήπο του Μεγάρου

Οι εξαμελείς Maracatu (κιθάρα, σαξόφωνο/φλάουτο, βιμπράφωνο, μπάσο και ντραμς) συνοδεύουν τη φωνή της Κέλυ Γιακουμάκη με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα περισσότερα ιδιώματα της βραζιλιάνικης μουσικής, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Στις 9 μ.μ.

SummERTime 2017

Στο πλαίσιο του SummERTime 2017, η Καλλιόπη Βέττα μαζί με τον Χάικ Γιαζιτζιάν και τον MC Yinka (Μανώλης Αφολάνιο) παρουσιάζουν το πρόγραμμα «Στις γειτονιές του Κόσμου», στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Ερασιτεχνικό θέατρο από επιστήμονες

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι, μια παράσταση του «Ο αρχοντοχωριάτης», του Μολιέρου, από τον Πολιτιστικό Επιστημονικό Σύλλογο Χαλανδρίου “Αργώ”. Στις 9 μ.μ.

«Το σακάκι που βελάζει»

Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα παρουσιάζει ακόμη δύο παραστάσεις του έργου του Βουλγάρου Στανισλάβ Στρατίεβ «Το σακάκι που βελάζει», σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη, σήμερα στον Βαρνάβα και αύριο στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης. Στις 9 μ.μ.

Σινεμά στην παραλία

Στο πλαίσιο του 7oυ Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, προβολή της cult ταινίας των αδελφών Ίθαν και Τζόελ Κοέν «Dude» και στη συνέχεια beach party με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Γιώργο Μουχταρίδη στην παραλία του Αγίου Κοσμά, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9.30 μ.μ.

Μια νύχτα στο... Μουσείο (Ακρόπολης)!

Μια διαφορετική, βραδινή ξενάγηση στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Στις 7.30 μ.μ.

Εικαστικά σε δικηγορικό γραφείο

Για μία και μόνο ημέρα ο σκηνοθέτης και εικαστικός Χρήστος Προσύλης μετατρέπει σε εκθεσιακό χώρο το δικηγορικό γραφείο Χριστίνα Φλώρου & Συνεργάτες (Χαριλάου Τρικούπη 84). Από τις 12.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ.

Πόνος και ελπίδα

Εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης προσφύγων εικαστικών «Pain & Hope», που διοργανώνουν οι Γιατροί Του Κόσμου στη «METApolis Gallery» (Στοά Καΐρη 6, Μοναστηράκι). Στις 8 μ.μ.

Bazaar βιβλίων

Με αφορμή τα δέκα χρόνια λειτουργίας τους, οι εκδόσεις Τόπος διοργανώνουν διήμερο μπαζάρ των βιβλίων τους με τιμές που ξεκινούν από 1 ευρώ, στον χώρο τους (Καλλιδρομίου 89, Εξάρχεια). Σήμερα 2 μ.μ. - 8 μ.μ. και αύριο 9 π.μ. - 5 μ.μ.

Τα παιχνίδια γίνονται θέατρο

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δάσους, ο ισραηλινός θίασος Hanut 31 Theatre παρουσιάζει το έργο του Ariel Doron «Πλαστικοί ήρωες», το οποίο βασίζεται αποκλειστικά σε δημοφιλή πολεμικά παιδικά παιχνίδια. Στο φουαγέ του κτηρίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στη Θεσσαλονίκη. Στις 9 μ.μ.

Ο Βιζυηνός στο θέατρο

Έναρξη της καλοκαιρινής περιοδείας της θεατρικής μεταφοράς του έργου του Γεωργίου Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον», σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, με την Ιωάννα Παππά. Στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, στα Χανιά. Στις 9 μ.μ.

Άγαμοι Θύται... τσέπης!

Οι Άγαμοι Θύται σε «συσκευασία τσέπης», δηλαδή ο πυρήνας τους (Δημήτρης Σταρόβας, Χρήστος Μητρέντζης, Ρούλα Μανισσάνου, Γιώργος Χατζής, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία), με τη συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας στο θέατρο Τεχνόπολις (Ανδρέα Παπανδρέου 116), στο Ηράκλειο Κρήτης. Στις 9.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL