Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C20.2°C
0 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.5°C18.1°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
12.0°C17.1°C
1 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.8°C21.1°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C15.7°C
0 BF 93%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

Το νέο βιβλίο της Τζίνας Πολίτη

Το βιβλίο της Τζίνας Πολίτη "Αναζητώντας το κλειδί" (Δοκίμια για τη λογοτεχνία)" (εκδ. Ερατώ) παρουσιάζεται τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στο Polis art café. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιώργος Μερτίκας, δοκιμιογράφος και μεταφραστής, Στέφανος Ροζάνης, καθηγητής Φιλοσοφίας και Λίζυ Τσιριμώκου, ομ. καθηγήτρια Φιλολογίας του ΑΠΘ. Πεσμαζόγλου 5, στο αίθριο της Στοάς βιβλίου στις 8.30 μ.μ.

"Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου"

Η παράσταση "Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου" με όχημα τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και τον ποιητικό λόγο του Νίκου Καββαδία, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, παρουσιάζεται την Τετάρτη 5 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας. Πρωταγωνιστούν οι Στέλιος Μάινας, Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ Μουτάφη και τραγουδούν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης και Μαριάννα Πολυχρονίδη. Στις 9.30 μ.μ.

"Τρωάδες" από τον Τερζόπουλο στην Πάφο

Αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Κουνέλη είναι η παράσταση "Τρωάδες", που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου στο Αρχαίο Ωδείο της Πάφου, Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Ιουλίου, στο πλαίσιο της Πάφου Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017. Τον ρόλο της Εκάβης ερμηνεύει η Δέσποινα Μπεμπεδέλη και πρωταγωνιστούν ηθοποιοί από την Αθήνα και διχοτομημένες πόλεις, όπως η Λευκωσία, η Ιερουσαλήμ, το Μόσταρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς

Επίσκεψη και ξενάγηση μνήμης στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς πραγματοποιείται σήμερα στις 11 το πρωί, η οποία περιλαμβάνει αφήγηση του ιστορικού για το Μπλόκο από την Ειρήνη Ρηνιώτη, προβολή του βίντεο με τίτλο "Το περικύκλωμα" της Μαίρης Ζυγούρη και περιήγηση στον χώρο του μνημείου. Ηλιουπόλεως 102Α. Είσοδος ελεύθερη.

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών πραγματοποιείται εκδήλωση αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη στο Πάρκο Ελ. Βενιζέλου του Δήμου Αγίου Δημητρίου (Ασύρματος). Στις 9 μ.μ.

Πάρτι στη Ρεματιά

Με ένα μεγάλο πάρτι, ο Δήμος Χαλανδρίου γιορτάζει την έναρξη του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 - Νύχτες Αλληλεγγύης, με τους Da Band και Los Del Sur. Ελεύθερη είσοδος. Στις 9 μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Jazz in July στον Βάμο Χανίων

Στο πλαίσιο του Jazz in July στον Βάμο Χανίων απόψε εμφανίζεται το ελληνικό jazz group Next Step Quintet.

Ξενάγηση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Ανοιχτή ξενάγηση στην περιοδική έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας με έργα από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ.

"Πέτρες στις τσέπες του"

Η παράσταση "Πέτρες στις τσέπες του", σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργου Χρυσοστόμου, παρουσιάζεται στο Θέατρο της Ρεματιάς και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χαλανδρίου.

"Ερωτόκριτος" στη Μονή Λαζαριστών

Το μουσικό έργο "Ερωτόκριτος" του Δημήτρη Μαραμή παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή από το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, στις 9.30 μ.μ.

Γιάννης Σπανός στους Βράχους

Μεγάλη συναυλία έργων του Γιάννη Σπανού παρουσιάζεται στο Θέατρο Βράχων. Συμμετέχουν οι Δώρος Δημοσθένους, Ελένη Δήμου, Πέγκυ Ζήνα, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασσινός, Αλέκα Κανελλίδου, Κατερίνα Κούκα, Μανώλης Μητσιάς, Πένυ Ξενάκη, Λάκης Παπαδόπουλος, Τάνια Τσανακλίδου, Κώστας Χατζής κ.ά. Παρουσιάζει ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Συναυλία στο Ηρώδειο

Η βυζαντινή μουσική συναντά την οθωμανική σε μια μεγάλη συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού όπου συναντώνται ο δεξιοτέχνης του νέι Kudsi Ergüner και ο σολίστας της πολίτικης λύρας Σωκράτης Σινόπουλος. Στις 9 μ.μ.

Δήμητρα Γαλάνη στου Παπάγου

Συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη στο Κηποθέατρο Παπάγου. Μαζί της ο Eυστάθιος Δράκος. Στις 9 μ.μ.

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η πρώτη ηλεκτρονική έκδοση με τίτλο "Αρχαιολογικές Συμβολές. Τόμος Δ: Φωκίδα", στο πλαίσιο των αρχαιολογικών διαλέξεων που πραγματοποιήθηκαν στο μουσείο με θέμα τις αρχαιότητες της Φωκίδος, παρουσιάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Νεοφύτου Δούκα 4, στις 7 μ.μ.

ΤΡΙΤΗ

Kamasi Washington

Ο σαξοφωνίστας και νέο αστέρι της τζαζ Kamasi Washington εμφανίζεται στην Τεχνόπολη στο πλαίσιο του αφιερώματος "Τζαζ εκτός Στέγης" στις 10 μ.μ.

Φεστιβάλ Δάσους

Η παράσταση μαριονετών και σωματικού θεάτρου "Αllegro ma non troppo", από τον ισπανικό θίασο Ζero En Conducta Theatro, παρουσιάζεται απόψε και αύριο στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δάσους, σε σκηνοθεσία Julieta Gascón και Putxa.

"Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι"

Το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς "Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι" παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη. Απόψε και αύριο, Πειραιώς 260 Δ, στις 9 μ.μ.

"Το κορίτσι που πέφτει, πέφτει, πέφτει" στο Ρεξ

Η παράσταση "Το κορίτσι που πέφτει, πέφτει, πέφτει", εμπνευσμένη από διηγήματα του Ντίνο Μπουτζάτι παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Λίλο Μπάουρ στο Εθνικό θέατρο - Rex / Σκηνή Κοτοπούλη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, απόψε και αύριο, στις 9 μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στο Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς

Με θέμα "Γνωσιακός καπιταλισμός: Μία θεωρητική και ιστορική εισαγωγή" θα μιλήσει ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Παρισιού Ι στη Σορβόννη Κάρλο Βερτσελόνε, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, στην αίθουσα εκδηλώσεων, Κεραμεικού 46 και Μυλλέρου, στις 7 μ.μ.

Το βιβλίο του Κώστα Βεργόπουλου

Το βιβλίο του Κώστα Βεργόπουλου "Η νέα παγκόσμια αναταραχή" (εκδ. Γκούτενμπεργκ) παρουσιάζεται στο Polis Art Café από τους Γιάννη Δραγασάκη, Κώστα Μελά, Αντώνη Παπαγιαννίδη και τον συγγραφέα. Πεσματζόγλου 5, στις 8 μ.μ.

Το "Θωρηκτό Ποτέμκιν" από την ΚΟΑ

Το "Θωρηκτό Ποτέμκιν" του Σεργκέι Αϊζενστάιν θα προβληθεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών να ερμηνεύει ταυτόχρονα ζωντανά τη μουσική του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γερμανού αρχιμουσικού Γενς Τρέστερ.

ΠΕΜΠΤΗ

Η Ορχήστρα οι κόρες της Ιερουσαλήμ παίζουν παραδοσιακά όργανα και τραγουδούν παλαιστινιακά και ελληνικά τραγούδια στο Θέατρο Βράχων. Guest Star, η Μαρία Σουλτάτου. Είσοδος ελεύθερη. Στις 9 μ.μ.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Βεάκειο

Τη μουσική παράσταση "Όλοι ένα, Φίλα με" παρουσιάζει ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Βεάκειο, στις 9 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στην Επίδαυρο

"Ο Οιδίπους επί Κολωνώ" παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Σπύρου Τσακίρη, με τον Κώστα Καζάκο στον κεντρικό ρόλο.

Στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου παρουσιάζεται η παράσταση "Άφιξις / Με αφετηρία τη μνηστηροφονία από την Οδύσσεια", σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη από την Ομάδα Πυρ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Έκθεση φωτογραφίας στη Σύρο

Έκθεση φωτογραφίας μέσα από τα εργαστήρια Συριανών και άλλων φωτογράφων του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη και Ελένης Βάτη στην Ερμούπολη Σύρου. Το υλικό αποτελεί ενότητα της συλλογής του Μάνου Ελευθερίου.

Ο Χόφες Σέχτερ στην Πειραιώς

Ο ισραηλινής καταγωγής χορογράφος και συνθέτης Χόφες Σέχτερ παρουσιάζει απόψε και αύριο στο Φεστιβάλ Αθηνών και στην Πειραιώς 260 τη νέα του παραγωγή "Grand Finale". Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL