Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

"Επτά επί Θήβας" του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Κραουζίνις, από το ΚΘΒΕ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Στις 9 μ.μ.

"Μήδεια" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στις 9 μ.μ. και 12 τα μεσάνυχτα.

Η Δανή χορογράφος Μέττε Ίνγκβαρτσεν παρουσιάζει τις «69 Στάσεις», ένα τολμηρό δοκίμιο πάνω στις σύγχρονες εκφράσεις της σεξουαλικότητας, στην Πειραιώς 260. Στις 9 μ.μ.

Σωκράτης Μάλαμας

Ο διαχρονικά τόσο αγαπητός Σωκράτης Μάλαμας ξεκινάει την καλοκαιρινή περιοδεία του από το Βασιλικό Χαλκίδας, στις όχθες του ποταμού Λήλαντα. Στις 9 μ.μ.

Νύχτες Αλληλεγγύης

Έναρξη του Φεστιβάλ Ρεματιάς στο Χαλάνδρι με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Γιώργου Τσιλίδη και τη σύμπραξη της σοπράνο Άννας Τσιλίδη και της μέτζο Αλίνας Κοζατσόκ, με ελεύθερη είσοδο. Στο «Θέατρο Ρεματιάς» (πεζόδρομος Προφήτη Ηλία) στις 9 μ.μ.

Τα παιδιά της Μπιάφρας

Μαρτυρίες και αφηγήσεις Νιγηριανών επιζώντων από τον εμφύλιο στην πατρίδα τους με τίτλο "Μπιάφρα, 50 χρόνια μετά. Τα παιδιά της Μπιάφρας: Συνάθροιση επιζώντων" παρουσιάζει ο Νιγηριανός Όλου Ογκουίμπε στο Πάρκο Ελευθερίας, στο πλαίσιο της documenta 14. Ελεύθερη είσοδος, στις 9 μ.μ.

Mαύρη Οδύσσεια

Ο Ελληνογκανέζος ράπερ Νέγρο του Μοριά παρουσιάζει μετά το Κάσελ τη συναυλία "Μαύρη Οδύσσεια" στην πλατεία Κανάρη, στην Κυψέλη, στο πλαίσιο της documenta 14. Είσοδος ελεύθερη, στις 9 μ.μ.

Athens School Festival

Για ένατη χρονιά το Athens School Festival, που διοργανώνει ο ΟΠΑΝΔΑ, πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη με 18 μαθητικά συγκροτήματα να μοιράζουν τις εμφανίσεις τους σήμερα και αύριο. Eλεύθερη είσοδος. Στις 8 μ.μ.

2ο Reborn In Athens

Έναρξη του 2ου Reborn in Athens, του φεστιβάλ με θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις από την περιφέρεια, το οποίο θα πραγματοποιείται στο «Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες» (Τουρναβίτου 7) για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες. Αρχή με το έργο του Θανάση Τριαριδη «Μενγκέλ» από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο. Στις 9 μ.μ.

Θέατρο στον Μαραθώνα

Το κλασικό στο είδος του θεατρικό κείμενο του Στανισλάβ Στρατίεβ «Το σκάκι που βελάζει» σε μια παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα που σκηνοθετεί ο Νίκος Γκεσούλης. Στο θέατρο «Βασίλης Τσάγκλος» (Μιλτιάδου Μαντά 22) στις 9 μ.μ.

Λαϊκό τραγούδι στο Καπανδρίτι

Ο θαυμάσιος λαϊκός ερμηνευτής Μπάμπης Τσέρτος με τη συνοδεία τριμελούς σχήματος στην ταβέρνα «Στης Δήμητρας την αυλή» στο Καπανδρίτι (Λεωφόρος Καπανδριτίου - Καλάμου 38). Στις 9.30 μ.μ.

Στο «Φουγάρο» του Ναυπλίου

Η Εύα Σακελλάρη με την μπάντα της (σαξόφωνο, κιθάρα, keyboards, μπάσο και ντραμς) στον πολυχώρο του Ναυπλίου «Φουγάρο» (Ασκληπιού 96). Στις 10 μ.μ.

Διεθνές Φεστιβάλ Άλσους

Έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Άλσους με το θεατρικό έργο του Γκέρχαρτ Χάουπτμαν «Ρόουζ Μπερντ» από το Σλοβενικό Λαϊκό Θέατρο Τσέλιε. Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στις 9 μ.μ.

Τα χρώματα του Άθω

Εγκαίνια της έκθεσης του Στράτου Καλαφάτη «Άθως - Τα χρώματα της πίστης» στον τεχνοχώρο «Αποθήκη» στην παραλία της Νικήτης, στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Στις 9 μ.μ.

Κουκλοθέατρο στην Κρήτη

Το κουκλοθέατρο «Τα φτερά του μύθου» στην Τουρλωτή Σητείας. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL