Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Οι «Ιστορίες του Κάστρου» ξεκινούν τον Ιούλιο στην Κίμωλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι «Ιστορίες του Κάστρου» ξεκινούν τον Ιούλιο στην Κίμωλο

Οι «Ιστορίες του Κάστρου» ξεκινούν στην Κίμωλο και από τις 6 – 9 και από 13 – 16 Ιουλίου την ξενάγηση στο κάστρο του νησιού αναλαμβάνει ένα «φάντασμα». Η ηρωίδα της παράστασης, η Μαριγώ, μια Κιμωλιάτισσα μετανάστρια στην Αμερική επιστρέφει στο νησί και αναζητά στα ερείπια το νήμα των ιστοριών που χάθηκαν στο χρόνο.

Οι «Ιστορίες του Κάστρου» είναι ένα έργο μουσειακού θεάτρου που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Κάστρο Κιμώλου. Μέσα από εκτενή έρευνα και με όχημα τη θεατρική μυθοπλασία ζωντανεύουν οι ιστορίες που κρύβουν τα ίχνη του παρελθόντος. Οι επισκέπτες και επισκέπτριες του κάστρου έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν κρυφές όψεις του παρελθόντος που μπορεί και να μην είναι τόσο μακρινό.

Η Μαριγώ γεννήθηκε στην Κίμωλο περίπου το 1890 και μετανάστευσε σε μικρή ηλικία στην Αμερική. Επιστρέφει στο νησί μετά από 30 χρόνια μετά για να επισκεφτεί συγγενείς. Ένα απρόοπτο γεγονός δεν θα βάλει φρένο στην αναζήτηση της, που έχει ξεκινήσει…

Μέσα από τις ιστορίες της καθημερινότητας των Κιμωλιατών που ξαναζωντανεύουν στα ερείπια του κάστρου, δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθούν ευρύτερα ζητήματα και παγκόσμια εθνικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας όπως ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ή η καταστροφή της Μικράς Ασίας…

Υπεύθυνες για την υλοποίηση της μουσειακής παράστασης είναι η δόκτωρ μουσειακού θεάτρου Φωτεινή Βενιέρη και η ηθοποιός, σεναριογράφος, Παναγιώτα Κότσιρα.

Οι παραστάσεις διαρκούν 60 λεπτά με ώρα έναρξης στις 19:00 το απόγευμα στο Κάστρο Κιμώλου (πάνω πόρτα). Το σενάριο της παράστασης βασίστηκε στα «Κιμωλιακά» του Ιδρύματος Αφεντάκη. 

Κατ. Μπρ.

Πιο αναλυτικά για το μουσειακό θέατρο διαβάστε:

Μια μέρα στον Πειραιά με την Ξανθίππη το 391 π.Χ. (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL