Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Αντώνης Βογιάζος

Στον σκηνοθέτη Αντώνη Βογιάζο επικεντρώνεται η αποψινή, τρίτη κατά σειρά, εκδήλωση του τετραήμερου αφιερώματος "Αυτοεξόριστοι Έλληνες διανοούμενοι", που πραγματοποιούν οι εκδόσεις Γαβριηλίδη στον χώρο τους Poems 'n' Crimes (Αγ. Ειρήνης 17), πάνω σε μια ιδέα της Κλειώς Μακρή. Θα μιλήσουν: ο φίλος του ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο σκηνοθέτης Άγγελος Κοβότσος και ο εκδότης Σάμης Γαβριηλίδης, ενώ θα προβληθεί απόσπασμα της τηλεοπτικής συνέντευξης που είχε δώσει ο σκηνοθέτης στη Ρένα Θεολογίδου με αφορμή το σίριαλ που είχε σκηνοθετήσει για την ΕΡΤ "Ο φωτογράφος του χωριού" και αποτελεί το μοναδικό, ίσως, οπτικό υλικό στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος. Θα προβληθεί επίσης ένα δεκάλεπτο απόσπασμα από το τέταρτο επεισόδιο της σειράς "Το χρονικό της Εθνικής Αντίστασης", που είχε σκηνοθετήσει επίσης για την ΕΡΤ. Στις 8.30 μ.μ.

Η λογοκρισία της χούντας

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Βασίλη Δούβλη «Στοργή στον λαό», που έχει θέμα τη λογοκρισία της επτάχρονης δικτατορίας. Θα το παρουσιάσει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στον κινηματογράφο Αλκυονίς, με ελεύθερη είσοδο. Στις 7.30 μ.μ.

Ο αριστουργηματικός "Χρυσοθήρας" του Τσάρλι Τσάπλιν προβάλλεται στη Μονή Λαζαριστών, στο πλαίσιο του ομώνυμου φεστιβάλ, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Εισιτήρια 15 και 10 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Πώς θα ήταν η μουσική του Τρίτου Κόσμου;

Στο πλαίσιο της Documenta 14, παγκόσμια πρεμιέρα του έργου του Joaquín Orellana Mejía «Συμφωνία από τον Τρίτο Κόσμο», με την ΚΟΑ υπό τη διεύθυνση του Julio César Santos Campos και με τη σύμπραξη της χορωδίας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή, της χορωδίας της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη και της παιδικής χορωδίας του Ωδείου Αθηνών «Μικροί Μουσικοί» υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Μιχαλάκη, στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 9 μ.μ.

Φιλοσοφικός περίπατος

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας και διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Παύλος Καλλιγάς και ο διδάκτωρ Φιλοσοφίας, συγγραφέας και ερευνητής Νικήτας Σινιόσογλου συνομιλούν και προσκαλούν το κοινό σε έναν φιλοσοφικό περίπατο στον χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, που θα κλείσει με αυτοσχεδιασμούς πάνω στις πλατωνικές κλίμακες του Νίκου Ξανθούλη στη λύρα. Φεστιβάλ Αθηνών στο πλαίσιο "Άνοιγμα στην πόλη". Σημείο εκκίνησης Τιμαίου και Αλεξανδρείας, στις 7.30 μ.μ.

Στην ταράτσα με τον Φοίβο

Ο Φοίβος Δεληβοριάς προσκαλεί σήμερα και αύριο στην «Ταράτσα» του τους Λάκη Παπαδόπουλο, Λευτέρη Ελευθερίου και Γιώργο Χατζηπαύλου. Στις 9 μ.μ.

“Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2”

Η παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», διασκευή του ομώνυμου έργου του Σαίξπηρ, από την Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ», στο φεστιβάλ "Λιπάσματα 2017 - Φεστιβάλ στη θάλασσα", με ελεύθερη είσοδο. Στις 9.30 μ.μ.

Λαϊκά τραγούδια με μπαρόκ ορχήστρα

Η Χριστίνα Μαξούρη παρουσιάζει "20+1 μεταπολεμικά λαϊκά τραγούδια με μπαρόκ ορχήστρα", στην αγγλικανική εκκλησία του Αγ. Παύλου (Φιλελλήνων 27). Εισιτήρια 15 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Αριάνα Σαβάλας

Η ηθοποιός, ερμηνεύτρια και χορεύτρια Αριάνα Σαβάλας, μικρότερη κόρη του διάσημου Ελληνοαμερικανού ηθοποιού Τέλι Σαβάλας, μαζί με το συγκρότημα Postmodern Jukebox του οποίου είναι μόνιμη τραγουδίστρια, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στις 9 μ.μ.

Max The Sax

Ο Αυστριακός σαξοφωνίστας Max The Sax, βασικό μέλος των Parov Stellar, στο Roof Stage του «Gazarte». Στις 10 μ.μ.

«Αύγουστος» από τον Ιούνιο

Η ηθοποιός, ερμηνεύτρια και μουσικός Violet Louise μεταφέρει στη σκηνή με εικόνα και ήχο ποιήματα από τη συλλογή του Γιώργου Βέλτσου «Αύγουστος» (εκδόσεις Άγρα), για πέντε μόνο παραστάσεις, στο Bios. Στις 9 μ.μ.

Κυπριακή χορωδία

Η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου «Η Κύπρος», υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ροδίτη και με σολίστ στο τραγούδι τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου, σε μια μουσική βραδιά στο «Σπίτι της Κύπρου» (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα). Στις 8 μ.μ.

Σινεμά στο Αστεροσκοπείο

Προβολή της ταινίας του Adrián Villar Rojas «Unknown Soldier» στο Αστεροσκοπείο Αθηνών. Στις 9 και στις 10 μ.μ.

Ssssssh! Silent movies

Στο πλαίσιο του οπτικοακουστικό δρώμενου Ssssssh! Silent Movies, προβολή της ταινίας του Αντρέι Ζουλάφσκι «My nights are more beautiful than your days», στην ταράτσα του Bios. Στις 9.15 μ.μ.

«Ο κλέψας του κλέψαντος»

Προβολή της σατιρικής κωμωδίας του Μάριο Μονιτσέλι «Ο κλέψας του κλέψαντος», στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης Μελίνα Μερκούρη (Λεωφόρος Ειρήνης 50, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης).. Στις 9 και στις 11 μ.μ.

Ιφιγένεια και πάλι

Παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Μεταξά «Ποιος σκότωσε την Ιφιγένεια;» (εκδόσεις Ωκεανός), στην οποία θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου, η συγγραφέας Κωνσταντίνα Μόσχου, η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Άρτεμις Αποστολοπούλου και η επίσης ηθοποιός Γιάννα Κουσουλα, στο Polis Art Café της Στοάς του Βιβλίου. Στις 8 μ.μ.

Η Ιστορία των κτηρίων

Παρουσίαση του καταλόγου της έκθεσης του Αβραάμ Παυλίδη «Νέα ερείπια», στην οποία θα μιλήσουν ο αναπληρωτής καθηγητής Αρχιτεκτονικής Κώστας Μανωλίδης, ο αρχιτέκτων Χρήστος Κουλουκούρης και ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου που υπογράφει τα κείμενα του καταλόγου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108). Στις 8 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL