Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Ζοζέ Λουίς Πεϊσότο

Ο γνωστός Πορτογάλος συγγραφέας Ζοζέ Λουίς Πεϊσότο, με αφορμή την κυκλοφορία των βιβλίων του "Γκαλβεϊας" και "Βιβλίο" (εκδ. Κέδρος), συναντά τους Αθηναίους αναγνώστες του στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις. Τον παρουσιάζει και συνομιλεί μαζί του η Αθηνά Ψυλλιά, μεταφράστρια των βιβλίων του. Στις 8.30 μ.μ.

Γυναικεία γραφή από την Τουρκία

Η Τουρκάλα συγγραφεύς και δημοσιογράφος Ετζέ Τεμελκουράν συνομιλεί για το βιβλίο της «Τουρκία - Παραφροσύνη και μελαγχολία» (εκδόσεις Καστανιώτη) με τη δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Μικέλα Χαρτουλάρη στον πολυχώρο Ιανός. Στις 8.30 μ.μ.

Το νέο γαλλικό τραγούδι

Η Imany στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στις 9 μ μ.

Βαγγέλης Γερμανός & Gadjo Dilo

Μια ασυνήθιστη κοινή εμφάνιση του Βαγγέλη Γερμανού με το συγκρότημα gipsy swing Gadjo Dilo, με την Ηλιάνα Τσαπατατσάρη να ενώνει τη φωνή της με τη δική του και δύο κιθάρες, βιολί, ακορντεόν και κοντραμπάσο να τους συνοδεύουν, στο Roof Stage του «Gazarte». Στις 10 μ.μ.

Λαϊκά στους Βράχους

Συναυλία του Θέμη Αδαμαντίδη και της Λένας Αλκαίου με τη σύμπραξη του Δημήτρη Κανέλλου και τη φιλική συμμετοχή του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, της Πίτσας Παπαδοπούλου και Κατερίνας Κούκα και του Κώστα Αγέρη με την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Στις 9 μ.μ.

Ανάγνωση και δημιουργικότητα

Έναρξη της εκστρατείας «Ανάγνωση και δημιουργικότητα» της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο νέο κτήριό της, τον Πύργο Βιβλίου στο ΚΠΙΣΝ. Στις 6 μ.μ.

Το Blues της ανεργίας

Το βιβλίο του Παναγιώτη Βλάχου "Το Blues της ανεργίας" (εκδ. Κέδρος) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο "Επίκεντρον" (Πλατεία Αγ. Αναργύρων 5). Με τον συγγραφέα συνομιλούν οι Αλέξης Καλοφωλιάς, μουσικός - μεταφραστής, Καλλιόπη Κρητικού, εκπαιδευτικός - κριτικός βιβλίου, συντονίζει ο Αριστοτέλης Σαϊνης, φιλόλογος - κριτικός λογοτεχνίας. Στις 8 μ.μ.

Συνεχίζοντας τον Μπέκετ

Πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Thom Pain (Βασισμένος στο Τίποτε)» του Αμερικανού συγγραφέα Will Eno, ο οποίος θεωρείται συνεχιστής της υπαρξιακής γραφής του Σάμιουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου και με τον Χάρη Γρηγορόπουλο να ερμηνεύει τον μοναδικό ρόλο, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί στον χώρο εγκατάσταση του εικαστικού και καθηγητή στην ΑΣΚΤ Άγγελου Αντωνόπουλου. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μέχρι και τις 30 Ιουνίου, Τρίτη με Παρασκευή, στις 9 μ.μ.

Παράδοση και blues

Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Δημήτρης Λάιος με την συνοδεία του κουαρτέτου του σε ένα ταξίδι από το blues στην παραδοσιακή μουσική μας στην Αποβάθρα του «Το Τρένο στο Ρουφ». Στις 9.30 μ.μ.

Φαγητό καθ' οδόν!

Τελευταία εκδήλωση της δράσης «Street Food and Tunes» στο «Napolitivo» (Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο) με τους παραγωγούς του ραδιοσταθμού Pepper 98,6 να αυξάνουν τη γαστριμαργική απόλαυση με τις μουσικές επιλογές τους. Στις 7 μ.μ.

Κερκυραϊκή αρχιτεκτονική

Στο πλαίσιο της σειράς εργαστηρίων εμβάθυνσης στην ιστορία της αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ διάλεξη στο Αμφιθέατρο 2 της αρχαιολόγου Δήμητρας Ανδρίκου με θέμα «Αρχαϊκή Κερκυραϊκή Αρχιτεκτονική και η περίπτωση του Καρδακίου». Στις 7 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL