Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Takim

«Γιατί γλυκό μου sweetheart»

Την παραδοσιακή μας μουσική, όπως διαμορφώθηκε από τους Έλληνες μετανάστες στην Αμερική τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, παρουσιάζουν απόψε, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ, οι Takim με τη σύμπραξη των Γιάννη Νιάρχου και Κατερίνας Τζιβίλογλου και του σπουδαίου δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά. Πειραιώς 260. Στις 9 μ.μ.

Σήμερον (και αύριον) στην Ταράτσα!

Αυτό το διήμερο η «Ταράτσα» του Φοίβου Δεληβοριά υποδέχεται και φιλοξενεί τη Δήμητρα Γαλάνη και τους Άγγελο Παπαδημητρίου και Μιχάλη Μαθιουδάκη. Στις 9 μ.μ.

«Greek Freak»

Ο Σίμος Κακάλας με την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος σε μια περισσότερο σαρκαστική παρά κωμική θεατρική παράσταση που σχολιάζει τη σημερινή νεοελληνική πραγματικότητα στο θέατρο Ολύμπια, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στις 9 μ.μ.

Στον Πειραιά

Η Σεβαστή Στρογγυλού μαζί με το Ενιαίο Λύκειο Καμινίων παρουσιάζουν το θεατρικό έργο «Καπέλων δρώμενα», που συνέγραψαν μαζί στο πλαίσιο εργαστηρίου δημιουργικής γραφής στην πλατεία Κανάρη του Πειραιά, όπως και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και του “Ανοίγματος στην πόλη”. Στις 7.30 μ.μ.

Σύγχρονο παιδικό βιβλίο

Παρουσίαση του βιβλίου της Λιλής Μαυροκεφάλου «Τότε που το νερό πολεμούσε τη φωτιά...» (εκδόσεις Momentum), στο wine bar «Monk» (Καρόρη 14, πλατεία Αγίας Ειρήνης). Στις 7.30 μ.μ.

Οι λόφοι έχουν τη δική τους Ιστορία...

Περιήγηση στους ιστορικούς λόφους της Αθήνας με ξεναγό τον καθηγητή Αρχιτεκτονικής και αναστηλωτή Μανώλη Κορρέ και αφετηρία τον ναό του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη στον λόφο του Φιλοπάππου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και του αφιερώματος “Άνοιγμα στην πόλη”. Στις 6.30 μ.μ.

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αγγέλας Καστρινάκη «Τι μας έχει κληροδοτήσει η Μεταπολίτευση» πραγματοποιείται στο Poems & Crimes (εκδόσεις Γαβριηλίδη, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι), στις 7.30 μ.μ.

Σύγχρονο ελληνικό σινεμά

Προβολή της ταινίας του Δημήτρη Αθανίτη «Invisible», παρόντος του σκηνοθέτη, στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης Μελίνα Μερκούρη. Λεωφ. Ειρήνης 50, στις 9 και στις 11 μ.μ.

Αφιέρωμα στον Τσε Γκεβάρα

Τιμώντας τα ογδόντα εννέα χρόνια από τη γέννηση του Τσε Γκεβάρα ένα πρόγραμμα με ομιλίες, αλλά και απαγγελίες και αναγνώσεις, προβολές και ζωντανές εκτελέσεις τραγουδιών που γράφτηκαν για τον Τσε και την επανάσταση, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς», με ελεύθερη είσοδο. Ιουλιανού 42, στις 8 μ.μ.

Η μουσική μπορεί και να θεραπεύει

Στο πλαίσιο των μουσικών παρεμβάσεων «Πολυφωνίες» του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου παρουσιάζονται μονόλογοι -βασισμένοι σε προσωπικά κείμενα- μεγάλων συνθέτων, όπως τους φαντάστηκε ο μαθητής του Μουσικού Σχολείου Αλίμου Φοίβος Μαρίνος, με τη σολίστ του πιάνου Μιρέλλα Τυλλιανάκη. Θα ακουστούν έργα Μπαχ, Σοπέν, Σούμαν και Ραχμάνινοφ. Στις 12 μ.

Το Ιόνιο στη Λογοτεχνία

Παρουσίαση του βιβλίου της Νίκης Τρουλλινού «Με θέα στο Λεβάντε» (εκδόσεις Κέδρος) στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει». Ακαδημίας 32, στις 8 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL