Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Οικογενειακή εκδρομή μέσα στην πόλη

Για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο στον χώρο του, μια όαση πρασίνου, εκτός από πολιτισμού, προσκαλεί γονείς και παιδιά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στο πλαίσιο του Generations: A Family Festival. Για άλλη μια φορά, λοιπόν, μαθήματα τσίρκου για γονείς και παιδιά και δημιουργικά εργαστήρια μουσικής, εξερεύνησης και ζωγραφικής, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους Wolfy Funk Project και DJ sets από τους Supersan, Wubdise, DJ Booker, αλλά και από τον -πρώην μέλος των Portishead- Andy Smith σήμερα και τον Daddy G των Massive Attack αύριο.

Χορός στις θάλασσες του Καββαδία

Μια παράσταση εμπνευσμένη και αφιερωμένη στην ποίηση του Νίκου Καββαδία και φυσικά στη θάλασσα που τόσο αγάπησε παρουσιάζεται, σήμερα και αύριο, από τη χορευτική ομάδα «Το βήμα». Δεκαοκτώ συνολικά ποιήματα του Καββαδία στις μελοποιήσεις τους από τους Μαρίζα Κωχ, Θάνο Μικρούτσικο, Michael Montanaro, Χάρη Παπαδόπουλο και Γιάννη Σπανό αποτελούν το έναυσμα και τη βάση για τη νέα δουλειά της ομάδας. (Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Κεραμεικός).

Λυρικές στιγμές στον Άγιο Παύλο

Ρομαντικές άριες, ντουέτα και τρίο θα ακουστούν απόψε στην αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου. Η σοπράνο Έλλη Αναστασοπούλου, η μέτζο σοπράνο Θεοδώρα Μποκούζη και ο τενόρος Χρήστος Δεληζώνας με τη συνοδεία στο πιάνο του σολίστ Στέφανου Νικοτιάν, σε ένα λυρικό ταξίδι στην αγάπη και στο πάθος μέσα από αποσπάσματα από όπερες των Μπιζέ, Όφενμπαχ, Πουτσίνι, Ροσίνι, Σεν Σανς και Βέρντι, αλλά και lieds των Σούμπερτ και Σούμαν. (Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα).

Οι «Τρωάδες» του σήμερα

Με αφορμή και όχημα τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, η θεατρική ομάδα «Σχήμα εκτός Άξονα» παρουσιάζει μια παράσταση πάνω στην αντιπολεμική προβληματική της εμβληματικής τραγωδίας. Το «Πορείες Τρωάδων», που σκηνοθέτησε η Αναστασία Θεοφανίδου, επικαιροποιεί το διαχρονικό μήνυμα του Ευριπίδη δείχνοντας πόσο πολύ αφορά, αλλά και ισχύει τελικά και στην εποχή μας. (Βρυσάκι - Χώρος Τέχνης και Δράσης, Βρυσακίου 17, Πλάκα).

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», τότε, τώρα, πάντα

Το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», το πάντα επίκαιρο θεατρικό έργο του Έντουαρντ Άλμπι για τις σχέσεις των δύο φύλων, σε ένα ανέβασμα με ανανεωτική ματιά. Από σήμερα και για δώδεκα μόνο παραστάσεις ο Γιώργος Κιμούλης (ο οποίος έκανε και τη δραματουργική επεξεργασία της μετάφρασης της Τζένης Μαστοράκη) σκηνοθετεί το ισχυρό δίδυμο των Άκι Βλουτή και Δήμητρας Χατούπη με τους Σαράντο Γεωγλερή και Τζωρτζίνα Λιώση στους δεύτερους ρόλους (Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL