Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.2°C24.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.1°C26.6°C
4 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.8°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
26.2°C26.9°C
2 BF 32%
Η Λ. Κονιόρδου στο γεφύρι της Πλάκας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Λ. Κονιόρδου στο γεφύρι της Πλάκας

Στην Πλάκα, στη θέση του ιστορικού Γεφυριού, θα βρεθεί αύριο το μεσημέρι η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στο πλαίσιο της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία στις περιφερειακές ενότητες των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι εργασίες αποκατάστασης του περίφημου μονότοξου Γεφυριού, που θεμελιώθηκε το 1886 αποτελώντας κορυφαίο δείγμα λαϊκής αρχιτεκτονικής, αποτελούν προτεραιότητα για το υπουργείο Πολιτισμού, που ανέλαβε τον συντονιστικό ρόλο στη συνεργασία με τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς και με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Βόρειων Τζουμέρκων και το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Με άξονα την Ιόνια Οδό η υπουργός θα ξεκινήσει την περιοδεία της από τα Γιάννενα και θα δει από κοντά το συστηματικό έργο των υπηρεσιών του υπουργείου στην περιφέρεια, κάποιες φορές σε δύσβατα μέρη, προκειμένου να προστατέψουν και να διασώσουν την πολιτιστική κληρονομιά. Θα βρεθεί σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που μαρτυρούν την ακμή της ευρύτερης περιοχής στα Αρχαία, τα Βυζαντινά και Νεώτερα χρόνια.

Τη Λυδία Κονιόρδου θα συνοδεύουν μεταξύ άλλων η Ευγενία Γατοπούλου, προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, και ο Παναγιώτης Νταής, προϊστάμενος ΕΔΕΠΟΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL