Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Πρεμιέρα Δ. Παπαϊωάννου

Με το νέο του έργο “Ο μεγάλος δαμαστής” κάνει πρεμιέρα απόψε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με διάρκεια έως τις 11 Ιουνίου. Στις 8.30 μ.μ.

Στην Τεχνόπολη

Ο Amit Friedman εμφανίζεται απόψε στο Athens Technopolis Jazz Festival, στις 10 μ.μ.

"Φωνές" του Πίντερ

Οι «Φωνές» του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, ενώνουν για πρώτη φορά τον Δημήτρη Καταλειφό, την Όλια Λαζαρίδου, τη Λουκία Μιχαλοπούλου και τον Νίκο Πουρσανίδη επί σκηνής, στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, στον Κεραμεικό. Οδός Πλαταιών. Στις 9 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο "Ψάχνοντας ανθρώπους", της Μαρίας Σταυροπούλου (εκδόσεις Λυκόφως), παρουσιάζεται στο Karuna Dhara στο Ψυχικό (πλησίον του μετρό Κατεχάκη), στις 7.30 μ.μ.

Διάλεξη

Διάλεξη με θέμα: Το δημοσιονομικό σύστημα και τα κοινά κατά την τουρκοκρατία, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διαλέξεων στο Σπίτι της Κύπρου με τον γενικό τίτλο “Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους”, με ομιλητή τον Γιώργο Κοντογιώργη, πραγματοποιείται, στις 9.30 μ.μ. Συντονίζει ο Ανδρέας Κούκος. Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, στις 8 μ.μ.

«Καρδιά μισή»

Μουσική παράσταση με τίτλο “Καρδιά μισή” πραγματοποιείται στον Ιανό, με τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Πολυξένη Καράκογλου και Έλενα Παπανικολάου. Στο πιάνο και στην επιμέλεια προγράμματος ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου. Στις 9.30 μ.μ.

Εκδήλωση για την Απτέρα

Εκδήλωση με θέμα «Απτέρα. Έρευνα και ανάδειξη ενός εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου για τη Δυτική Κρήτη» πραγματοποιείται, στις 7 μ.μ., στο Aμφιθέατρο Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9, στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.

Συζήτηση

"Η κριτική διάσταση της αρχιτεκτονικής δημιουργίας: εγγύτητα και απόσταση" είναι ο τίτλος της συζήτησης που πραγματοποιείται στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος) ανάμεσα στους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη και συντονίζει η Μαργαρίτα Πουρνάρα. Στις 6 μ.μ. Εδουάρδω Λω και Σταδίου.

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, έργα των Δημητρίου Λιάλιου, Ρόμπερτ Σούμαν και Γιοχάνες Μπραμς. Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν τα εξής έργα: Δημήτρης Λιάλιος: «Ρωμαντική Ποίησις», Ρόμπερτ Σούμαν: «Κονσέρτο για πιάνο σε λα ελάσσονα έργο 54», Γιοχάνες Μπραμς: «1η Συμφωνία σε ντο ελάσσονα έργο 68». Σολίστ: Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου (πιάνο), Μουσική διεύθυνση: Νίκος Αθηναίος. Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.

Διάλεξη

«18 Αυγούστου 1917. Καταστροφή και ανασχεδιασμός της Θεσσαλονίκης: Πόλη υπόδειγμα ή χαμένη ευκαιρία» είναι ο τίτλος της διάλεξης της ομότιμης καθηγήτριας Αλεξάνδρας Καραδήμου - Γερόλυμπου στην αίθουσα Μ. Ανδρόνικος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, στις 7.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL