Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το μεγάλο μας σπίτι

Πρόθεση και στόχος του Μεγάλου μας Σπιτιού είναι να αποτελέσει ένα χώρο υποδοχής, συναντήσεων και πρώιμης κοινωνικοποίησης.

Μια ομάδα ψυχαναλυτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, ειδικών παιδαγωγών κ.ά., με πολυετή πρακτική και πείρα στον τομέα της ψυχικής υγείας, με την επιθυμία να συνεργαστούν και με κοινό μέλημα την πρόληψη, μετά από επεξεργασία στις τακτικές επί διετία συναντήσεις τους, συνιστούν ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο και, το 2015, ιδρύουν το Μεγάλο μας Σπίτι (για παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών και τους γονείς τους), ακολουθώντας τις αρχές των ανά τον κόσμο δομών τύπου «Πράσινο Σπίτι». Έτσι επονομάζεται η πρώτη δομή που εμπνεύστηκε και ίδρυσε το 1979 η Γαλλίδα ψυχαναλύτρια Françoise Dolto (1908-1988) με τους συνεργάτες της, και η οποία λειτουργεί πάντα στο Παρίσι.

Πρόθεση και στόχος του Μεγάλου μας Σπιτιού είναι να αποτελέσει ένα χώρο υποδοχής, συναντήσεων και πρώιμης κοινωνικοποίησης. Αλλά, κυρίως, να αποτελέσει αφενός ένα χώρο συνδιαλλαγής με τα παιδιά γύρω από ερωτήματα που θέτουν με τον τρόπο τους στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, και αφετέρου ένα χώρο όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει τα ερωτήματα που συχνά προκύπτουν με τον ερχομό ενός παιδιού στην οικογένεια.

Την Κυριακή 21 Μαΐου, στις 12:00 δίνεται η παράσταση Ο Ήλιος και Ο Ποντικός, από το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα, στοMyrtilo cafe, Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην Πάρκο ΚΑΠΑΨ) επί των οδών Τριφυλίας και Λάμψα Μετρό Πανόρμου

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις