Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Λεωφορείο για το κοινό από το ΚΘΒΕ

Κατά τις ημέρες της απεργίας του ΟΑΣΘ, από σήμερα έως την Κυριακή 21 Μαΐου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα διαθέσει λεωφορείο από το Βασιλικό προς τη Μονή Λαζαριστών για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση «Δε σε ξέχασα ποτέ». Για την επιβίβαση χρειάζεται η επίδειξη του αποκόμματος του εισιτηρίου, ενώ θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Η αναχώρηση για τις παραστάσεις της Πέμπτης, Παρασκευής και Σαββάτου θα είναι στις 8 μ.μ., ενώ την Κυριακή στις 6 μ.μ.

Διαδρομή των Κοιμητηρίων

Δέκα δήμοι της χώρας με κηρυγμένα ως ιστορικούς τόπους κοιμητήρια, πρόκειται να συμμετάσχουν στη Διαδρομή των Κοιμητηρίων στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Ελλάδα εντάχθηκε το 2011 μέσω του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών, ενώ το 2014 εντάχθηκε στον Οργανισμό Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης το Κοιμητήριο της Σκιάθου, τα “Μνημούρια” στα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το 2017 το Κοιμητήριο Δραπάνου του Δήμου Κεφαλλονιάς και το Κοιμητήριο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Δήμου Τρίπολης.

Παιχνίδι Κέντρου”

Με μια σειρά μικρών χρονογραφημάτων που παρακολουθούν την πολιτική με αθλητικούς όρους σχολιάζει την πολιτική σκηνή, κατά την περίοδο 2015-2016, ο Νότης Ανανιάδης στο καινούριο βιβλίο του "Παιχνίδι Κέντρου" (εκδόσεις Πλεύσις).

Ο συγγραφέας ξεκινά τις ιστορίες του με το "καυτό" πολιτικά προπέρσινο καλοκαίρι, όπου η Ελλάδα βρέθηκε στο όριο, περνά στο δημοψήφισμα, τις πολύωρες διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία με τους δανειστές. Ακολουθούν ο Σεπτέμβριος των εκλογών και η νέα νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από αουτσάιντερ στις εσωκομματικές εκλογές, πρόεδρος της Ν.Δ., και το νέο κόμμα Ποτάμι. Η σεζόν συνεχίζεται, διά χειρός Ανανιάδη, που παρακολουθεί με δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και καταιγιστική γραφή.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο Doodle της Google

Με αφορμή την 115η επέτειο ανακάλυψής του, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είχε χθες την τιμητική του στην Google μέσω του Doodle. Ο πρώτος υπολογιστής της Ιστορίας, ηλικίας 2.000 ετών, τον οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για τη χαρτογράφηση της θέσης του Ήλιου, της Σελήνης και των πλανητών, ενδέχεται, όπως αναφέρουν ερευνητές, να είχε και άλλη χρήση, την πρόβλεψη του μέλλοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL