Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Sweet Europe» στο μετρό Συντάγματος

Η έκθεση γελοιογραφίας «Sweet Europe», που αποτελείται από 29 έργα Ελλήνων γελοιογράφων και 28 σημαντικών Βρετανών σκιτσογράφων, εγκαινιάζεται από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στον εκθεσιακό χώρο του μετρό Συντάγματος. Στις 8 μ.μ.

«Κινηματογραφικός Καζαντζάκης, ο ανατρεπτικός»

Επετειακή εκδήλωση για τη 10η διοργάνωση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας με τίτλο «Κινηματογραφικός Καζαντζάκης, ο ανατρεπτικός». Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, στις 8 μ.μ.

“Κάτω από τον ήλιο του Σατανά”

Η ταινία “Κάτω από τον ήλιο του Σατανά”, του Maurice Pialat (1987), προβάλλεται στο Auditorium Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7.30 μ.μ.

“Tomorrows” στη Διπλάρειο

Η έκθεση “Tomorrows” εγκαινιάζεται στη Διπλάρειο Σχολή (πλ. Θεάτρου 3). Η έκθεση αποτελείται από 33 έργα εικαστικών και αρχιτεκτόνων, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται η «Ηλεκτρονική Πολεοδομία» του αρχιτέκτονα Τάκη Χ. Ζενέτου και η «Οικουμενόπολη» του αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Κωνσταντίνου Δοξιάδη. Είσοδος ελεύθερη. Στις 8 μ.μ.

«Η έμφυτη ανοσία: Από τα έντομα στον άνθρωπο»

Ο νομπελίστας Ιατρικής Ζιλ Χόφμαν δίνει διάλεξη με θέμα «Η έμφυτη ανοσία: Από τα έντομα στον άνθρωπο» και θα παρουσιάσει πρόσφατες ανακαλύψεις σχετικά με τους κυτταρικούς και τους μοριακούς μηχανισμούς της έμφυτης ανοσίας, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Στις 7 μ.μ.

“Αρχαία βιβλία, καινούργιες τεχνολογίες”

Ο Ρίτσαρντ Τζάνκο, καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, θα μιλήσει στην Ακαδημία Αθηνών (Πανεπιστημίου 28) με θέμα «Αρχαία βιβλία, καινούργιες τεχνολογίες. Οι πάπυροι του Δερβενίου και του Ηρακλείου Ιταλίας». Προσφωνεί ο πρόεδρος της Ακαδημίας Λουκάς Παπαδήμος. Στις 8 μ.μ.

“Η Ελλάδα φλέγεται”

Το βιβλίο του Βασίλη Ι. Τζανακάρη “Η Ελλάδα φλέγεται. Από την είσοδο των Γερμανοβουλγάρων στη ματωμένη Αθήνα των Δεκεμβριανών” (εκδόσεις Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Κλου της Λάρισας (Μεγ. Αλεξάνδρου 6). Θα μιλήσει ο ο Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Γιάννης Σιούλας, δημοσιογράφος, και ο Αθανάσιος Μπακάλης, δικηγόρος. Στις 8 μ.μ.

Εργαστήριο κόμικς

Η αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη και η δημιουργός comics Δήμητρα Αδαμοπούλου μυούν το ενήλικο κοινό στα μυστικά της τέχνης των comics σε ένα εργαστήριο στο Ινστιτούτο Γκαίτε, από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. Ομήρου 14-16.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL