Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Απονεμήθηκε το βραβείο Χορν

Στον Κωνσταντίνο Μπιμπή απονεμήθηκε χθες βράδυ το βραβείο Χορν για την παράσταση "Το δέντρο του Οιδίποδα" σε σκηνοθεσία της Ομάδας Ιδέα (Γάκης, Μουστάκα, Μπιμπής). Ο Κ. Μπιμπής πρωταγωνιστεί το καλοκαίρι μαζί με τη Δήμητρα Χατούπη στον "Ίωνα" που θα σκηνοθετήσει η Ιόλη Ανδρεάδη για το 60ό Φεστιβάλ Φιλίππων. Το επαμειβόμενο βραβείο που δίνεται για δέκατη έβδομη χρονιά φέτος, είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός και περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο. Ο περσινός νικητής Αργύρης Πανταζάρας παρέδωσε χθες βράδυ το σταυρό στον φετινό νικητή Κωνσταντίνο Μπιμπή.

Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας

Ένα νέο διαδραστικό μουσείο με ελληνικές αρχαιότητες, νομίσματα και εικαστικά έργα μεταξύ των εκθεμάτων του εγκαινιάστηκε στις Βρυξέλλες. Το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, που χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτήριο Eastman στο πάρκο Léopold, κοντά στην έδρα των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Σκοπός του νέου μουσείου και της μόνιμης έκθεσής του είναι να προσφέρει στους επισκέπτες, μέσα από μια διαδραστική περιήγηση στις 24 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε., τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ευρωπαϊκή Ιστορία από την αρχαιότητα έως τους δύο παγκόσμιους πολέμους του 20ού αιώνα και τις ιστορικές διαδικασίες που διαμόρφωσαν την Ευρώπη του σήμερα, αλλά και να στοχαστούν κριτικά ως προς τη σημασία, τη δυναμική και το μέλλον της ενωμένης ηπείρου.

Στα 4.000 τ.μ. της μόνιμης έκθεσης φιλοξενούνται εννιακόσια τριάντα επτά εκθέματα από 222 μουσεία, ιδρύματα και οργανισμούς της Ευρώπης. Η πρώτη περιοδική έκθεση με τίτλο «Αλληλεπιδράσεις» θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2018.

Προσφορές στο Φεστιβάλ Αθηνών

Με την έναρξη της προπώλησης του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ξεκίνησαν και οι προσφορές. Για πρώτη φορά ισχύουν για τις παραγωγές του Ηρωδείου (εξαιρούνται οι παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και οι συναυλίες του Γιαν Τιρσέν και Λουντοβίκο Εϊνάουντι) τα early birds εισιτήρια με έκπτωση 30% στα πρώτα 200 εισιτήρια. Για πρώτη φορά ισχύει προσφορά και στην αγορά εισιτηρίων για το Μικρό και το Μεγάλο Θέατρο της Επιδαύρου (εκτός των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου), όπου προσφέρεται έκπτωση 20%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL