Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΝΤΟΜΑ

Υποδοχή στα προσφυγόπουλα

Μια μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση διοργανώνει την Τρίτη 9 Μαΐου το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής (2.30 μ.μ.) για τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα και φοιτούν στο πλαίσιο της δράσης του υπουργείου με τον τίτλο: «Ένταξη Προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών, στο Εκπαιδευτικό Σύστημα». Ολόκληρο το πρόγραμμα είναι έργο των μαθητών και των μαθητριών των Ελληνικών Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γέρακα Αττικής, Αμπελόκηπων Θεσσαλονίκης και Ηράκλειου Κρήτης) που ετοίμασαν με τους εκπαιδευτικούς τους μια σειρά από παρουσιάσεις ενταγμένες σε έναν διάλογο πολιτισμού, ευθύνης και αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα μας.

 

Το βραβείο Χορν

Πραγματοποιείται τη Δευτέρα 8 Μαΐου στο Θέατρο Χορν (8 μ.μ.) η απονομή του βραβείου «Δημήτρης Χορν» στον καλύτερο νέο ηθοποιό, ο οποίος διακρίθηκε για την ερμηνεία του στο θέατρο κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς. Υποψήφιοι είναι οι Γιώργος Κατσής, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Γιάννης Νιάρρος και Γιώργος Τριανταφυλλίδης. Το επαμειβόμενο, ετήσιο βραβείο, που απονέμεται για δέκατη έβδομη χρονιά, είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Ελεύθερη είσοδος στο ΕΜΣΤ

Γιορτάζοντας τις 120.000 επισκέψεις σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων εβδομάδων, η Documenta 14 προσκαλεί το κοινό να επισκεφθεί σήμερα από τις 11 π.μ. έως τις 11 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Ελεύθερη παραμένει η είσοδος καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης έως τις 16 Ιουλίου, στους χώρους: Ωδείο Αθηνών, Μουσείο Μπενάκη (κτήριο της οδού Πειραιώς, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών) εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής», Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι, αλλά και στους δημόσιους χώρους που φιλοξενούν έργα, όπως μεταξύ άλλων η Πλατεία Κοτζιά, ο λόφος Φιλοπάππου και το περίπτερο του Πικιώνη.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πρωτοβουλία στα χέρια της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση, που για τρεισήμισι χρόνια πορεύτηκε με δεμένα τα χέρια, τώρα έχει έναν καθαρό δρόμο μπροστά της. Η προώθηση ώριμων προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και ένα σχέδιο εξωστρεφούς δράσης θα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο