Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Fast Forward 4, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Classical Acropol (Πειραιώς 1, Ομόνοια), παρουσιάζεται μια περφόρμανς με αφορμή την τραγωδία της Φουκουσίμα.

Fast Forward στην πόλη

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Fast Forward 4, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Classical Acropol (Πειραιώς 1, Ομόνοια), παρουσιάζεται μια περφόρμανς με αφορμή την τραγωδία της Φουκουσίμα. Από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, η πλατεία Ομονοίας μεταμορφώνεται από τον Γερμανό εικαστικό Γκρέγκορ Σνάιντερ σε πολεμικό καταφύγιο και ουδέτερη ζώνη. Με σημεία εκκίνησης το Janeiro Café, Σταδίου και Πλατεία Ομονοίας (εντός της στοάς), και το Πλωτό Μουσείο «Hellas Liberty» στην Πύλη Ε2 της Ακτής Βασιλειάδη, στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιείται μια site-specific παράσταση όπου το κοινό θα ανακαλύψει εκ νέου το μεγάλο λιμάνι και την ιστορία του μέσα από smartphones και νέους πολιτισμικούς χάρτες.

“Τέσσερα χέρια χορεύουν στο πιάνο”

Η Πόπη Μαλαπάνη και η Μαρία Παπαπετροπούλου παρουσιάζουν το μουσικό έργο “Τέσσερα χέρια χορεύουν στο πιάνο”, με ήχους μπαλέτου, λαϊκούς, ουγγρικούς, ρουμανικούς και νορβηγικούς, στην αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

«35 ημέρες πριν»

Η Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει, σήμερα και αύριο, αποσπάσματα από τις ατομικές διπλωματικές εξετάσεις των τελειοφοίτων της «35 ημέρες πριν», από τη σκηνική τους παρουσίαση στη «Ζώγια» (Αλ. Σβώλου 54, Θεσσαλονίκη). Είσοδος ελεύθερη. Στις 9 μ.μ.

“Επιστροφή στο Μπουντεγιόβιτσε”

Ένα βωβό δράμα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής παρουσιάζουν οι Art Vouveau στο Θέατρο Olvio, βασισμένο στο θεατρικό έργο «Η παρεξήγηση» του Αλμπέρ Καμί. Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7, στον Βοτανικό, στις 9.30 μ.μ.

«H πολιτική σκέψη των Διαφωτιστών»

Το βιβλίο της Φωτεινής Κακογιάννου « H πολιτική σκέψη των Διαφωτιστών» (εκδόσεις Πατάκη) παρουσιάζεται στον Ιανό (Σταδίου 24). Θα μιλήσουν οι Νεοκλής Δημόπουλος, Θεόδωρος Τσούχλος, Καλλίτσα Τσιάκα και η συγγραφέας. Στις 6 μ.μ.

“Συγχορδίες”

Η έκθεση φωτογραφίας “Συγχορδίες”, της Μαίρης Χριστοφίδη, εγκαινιάζεται, στις 8 μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2).

“Chroma”

Ο Πέτρος Κλαμπάνης με το jazz group του από τη Νέα Υόρκη, τους Shai Maestro (πιάνο) και John Hadfield (drums), παρουσιάζει το πρόσφατο προσωπικό του άλμπουμ “Chroma” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

“Μια τεράστια έκρηξη”

Πρεμιέρα της παράστασης “Μια τεράστια έκρηξη”, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, στο Skrow Theater (Αρχελάου 5). Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9.15 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL