Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Την Κυριακή 30 Απριλίου / H Διεθνής Ημέρα Jazz εορτάζεται και στην Ελλάδα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την Κυριακή 30 Απριλίου / H Διεθνής Ημέρα Jazz εορτάζεται και στην Ελλάδα!

International Jazz Day η Κυριακή 30 Απριλίου και η χώρα μας δεν θα μπορούσε φυσικά να αποτελέσει εξαίρεση, καθώς το ιδίωμα μέσα στις τελευταίες πέντε δεκαετίες αργά αλλά σταθερά κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους. Η Διεθνής Ημέρα Jazz θα τιμηθεί με εκδηλώσεις / συναυλίες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, από τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες μέχρι την Πρέβεζα και την Ερμούπολη της Σύρου, αλλά και στο Πόρτο Ράφτη της Αττικής. Από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα ξεχωρίζει αυτή στο «The Zoo», έναν ζεστό χώρο στο Χαλάνδρι (Ζωοδόχου Πηγής 45) που αγαπά ιδιαίτερα την jazz και το αποδεικνύει έμπρακτα με τα JazZoo Concert Series, μια σειρά συναυλιών των οποίων την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ένας από τους πιο ξεχωριστούς Έλληνες jazz μουσικούς, ο βιρτουόζος του ούτι (!) Αλέκος Βρέτος.

Οι εμφανίσεις στο «The Zoo» θα ξεκινήσουν την Κυριακή πολύ νωρίς, στις 2 το μεσημέρι, με το δίδυμο του φλαουτίστα Λεωνίδα Σαραντόπουλου και του πιανίστα Δημήτρη Βερδίνογλου. Θα ακολουθήσει στις 3 το κουιντέτο (η ερμηνεύτρια Βασιλική Νικολαΐδου, που τη συνοδεύουν κιθάρα, σαξόφωνο, μπάσο και ντραμς) Pyros Ether. Στις 5 θα εμφανιστεί το Spiral Trio, το πιανιστικό τρίο του οποίου ηγείται ο βιρτουόζος Σπύρος Μάνεσης. Στις 7 θα ακολουθήσει το τρίο του σπουδαίου κιθαρίστα Μιχάλη Τσιφτσή. Στις 9 σειρά θα έχει το κουαρτέτο του ίδιου του Αλέκου Βρέτου με πιάνο, κοντραμπάσο και ντραμς να συμπληρώνουν το ούτι του.

Και τέλος, στις 11, θα εμφανιστεί το αληθινά «all star» Flying Jazz Group. Πρόκειται για ένα κουιντέτο με ηγετική φυσιογνωμία τον κορυφαίο Ελληνα jazz πιανίστα Γιώργο Κοντραφούρη και δίπλα εξαίρετους σολίστ όπως ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και ο ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης αλλά και ο σαξοφωνίστας Δήμος Δημητριάδης και ο κιθαρίστας Στέφανος Ανδρεάδης. Αν λοιπόν αγαπάτε την jazz και δεν εγκαταλείψετε το κλεινόν άστυ, αξίζει η Πρωτομαγιά να σας βρει στο «The Zoo»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL