Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Σύντομα / Άρχισε η προπώληση για Παπαϊωάννου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα / Άρχισε η προπώληση για Παπαϊωάννου

Ξεκίνησε χθες η προπώληση για το νέο έργο του Δημήτρη Παπαιωάννου “The Great Tamer”, που κάνει πρεμιέρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 24 Μαΐου. Με τη συμμετοχή 11 συντελεστών επί σκηνής, το έργο, που θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου, καταπιάνεται με το ερώτημα κατά πόσο η ανθρώπινη ζωή μπορεί να ιδωθεί ως ένα εξερευνητικό ταξίδι, ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, μια εσωτερική ανασκαφή που υπόσχεται να φέρει στην επιφάνεια βαθύτερα νοήματα. Μετά την πρεμιέρα της στη Στέγη, η παραγωγή θα ταξιδέψει στο Φεστιβάλ της Αβινιόν (19-26 Ιουλίου).

Ο “Αυτόχειρ” στο Από Κοινού

Για μία και μόνο βραδιά, αύριο, στις 9.30 μ.μ., ο "Αυτόχειρ" του Μιχαήλ Μητσάκη, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Κώστα Παπακωνσταντίνου, ανεβαίνει στο φεστιβάλ μονολόγων στο Θέατρο Από Κοινού, Ευπατριδών 4, στο Γκάζι. Το διήγημα, γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, μας προσφέρει έναν υπέροχο θεατρικό μονόλογο. Η ιστορία διαδραματίζεται στην πόλη της Πάτρας λίγο πριν από το 1900. Ο Μητσάκης, ο οποίος διατηρεί το όνομά του στο κείμενο, φτάνει στην πόλη, όπου μαθαίνει για την αυτοκτονία ενός ξένου. Ο αυτόχειρας έχει αφήσει ένα σημείωμα με μόνο πέντε λέξεις: «Αυτοκτονώ, ας μην ενοχληθεί κανείς». Το έργο πραγματεύεται το ζήτημα του κύκλου της ζωής και του θανάτου, της φθαρτότητας του ανθρώπου και της διαχρονικότητας της ανθρωπότητας.

Παραδόθηκε ο κίονας στο μνημείο των Πτολεμαίων

Ο αναστηλωμένος βόρειος κίονας του αναθηματικού μνημείου των Πτολεμαίων, ενός από τα λαμπρότερα ιερά στο είδος του, στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, παραδόθηκε χθες στο κοινό υπό την παρουσία της γενικής γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρίας Aνδρεαδάκη - Βλαζάκη. Ο κίονας εντάσσεται στον σπάνιο τύπο αναθηματικών μνημείων με δύο μεμονωμένους κίονες στα άκρα του. Το επιτυχές αποτέλεσμα οφείλεται στην άριστη συνεργασία τού Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και έπειτα από χορηγία του Ιδρύματος Regula Pestalozzi.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL