Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.6°C
2 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C14.1°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.9°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.8°C14.1°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.5°C
2 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Η “Δωδέκατη Νύχτα” στο Μέγαρο

Η “Δωδέκατη Νύχτα” στο Μέγαρο

Μια ανατρεπτική ανάγνωση της «Δωδέκατης νύχτας» προτείνει στο θεατρόφιλο κοινό ο Σάιμον Γκόντγουιν, που σκηνοθετεί τη διάσημη κλασική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ για το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας για το National Theatre-NT που μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (με ελληνικούς υπότιτλους, βασισμένους στη μετάφραση του Νίκου Χατζόπουλου), στις 9 μ.μ.

Συζήτηση με αφορμή το No Direction Home

Με αφορμή το No Direction Home, τελευταία έκδοση από το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ με φωτογραφίες 30 Ελλήνων φωτογράφων που αποτυπώνουν την προσφυγική εμπειρία, πραγματοποιείται στο The Box, Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη, ανοιχτή συζήτηση με θέμα “No Direction Home: Με το βλέμμα στην απώλεια και την ελπίδα”. Συνομιλούν: Άρης Μεσσίνης, Χρήστος Χρήστου, Ντέμπορα Κάρλος Βαλέντσια, Νίκος Γκιωνάκης. Συντονίσει ο Γιώργος I. Αλλαμανής.

Έκθεση

Η πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα διοργανώνει έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο “Κριτική στα Μέσα Ενημέρωσης ‘Mudia’” από την ομάδα Καρατρανσαβαγκάρντια, στον πολιτιστικό χώρο Φρανσίσκο Ντε Μιράντα, στη Χάρητος 6, Κολωνάκι, στις 7.30 μ.μ.

Εικόνες της Αλγερίας

Η έκθεση με φωτογραφίες του Πιέρ Μπουρντιέ από την Αλγερία της περιόδου 1958-1961 εγκαινιάζεται, στις 6 μ.μ., στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιείται στρογγυλή τράπεζα με θέμα “Μια οπτική κοινωνιολογία των οικονομιών της μιζέριας” με τους Franz Schultheis, Christine Frisinghelli, Tassadit Yacine, Γιώργο Νικολακάκη, Ηρακλή Παπαϊωάννου και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Βιβλίο

Τα βιβλία “Χίλιες ερωτικές στιγμές στο έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα” και “Τα πόδια σου αγγίζω στο σκοτάδι και άλλα ανέκδοτα ποιήματα” του Νερούντα (εκδόσεις Πατάκης), παρουσιάζονται στο Public στο Κολωνάκι (Σκουφά 3). Θα μιλήσουν οι Αγαθή Δημητρούκα, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου και Δήμητρα Μήττα. Στις 7 μ.μ.

Συζήτηση

Ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Columbia Michael Tuts συνομιλεί με το κοινό στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Στις 7.30 μ.μ.

“4.48 Ψύχωση”

Το τελευταίο έργο της Σάρα Κέιν “4.48 Ψύχωση”, επιστρέφει στη σκηνή του Θησείον, Τουρναβίτου 7, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου. Στις 9 μ.μ.

Πέτρος Μάλαμας

Ο Πέτρος Μάλαμας παρουσιάζει στον "Σταυρό του Νότου Club" παλιά και νέα τραγούδια του. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Φραντζή και Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος. Στις 10 μ.μ.

Στο ΚΕΤ

Το νέο μουσικό τρίο Ramdat παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων τις πρώτες ολοκληρωμένες συνθέσεις του. Κύπρου 91Α και Σικίνου 35A.

«Με του έρωτα τις ευωδιές...»

Η διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας παρουσιάζει συναυλία -παρουσία κοινού- στο Στούντιο Ε του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Στις 8 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

Ακαδημία Αθηνών

Ο Ακαδημαϊκός Αντώνιος Κουνάδης θα προβεί σε επιστημονική ανακοίνωση με θέμα «Η πληθυσμική γενετική και η θεωρία περί δήθεν αφανισμού των Ελλήνων της Πελοποννήσου κατά τον Μεσαίωνα», στην Ακαδημία Αθηνών. Στις 11 π.μ.

Παράσταση

Η παράσταση Colossus βασισμένη στην τραγωδία «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, με τη Μαρία Καλλιμάνη στον ρόλο της Μητέρας, κάνει πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στις 9.30 μ.μ.

Στο Νομισματικό Μουσείο

Ο Γιώργης Χριστοδούλου (φωνή) και ο Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο / ακορντεόν) παρουσιάζουν μια μουσική βραδιά στο Νομισματικό Μουσείο. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL