Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.3°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.1°C16.6°C
2 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
30 °C
24.4°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
2 BF 94%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Έκθεση "Maria Lassnig

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο υπουργός Τεχνών και Πολιτισμού, Συντάγματος και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της αυστριακής Δημοκρατίας Thomas Drozda εγκαινιάζουν την έκθεση "Maria Lassnig. Το μέλλον επινοείται με θραύσματα του παρελθόντος", μια διοργάνωση με την υποστήριξη της αυστριακής κυβέρνησης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Maria Lassnig, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Λεωνίδου και Μυλλέρου). Στις 4 μ.μ.

"Ω γλυκύ μου έαρ"

Εναρμονισμένη στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας η συναυλία της Γλυκερίας "Ω γλυκύ μου έαρ" στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός". Η γνωστή ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας θρηνητικού χαρακτήρα, Βυζαντινούς ύμνους και εγκώμια για τα Θεία και τα ανθρώπινα πάθη, καθώς και επιλεγμένα τραγούδια από την ελληνική παράδοση Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

"Ταξίδια ψυχής"

Ο κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης με αφορμή το νέο του άλμπουμ "Ταξίδια ψυχής" διασκευάζει τραγούδια τα οποία ερμηνεύει η Ελεάννα Φινοκαλιώτη, στον Ιανό (Σταδίου 24). Είσοδος 16 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου

Ξεκινάει το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου όπου πέντε νέοι σκηνοθέτες μαζί με την ομάδα της Grasshopper Youth σκηνοθετούν νέες εφηβικές παραστάσεις. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.

Στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Συζήτηση με θέμα: "Ποια η συμμετοχή των πολιτών στη συνταγματική αναθεώρηση; Λόγος και αντίλογος" με αφορμή την έκδοση του βιβλίου των Αλκμήνη Φωτιάδου και Ξενοφών Κοντιάδης "Participatory Constitutional Change. The people as Amenders of the Constitution", στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16). Θα μιλήσουν οι Κώστας Δουζίνας, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Σταύρος Τσακυράκης, Γιώργος Γεραπετρίτης. Είσοδος ελεύθερη. Στις 5.30 μ.μ.

"Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα"

Το βιβλίο του Σπύρου και του Γρηγόρη Σακελλαρόπουλου "Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα. Πλήρη πρακτικά και ιστορικό των δικών Μπελογιάννη - Τα σήματα Βαβούδη" (Εκδ. Τόπος) παρουσιάζεται σήμερα στη Σφέντόνα (Συγγρού 24). Θα μιλήσουν οι Χρήστος Μάης, Δημήτρης Παυλίδης, Σπύρος Σακελλαρόπουλος. Στις 7.30 μ.μ.

"Έτος ένα της Ρώσικης Επανάστασης"

Το βιβλίο του Βίκτορ Σερζ "Έτος ένα της Ρώσικης Επανάστασης" (Εκδ. Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο) παρουσιάζεται στο Polis Art Café (Στοά Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5) στο πλαίσιο του αφιερώματος του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Θα μιλήσουν οι Παρασκευάς Ψάνης, Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, Γιώργος Σταματόπουλος, Λέανδρος Μπόλαρης. Στις 6 μ.μ.

"Η εκκλησιαστική μουσική της Σμύρνης (1800-1922)"

Το βιβλίο του Νίκου Ανδρίκου "Η εκκλησιαστική μουσική της Σμύρνης (1800-1922)" (Εκδ. Τόπος) παρουσιάζεται στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών (Κυδαθηναίων 11). Θα μιλήσουν οι Μάρκος Δραγούμης, Παναγιώτης Πούλος και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο Σταύρος Ανεστίδης. Στις 6 μ.μ.

"Οχτωμισάρια"

Το βιβλίο της Ελένης Μπουκαούρη "Οχτωμισάρια" (Εκδ. Κέρδος) παρουσιάζεται στο Poets & Crimes (Αγίας Ειρήνης 17). Θα μιλήσουν οι Νίκος Καραπιδάκης και Ελένη Καρρά. Αποσπάσματα διαβάζει η Μαριτίνα Πάσσαρη. Στις 8.30 μ.μ.

ΚΕΘΕΑ

Πασχαλινό παζάρι με λαμπάδες, χειροποίητα δώρα και γλυκά, φτιαγμένα από τις δημιουργικές ομάδες του προγράμματος, διοργανώνει το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Στη Στοά Κοραή (στάση μετρό Πανεπιστήμιο). Από τις 11 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

"Δε σε ξέχασα ποτέ"

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος "Δε σε ξέχασα ποτέ" σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα παρουσιάζεται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154) για 3 παραστάσεις από σήμερα έως την Κυριακή. Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ. σήμερα και αύριο και στις 7 μ.μ. την Κυριακή.

"Γκιάκ"

Η παράσταση "Γκιάκ" του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη παρουσιάζεται Θεατροδρόμιο Κοζάνης (Αγίας Παρασκευής 14). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

"Το κιβώτιο"

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης είναι ο σημερινός καλεσμένος στην παράσταση "Το κιβώτιο" του Άρη Αλεξάνδρου, στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

"Νosferatu"

Ο Γιώργος Κατσάνος και ο Τάσος Φωτίου αυτοσχεδιάζουν μουσικά πάνω από τη βουβή ταινία "Νosferatu" στο πλαίσιο του Cinematics, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α και Σικίνου 35Α). Είσοδος 6 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

"Το μεγάλο σορτάρισμα"

Προβολή και συζήτηση της ταινίας "Το μεγάλο σορτάρισμα" του Άνταμ Μακ Κέι, στην Πολιτική - Πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής (Στρατηγοπούλου 7 και Μαυρικίου). Στις 8.30 μ.μ.

Σοφία Κουρτίδου και Αφανοίς

Η Σοφία Κουρτίδου και οι Αφανοίς παρουσιάζουν μια συναυλία με ζωντανά εφέ όπου η Σοφία δημιουργεί ολοκληρωμένα μουσικά σύνολα ηχογραφώντας ζωντανά τη φωνή της, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός). Είσοδο 10 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Gazarte

Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης με το Alex Drakos Trio εμφανίζονται στο Gazarte (Βουτάδων 34), με ήχους τζαζ, ποπ. ροκ, electro αλλά και στοιχεία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Στο Κρεμλίνο

Ο Παντελής Κυραμαργιός και το Πλέγμα θα βρίσκονται εμφανίζονται στο Κρεμλίνο (Καραΐσκου 119) μαζί με τον Παναγιώτη Τσαφαρά. Μαζί τους οι Θοδωρής Κοτονιάς, Μάγδα Βαρούχα και Χρήστος Νινιός. Είσοδος 12 ευρώ. Στις 10 μ.μ.

"Staged?"

Η χορογραφία της Maria Hassabi "Staged?" με τρεις Νεοϋορκέζους χορευτές, παρουσιάζεται στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφόρος Συγγρού 107). Είσοδος 25 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL