Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

"Πεθαίνοντας στο γέλιο"

Πεθαίνοντας στο γέλιο”

Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου “Πεθαίνοντας στο γέλιο”, όπου διαδραματίζονται τέσσερις παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ σαν όπλο για πολιτική δράση, παρουσιάζεται στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101).

Ο Κυανοπώγωνας στη Via Crucis”

Η συναυλία “Ο Κυανοπώγωνας στη Via Crucis”, ένας συνδιασμός της όπερας του Μπέλα Μπάρτοκ και της πορείας του Ιησού προς τον Γολγοθά, παρουσιάζεται για τελευταία βραδιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του κύκλου “Ήμερες Λατρευτικής Μουσικής” της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Είσοδος από 12 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Η έκθεση φωτογραφίας του Σάκη Βαβαλίδη “Πρόσφυγες” εγκαινιάζεται στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Βαφόπουλου 3). Στις 8 μ.μ.

Πολιτική, Επιστήμη και Τέχνη στην εποχή της κρίσης”

Συζήτηση με θέμα “Πολιτική, Επιστήμη και Τέχνη στην εποχή της κρίσης”, με αφορμή το βιβλίο του Πιέρ Μπουρντιέ “Αντεπίθεση Πυρών” (εκδ. Πατάκη), πραγματοποιείται στον Ιανό (Σταδίου 24). Συμμετέχουν οι Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Δρίβας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Σταϊκούρας. Συντονίζει ο Δημήτρης Χαραλαμπίδης. Στις 8.30 μ.μ.

50 χρόνια από την απριλιανή δικτατορία”

Ξεκινά το διήμερο αφιέρωμα για τα “50 χρόνια από την απριλιανή δικτατορία, με τις “Ιστορικές αποτιμήσεις για μια σκληρή επταετία” από τους Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Ελένη Κούκη και Γιάννη Γκλαβίνα. Συντονίζει ο Γιάννης Τζούστας. Στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος).

Συζήτηση από το “Kaboom”

Συζήτηση με θέμα «Το Internet. Φιλοσοφικές, κοινωνικές, πολιτικές προσεγγίσεις» διοργανώνει η συντακτική ομάδα του περιοδικού “Kaboom”. Θα μιλήσουν οι Αλέξανδρος Σχισμένος, Γιώργος Περτσάς και Ηλέκτρα Βισκαδουράκη. Στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο της Νομικής (Σίνα 3 ). Στις 6 μ.μ.

"Τι μένει από τη νύχτα"

Το βιβλίο της Έρσης Σωτηροπούλου "Τι μένει από τη νύχτα" (εκδ. Πατάκη) παρουσιάζεται στο Rock 'n' Roll (Πλατεία Αρίωνος 2-3, Παλιά πόλη, Ρόδος). Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη μεταφράστρια Γεωργία Ζακοπούλου. Στις 8 μ.μ.

Πορτρέτα Ιστορίας”

Η έκθεση φωτογραφιών “Πορτρέτα Ιστορίας” της Βούλας Παπαϊωάννου και του Δημήτρη Χαρισιάδη εγκαινιάζεται σήμερα στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, Λιμάνι). Στις 8 μ.μ.

Private Song”

Το “Private Song”, μια δημιουργία της Αlexandra Bachzetsis, παρουσιάζεται στο πλαίσιο της documenta 14 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 32). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Ύμνοι και θρήνοι του θείου πάθους

Η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζει τη συναυλία “Ύμνοι και θρήνοι του θείου πάθους”, στο Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου. Μαζί της ο βυζαντινός Χορός Καλυμνίων Ψαλτών, υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Χατζηθεοδώρου. Στις 8 μ.μ.

Το βιβλίο της της Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη “Γκαίρλιτς” (εκδ. Αλεξάνδρεια) παρουσιάζεται στα Public Τσιμισκή (Θεσσαλονίκη), στις 7.30 μ.μ., και αύριο στα Public Συντάγματος, στις 7 μ.μ. Σήμερα θα μιλήσουν η συγγραφέας, ο Δημήτρης Καργιώτης και ο Στράτος Δορδανάς, ενώ αύριο ο Χάρης Αθανασιάδης, η Μαρίτα Παπαρούση και η συγγραφέας.

Μετά φόβου”

H συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου συζητά με αφορμή την κυκλοφορία του νέου μυθιστορήματός της “Μετά φόβου” (εκδ. Καστανιώτη), στην Ιωάννειο Βιβλιοθήκη (Πανόρμου 59). Διαβάζει αποσπάσματα η ηθοποιός Μαρία Μαυροματάκη. Στις 7 μ.μ.

Film Noir”

O Βασίλης Λέκκας συναντά τη Σαλίνα Γαβαλά στη μουσική παράσταση “Film Noir”, στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς). Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

"Jukebox Cinema"

Οι Swingin’ Cats παρουσιάζουν το "Jukebox Cinema", ένα αφιέρωμα στον κινηματογράφο με ήχους σουίνγκ και ροκ εν ρολ, στο Passport Κεραμεικός (Κεραμεικού 58). Είσοδος από 13 ευρώ. Στις 10.30 μ.μ.

Leon of Athens

Ο Leon of Athens επιστρέφει στην Ελλάδα με ήχους ηλεκτρονικούς, ροκ και φολκ και παρουσιάζει κομμάτια από το επερχόμενο άλμπουμ του "Xenos", στον Σταυρό του Νότου (Θαρύπου 37). Είσοδος 12 ευρώ με ποτό. Στις 10 μ.μ.

George Gaudy

O George Gaudy έρχεται στη σκηνή του Gagarin (Λιοσίων 203-205) με τραγούδια παλιά αλλά και καινούργια. Τη συναυλία ανοίγουν οι Daphne and the Fuzz, ενώ από τη σκηνή θα περάσουν και η Esterina, ο Jack Heart, ο Πάνος Μπίρμπας και ο Τόλης Φασόης. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8 μ.μ.

Με τον Βασίλη Παναγιωτίδη

Ο Βασίλης Παναγιωτίδης εμφανίζεται στο ΙΛΙΟΝ Plus (Κοδριγκτώνος 17) με τη Βιολέτα Ίκαρη. Είσοδος 7 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Γνωρίζοντας τον κοινωνικό κόσμο”

Το βιβλίο του Δημήτρη Χρυσοχόου “Γνωρίζοντας τον κοινωνικό κόσμο. Ορίζουσες ως ορίζοντες διονεννόησης” (εκδ. Ι. Σιδέρης) παρουσιάζεται στο Titania Hotel (Πανεπιστημίου 52). Θα μιλήσουν οι Μαριέττα Γιαννάκου, Μιχάλης Τσινισιζέλης, Ανδρέας Γκόφας, Γιώργος Ευαγγελόπουλος. Στις 7 μ.μ.

24 σκηνές της Αποκάλυψης”

Η έκθεση ζωγραφικής του Αλέκου Κυραρίνη “24 σκηνές της Αποκάλυψης” εγκαινιάζεται στην Evripides Art Gallery (Ηρακλείτου 10 και Σκουφά). Στις 8 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL