Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Η Τέχνη αποτυπώνει τον μετανάστη»

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Η Τέχνη αποτυπώνει τον μετανάστη» οργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πλαισιώνει η έκθεση ζωγραφικής της Zozan Hamo. Ακολουθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Dreaming of Democracy» του Ιρανού σκηνοθέτη και πρόσφυγα Μορτεζά Τζαφαρί. Στις 4 μ.μ.

Ήχοι από Ανατολή και Δύση στο Μέγαρο

Ο πιανίστας Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζουν τη συναυλία “Akroasis - Ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση” με έργα των Σκαρλάτι, Βασίλη Τσαμπρόπουλο, Λιστ, Βασίλη Τσαμπρόπουλο αλλά και εγκώμια, ψαλμούς και ύμνους, στην αίθουσα “Δημήτρης Μητρόπουλος” του Μέγαρου Μουσικής. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

“Παραφράσεις ιερών κειμένων”

Τελευταίες παραστάσεις του “Παραφράσεις ιερών κειμένων” σήμερα και αύριο, όπου οι συγγραφείς Ευγένιος Αρανίτσης, Γιώργος Κοροπούλης, Έρση Σωτηροπούλου και Γιάννης Μακριδάκης παραφράζουν κείμενα των Ευαγγελιστών τα οποία στη συνέχεια ερμηνεύουν ο συνθέτης Αντώνης Ανισέγκος και η ηθοποιός Άνια Οικονομίδου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ευριπίδου και Λ. Συγγρού). Είσοδος 12 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

“Ο Λένιν και η φιλοσοφία”

Το βιβλίο του Λούι Αλτουσέρ “Ο Λένιν και η φιλοσοφία ως όπλο της επανάστασης” (Εκδ. Εκτός Γραμμής) σε μετάφραση Τάσου Μπετζέλου, παρουσιάζεται στην Πολιτική-Πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής (Στρατηγοπούλου 7). Θα μιλήσουν οι Κώστας Γούσης, Ηλίας Ιωακείμογλου και Γιώργος Καλαμπόκας. Στις 7.30 μ.μ.

«Το cinéma στο Σινεμά!»

Οι ταινίες “Η κατάσταση των πραγμάτων” του Βιμ Βέντερς (στις 6.30 μ.μ.) και “Όλα για πούλημα” του Αντρέι Βάιντα (στις 9 μ.μ.) προβάλλονται στην αίθουσα “Σταύρος Τορνές” (Αποθήκη 1, Λιμάνι) στο πλαίσιο του αφιερώματος της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης «Το cinéma στο Σινεμά!». Είσοδος 4 ευρώ.

«Υπαινιγμοί: Εικόνα και Ποίηση»

Η Ευθυμία Γεωργιάδου Κούντουρα και η Έλσα Κορνέτη συνομιλούν «Υπαινιγμοί: Εικόνα και Ποίηση» στην αίθουσα “Μανώλης Ανδρόνικος” του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (Μανώλη Ανδρονίκου 6). Είσοδος ελεύθερη. Στις 8 μ.μ.

“Εντουάρντο Γκαλεάνο: Οι μέρες αφηγούνται”

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια ΑΠΘ και κριτικός λογοτεχνίας Τιτίκα Δημητρούλια είναι η σημερινή καλεσμένη στη βραδιά ανάγνωσης “Εντουάρντο Γκαλεάνο: Οι μέρες αφηγούνται”. Θα διαβάσει τον "Νοέμβριο" από το βιβλίο-ημερολόγιο του Εντουάρντο Γκαλεάνο «Οι Μέρες Αφηγούνται» (Εκδ. Πάπυρος). Στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση με τον Ηρακλή Λογοθέτη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Στις 8 μ.μ.

“Ο αδέσποτος Κώστας”

Το βιβλίο του Μάκη Τσίτα “Ο αδέσποτος Κώστας” (Εκδ. Ψυχογιός) παρουσιάζεται στο Βιβλιοπωλείο - Καφέ Ιδιώνυμο (Κοραή 11Α, Κορυδαλλός) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Στις 11 π.μ.

“Personal Testimony”

Το βιβλίο της Ευανθίας Μηλιώτη-Τσόκα “Personal Testimony” (Εναλλακτικές Εκδόσεις) παρουσιάζεται στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α). Θα μιλήσουν οι Μίνα Κατσαρέλη, Φερν Δεληγιάννη και η συγγραφέας. Συντονίζει ο Γιώργος Καραμπελιάς. Στις 8 μ.μ.

“Αντίο στις αυλές των θαυμάτων”

Το μυθιστόρημα της Μαριάννας Τζιαντζή “Αντίο στις αυλές των θαυμάτων” (Εκδ. Καστανιώτη) παρουσιάζεται στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5). Θα μιλήσουν οι Άθως Δανέλλης, Γιάννης-Ιόλαος Μανιάτης και Τάσης Παπαϊωάννου. Στις 7.30 μ.μ.

“Εκουατόρια”

Το μυθιστόρημα του Μιχάλη Μοδινού “Εκουατόρια” (Εκδ. Καστανιώτη) παρουσιάζεται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Βόλου (Μικρασιατών 81, Κτήριο Σπίρερ). Με τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι Κώστας Ακρίβος και Ροσσάνα Πώποτα. Αποσπάσματα διαβάζει η Γιολίνα Αποστολάκη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Στις 7 μ.μ.

“Διαθέσεις”

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των ψυχιάτρων Άρη Λιάκου και Γιάννη Χατζηαντωνίου “Διαθέσεις”, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, (Πειραιώς 206). Στις 7 μ.μ.

“Καρδιά μισή”

Ο Χρίστος Θεοδώρου παρουσιάζει το CD “Καρδιά μισή” με τις Ρίτα Αντωνοπούλου, Πολυξένη Καράκογλου, Χριστίνα Μαξούρη, Μαρία Παπαγεωργίου, Έλενα Παπανικολάου, Βικτωρία Ταγκούλη και Nalyssa Green, στον Ιανό (Σταδίου 24). Είσοδος ελεύθερη. Στις 9.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL