Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος»

Ο Γιάννης Παλαμίδας ερμηνεύει το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» σε μουσική σκηνοθεσία Σταύρου Ξαρχάκου, στο Gazarte (Βουτάδων 32-34). Είσοδος 18 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Ο Σπινόζα και η Δημοκρατία”

Το βιβλίο του Άρη Στυλιανού “Ο Σπινόζα και η Δημοκρατία” (εκδ. Πόλις) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες (Σπύρου Μερκούρη 62, Αθήνα). Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι Αριστείδης Μπαλτάς, Γιώργος Φαράκλας και Γιώργος Φουρτούνης. Στις 7.30 μ.μ.

Θέατρο Σκιών

Η παράσταση “Ο Καραγκιόζης Αρχιψεύτης” παρουσιάζεται στον “Πολυχώρο ΑΓΚΥΡΑ” ( Σόλωνος 124) από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του Άθω Δανέλλη. Είσοδος 5 ευρώ. Στις 12.30 το μεσημέρι.

Ίνγκο Ζίγκνερ

Ο συγγραφέας και σκιτσογράφος Ίνγκο Ζίγκνερ αφηγείται και σχεδιάζει μερικές από τις παράξενες περιπέτειες του μικρού ζωηρού δράκου του, ήρωα της σειράς βιβλίων του που κυκλοφορούν από το Μεταίχμιο. Στο Goethe - Institut Athen (Ομήρου 14-16), στις 11 π.μ.

Στη Θεσσαλονίκη

Ο βιολιστής Μιχάλης Κουλουμής και ο Θύμιος Ατζακάς παρουσιάζουν μία ανθολογία ρεπερτορίου για βιολί, σήμερα και αύριο στο “αβγό” (Βαλαωρίτου 4, Θεσσαλονίκη). Είσοδος 7 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

"Λεξικό χωρίς γραβάτα"

Το βιβλίο του Γιάννη Βλαστάρη "Λεξικό χωρίς γραβάτα" (Εκδ. Άρμος) παρουσιάζεται στο Public της οδού Τσιμισκή 24 στη Θεσσαλονίκη). Θα μιλήσουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Σταύρος Καλαφάτης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης και ο συγγραφέας. Στις 12 το μεσημέρι.

"Οδυσσέας και Κύκλωπας"

Μια αφήγηση από την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη με τίτλο "Οδυσσέας και Κύκλωπας" πραγματοποιείται στην έκθεση του ιδρύματος Θεοχαράκη "Παρά θιν’αλός: Θαλασσινά θέματα στη νεοελληνική ζωγραφική". Είσοδος 10 ευρώ. Στις 7 μ.μ.

The Athénée Project”

Εγκαίνια της έκθεσης “The Athénée Project” μια εγκατάσταση της Φρύνης Μουζακίτου στη Στοά Αρσακείου ( Πεσμαζόγλου 5). Στις 12 το μεσημέρι.

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Έργα της ρομαντικής και μεταρομαντικής περιόδου παρουσιάζουν ο Άγγελος Λιακάκης στο τσέλο και ο Τίτος Γουβέλης στο πιάνο, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL