Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

George Gaudy

Σήμερα ο σολίστ του πιάνου και συνθέτης Γιώργος Ψυχογιός, ο οποίος εκτός από την κλασική μουσική δραστηριοποιείται πολύ επιτυχημένα και στην jazz, σε μια σειρά αυτοσχεδιασμών πάνω σε τραγούδια του Sting στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι θαυμάσιοι Θεσσαλονικείς Jane Doe μαζί με τους Νόρμα από τα Ιωάννινα και τους Αθηναίους Blame Canada στο «Ίλιον Plus».

Οι Vodka Juniors, ένα από τα σημαντικότερα και πλέον αγαπητά αθηναϊκά underground rock συγκροτήματα, με support τους 63 High και Overjoyed στο «Gagarin 205».

Κυριακή 2 Απριλίου Πρωινή συναυλία για παιδιά με τη μετεγγραφή του Max Richter του έργου του Βιβάλντι «4 Εποχές» και με τον Ιάσονα Μπαλτσαβιά να διευθύνει την Καμεράτα, με σολίστ στο βιολί τον Απόλλωνα Γραμματικόπουλο και ένα ειδικά γραμμένο για την περίσταση έργο του Αλέξανδρου Μούζα για τους μαθητές τριών δημοτικών σχολείων και τους μουσικούς της Καμεράτα, το οποίο συνδυάζει αυτοσχέδια όργανα και ηλεκτρονικό υπολογιστή στο Μέγαρο Μουσικής.

Η εξαίρετη ερμηνεύτρια Αγγελική Τουμπανάκη και ο ντράμερ Ηλίας Δουμάνης σε μια διαφορετική, βασισμένη μόνο στα κρουστά και τα ηλεκτρονικά, προσέγγιση της jazz στο Roof Stage του «Gazarte».

Δευτέρα 3 Απριλίου το ενδεκαμελές σχήμα πνευστών Ventus Ensemble και η σοπράνο Έλενα Κρανάκη υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Ζιαβρά παρουσιάζει βρετανικά τραγούδια και μαδριγάλια της αναγεννησιακής εποχής σε ενορχήστρωση του Κορνήλιου Σελαμσή (ο οποίος προσέθεσε και κάποιες ανάλογες δικές του συνθέσεις) στο Μέγαρο Μουσικής.

Και την επομένη, Τρίτη 4 Απριλίου, o Jerome Kaluta με το συγκρότημα του και τους κωμικούς ηθοποιούς Λευτέρη Ελευθερίου και Αντώνη Κρόμπα συν τη θαυμάσια τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια Κατερίνα Πολέμη τη δεύτερη ημέρα στο «Half Note Jazz Club».

Τρίτη 4 Απριλίου Ο κορυφαίος σολίστ του πιάνου, συνθέτης και μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος συνοδεύει τη Νεκταρία Καραντζή σε ένα πρόγραμμα που σμίγει έργα τον Σκαρλάτι και Λιστ με ύπνους του Θείου Πάθους και την Ανατολή με τη Δύση στο Μέγαρο Μουσικής.

Πέμπτη 6 Απριλίου Ο μόνιμα εγκατεστημένος πλέον στην Αγγλία Leon of Athens επιστρέφει στα «πάτρια» για μια και μοναδική συναυλία στο «Σταυρός του Νότου».

Ο George Gaudy, με support τους Εστερίνα, Jack Heart, Πάνο Μπίρμπα, Τόλη Φασόη και Daphne And The Fuzz σε μια από τις σπάνιες συναυλίες του στο «Gagarin 205».

Ο Βασίλης Λέκκας και η Σαλίνα Γαβαλά, με τη συνοδεία ενός κουιντέτου κιθάρας, σαξοφώνου, μπάσου και ντραμς υπό την διεύθυνση και σε ενορχηστρώσεις του πιανίστα Γιώργου Τσολάκου σε ένα... απρόβλεπτο πρόγραμμα στο «Half Note Jazz Club».

Παρασκευή 7 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 7 Απριλίου ο Στέφανος Κορκολής μαζί με την ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη και δύο ακόμα μουσικούς στο σαξόφωνο / φλάουτο και την κιθάρα σε ένα «εφ’ όλης της ύλης» πρόγραμμα στο «Half Note Jazz Club».

Φεστιβάλ blues με τους Blues Wire, Ζωρζ Πιλαλί & Soufra Band, Vavoura Band και το συγκρότημα του κιθαρίστα Σίμου Κοκαβέση στο ιστορικό «Κύτταρο».

Ο Παντελής Κυραμαργιός μαζί με την ομάδα Πλέγμα της οποίας ηγείται, με προσκεκλημένους τους Θοδωρή Κοτονιά, Χρήστο Νινιό και Μάγδα Βαρούχα και με τον Παναγιώτη Τσαφαρά να ανοίγει τη συναυλία, στο «Kremlino» του Πειραιά.

Η σοπράνο, βιρτουόζος του πιάνου και συνθέτιδα Μαρίκα Κλαμπατσέα παρουσιάζει την παράσταση «I have a dream», με τον τίτλο δανεισμένο από την ιστορική ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην Ουάσινγκτον το 1963 και περιεχόμενο κυρίως τραγούδια που, άμεσα ή έμμεσα, μιλούν για τη δουλεία στην Αμερική και τα οποία ερμήνευσαν μεγάλες γυναικείες φωνές της jazz, της soul, του blues και του gospel στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL