Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

"Η Σονάτα του Σεληνόφωτος"

Πρεμιέρα της παράστασης "Η Σονάτα του Σεληνόφωτος", που βασίζεται στο ποίημα - σκηνικό μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Σταύρου Ξαρχάκου. Ερμηνεύει ο Γιάννης Παλαμίδας. Στο πιάνο ο Νεοκλής Νεοφυτίδης. Στο Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι). Στις 8 μ.μ.

“Εντουάρντο Γκαλεάνο. Οι μέρες αφηγούνται”

Ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι ο αποψινός καλεσμένος στη βραδιά ανάγνωσης “Εντουάρντο Γκαλεάνο. Οι μέρες αφηγούνται”, όπου διαβάζει κείμενα από το βιβλίο - ημερολόγιο του Εντουάρντο Γκαλεάνο του μήνα Οκτωβρίου. Στη συνέχεια συζητάει με τον Ηρακλή Λογοθέτη και με το κοινό. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Είσοδος 5 ευρώ. Ώρα άφιξης 7.30 μ.μ.

Μέγαρο Μουσικής

Μια παράσταση με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου και πλειάδα καλλιτεχνών και μουσικών πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον συμβολικό τίτλο «Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ... Από την Κρήτη στη Σμύρνη και από το χθες στο σήμερα», όπου δυο τόποι με έντονους ιστορικούς δεσμούς, η Κρήτη και η Σμύρνη, ενώνονται σε απρόβλεπτες μουσικές και ερμηνευτικές συναντήσεις. Συμμετέχουν οι Φωτεινή Βελεσιώτου, Καλλιόπη Βέττα, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Ναταλία Ρασούλη, Αγγελική Τουμπανάκη, MC Yinka κ.ά. Μαζί τους η Παιδική Χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου. Σε ρόλο - έκπληξη ο σκιτσογράφος Soloúp. Είσοδος από 9 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

“Το μαγικό βουνό”

Με αφορμή τη νέα σειρά κλασικής λογοτεχνίας “Μεγάλες αφηγήσεις. Το μαγικό βουνό” (εκδόσεις Μεταίχμιο) του Τόμας Μαν, ο επιμελητής της σειράς και συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης και η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά συζητούν με το κοινό για το σπουδαίο αυτό βιβλίο της ευρωπαϊκής μνήμης. Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118). Στις 8 μ.μ.

Στη Λήμνο

«Το αμάρτημα της μητρός μου», του Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, παρουσιάζεται στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα», στη Λήμνο, στο πλαίσιο “Θεατρικοί βηματισμοί στη Λήμνο”. Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Παράταση για το “Τρώας”

Το έργο «Τρωάς» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, παίρνει παράταση μέχρι την Τρίτη 25 Απριλίου. Παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

«Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη» παρουσιάζεται στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Είσοδος ελεύθερη. Στις 7 μ.μ.

Στο Γκαίτε

Με την προβολή της τανίας “Ζωή ΟΔΓ (Leben BRD)” συνεχίζεται η εκδήλωση της “Apropos Documenta”, που είναι αφιερωμένη στον κινηματογραφιστή Harun Farocki, στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Προλογίζει ο Γιώργος Δρίβας. Ομήρου 14-16, είσοδος ελεύθερη, στις 8.30 μ.μ.

«Βρες τον»

Ο θεατρικός μονόλογος «Βρες τον», που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου, παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο “Σπόρος” (Γεωρ. Δροσίνη 7, Κηφισιά). Είσοδος ελεύθερη. Στις 8 μ.μ.

Βιβλίο

Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης μιλάει με θέμα "Ο Οδυσσέας: η δυνατότητα του Ομήρου να ατενίζει το μέλλον" με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του “Ο Οδυσσέας και ο δημιουργός του” (εκδόσεις Ι. Σιδέρης). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος. Θα μιλήσουν οι Κωστής Χατζηδάκης, Αντώνης Ζαΐρης, Χρήστος Τσαγγάλης και Νικόλας Παπαναστασόπουλος. Στην αίθουσα του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7). Στις 7 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL