Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

“Frida” στη Λάρισα

Η ταινία “Frida”, μια βιογραφία για τη ζωγράφο Φρίντα Κάλο, προβάλλεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα (Γ. Παπανδρέου 2). Στην ταινία παρουσιάζεται η μακροχρόνια και ταραγμένη σχέση με τον μέντορα και σύζυγό της Ντιέγκο Ριβέρα, αλλά και η παράνομη και αμφιλεγόμενη σχέση της με τον Λέον Τρότσκι, όπως επίσης και οι ερωτικοί δεσμοί που είχε με άλλες γυναίκες. Πρωταγωνιστούν οι Σάλμα Χάγιεκ, Άλφρεντ Μολίνα, Αντόνιο Μπαντέρας, Άσλεϊ Τζαντ και Τζέφρι Ρας. Είσοδος ελεύθερη. Στις 8.30 μ.μ.

Έναρξη της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ

Πρεμιέρα απόψε, στις 8.30 μ.μ., για την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Communio, σε σύνθεση και διεύθυνση των Latinitas Nostra, από τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Το έργο εντάσσεται στις "Ημέρες λατρευτικής μουσικής». Σκηνοθεσία Κατερίνα Ευαγγελάτου. Η παράσταση επαναλαμβάνεται και αύριο την ίδια ώρα.

Στην Κωνσταντινούπολη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γραμματέας της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος μιλά με θέμα «Το κωνσταντινουπολίτικο θέατρο» στο Σχολείο του Γαλατά, στην Κωνσταντινούπολη. Μετά την ομιλία ακολουθεί συναυλία με το συγκρότημα του Μάνου Κουτσαγγελίδη που θα ερμηνεύσει πολίτικα τραγούδια. Θα παρευρεθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στις 5.30 μ.μ.

“Φιλοσοφικά Μελετήματα”

Το βιβλίο του Κώστα Παπαϊωάννου “Φιλοσοφικά Μελετήματα” (Εναλλακτικές Εκδόσεις) παρουσιάζεται στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού “Ρήγας Βελεστινλής” (Ξενοφώντος 4, 6ος όρ. Σύνταγμα). Θα μιλήσουν οι Γιώργος Καραμπελιάς, Γιάννης Ιωαννίδης, Στέφανος Ροζάνης και Φώτης Σχοινάς. Στις 7.30 μ.μ.

18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Ξεκινά το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου με την τελετή έναρξης και προβολή της ταινίας "Δαλιδά", της Λίζα Αζουέλος, στη Στέγη Γραμμάτων, όπου θα παρευρεθούν η σκηνοθέτιδα και η πρωταγωνίστρια. Είσοδος μόνο με προσκλήσεις. Στις 7.30 μ.μ.

«Η μελαγχολία της αντίστασης»

Το βιβλίο του László Krasznahorkai «Η μελαγχολία της αντίστασης» (εκδόσεις Πόλις) παρουσιάζεται στον κινηματογράφο “Αλκυονίς New Star Art Cinema” (Ιουλιανού 42-46). Στη συνέχεια προβάλλεται η ταινία του Béla Tarr «Αρμονίες του Βερχμάιστερ», η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο. Θα μιλήσουν ο συγγραφέας Θεόδωρος Γρηγοριάδης, ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, ο κριτικός κινηματογράφου Χρήστος Μήτσης και ο συγγραφέας Γιώργος - Ίκαρος Μπαμπασάκης. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. Στις 8 μ.μ.

6ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων

Το θεατρικό αναλόγιο Borja Ortiz de Gondra “Βάσιμες αμφιβολίες” είναι το τελευταίο του φετινού 6ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων. Σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη. Διαβάζουν η σκηνοθέτης και οι Λεωνίδας Κακούρης, Ανδρέας Μαυραγάνης, Μιχάλης Πανάδης και Αλεξάνδρα Χασάνη. Στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, 2ος όροφος). Είσοδος ελεύθερη. Στις 6 μ.μ.

The Sound of Colour 6

Ο Γιάννης Αναστασάκης, μαζί με τον Κώστα Θεοδώρου και τον Alfredo Pechuan, παρουσιάζουν ένα οπτικο-ακουστικό εγχείρημα με κοντραμπάσο, υδρόφωνο και live visuals στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “The Sound of Color”. Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α και Σικίνου 35Α). Είσοδος 5 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Αφηγηματική παράσταση για το 1821

Το βιβλίο του Παντελή Σταματελόπουλου και της Μαρίας Ηλιοπούλου “Ο κλέφτης του θησαυρού του Αλή Πασά, περιπέτεια στην Ελλάδα του 1821” (εκδόσεις Κέρδος) παρουσιάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 24, Άλιμος). Στις 6 μ.μ.

Για το αρχαίο θέατρο

Διάλεξη της Στέλλας Δρούγου με τίτλο “Το θέατρο στο βασίλειο της Αρχαίας Μακεδονίας”. Μετά τη διάλεξη παρουσιάζεται ένα θεατρικό αναλόγιο με αποσπάσματα από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Στο Μέγαρο Μουσικής, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανεμηθούν από τις 5.30. Στις 7 μ.μ. ξεκινά η διάλεξη.

“Art and Craft”

H ταινία “Art and Craft” (2014), του Sam Cullman και της Jennifer Grausman παρουσιάζεται στο Exile Room (Αβραμιώτου 1, Αθήνα), με αγγλικούς υπότιτλους, στο πλαίσιο του “Catch me if you can”. Είσοδος ελεύθερη. Στις 9 μ.μ.

“Η γοργόνα με το παπιγιόν”

Το βιβλίο των Αναστασίας Βαφέα και Αναστασίας Χουντουμάδη “Η γοργόνα με το παπιγιόν” (εκδόσεις Αλεξάνδρεια) παρουσιάζεται στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5). Θα μιλήσουν οι Γιάννης Παντής, Γιώργος Μόσχος και Λευτέρης Παπαγιαννάκης. Συντονίζει ο Κώστας Λιβιεράτος. Διαβάζουν οι Μανώλης Γιούργος, Ευγενία Μαλαχία και Καλλιόπη Οικονομοπούλου. Στις 8 μ.μ.

Στο Τριανόν

Η Melentini και οι Running Blue Orchestra παρουσιάσουν τραγούδια από τον δίσκο “Εxplosions around, the desert inside”, καθώς επίσης τραγούδια από τις συνεργατικές δημιουργίες της και ακυκλοφόρητα καινούρια κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο. Τη συναυλία θα ανοίξει ο συνεργάτης της, Theodore. Στο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101). Είσοδος 7 ευρώ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8.30 μ.μ.

«Μαρινέλλα - Ζαχαράτος στον καθρέφτη του Παλλάς»

Πρεμιέρα της παράστασης «Μαρινέλλα - Ζαχαράτος στον καθρέφτη του Παλλάς», με τους Μαρινέλλα και Τάκη Ζαχαράτο, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Αθήνα). Είσοδος από 14 ευρώ. Στις 8 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL