Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.5°C15.6°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.0°C16.6°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 65%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Φωνή δρυός» στο Μέγαρο Μουσικής

Το νέο μουσικό έργο του Γιώργου Κουρουπού «Φωνή δρυός», που είναι εμπνευσμένο από το Μαντείο της Δωδώνης, παρουσιάζεται σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση με τη συναυλία «Γη και Θάλασσα». Στη συναυλία θα ακουστούν αποσπάσματα από τη μουσική του Γ. Κουρουπού για το μπαλέτο «Οδύσσεια» του Τζον Νόιμαϊερ. Στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής. Είσοδος από 9 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Μέμος Μακρής

Εγκαινιάζεται η έκθεση του γλύπτη Μέμου Μακρή “Από την Αθήνα στο Παρίσι (1934-1950)”, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών (Μαιζώνος 110), στις 8 μ.μ. Αποτελείται από σειρά σχεδίων του από τη Σχολή Καλών Τεχνών και κυρίως από την περίοδο της Κατοχής.

Διήμερο αφιερωμένο στην τζαζ

Ένα διήμερο αφιερωμένο στην τζαζ μουσική με τίτλο “Η μέσα θάλασσα” παρουσιάζουν απόψε ο Γιώργος Λιμάκης με τους Sancho 003 και τους “Κάτω από το δέντρο” και αύριο ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο Χάρης Λαμπράκης Quartet και ο Haig Yazdjian. Στο Kremlino (Καραΐσκου 119, Πειραιάς). Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ., ώρα έναρξης 10 μ.μ.

Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ

Ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ ή Χουάν Σεμπαστιάν Μαροκίν, γιος του αρχηγού καρτέλ του Μεδεγίν Πάμπλο Εσκομπάρ, παρουσιάζει το βιβλίο του “Ο πατέρας μου, Πάμπλο Εσκομπάρ” (εκδ. Μίνωας), στα “Public” Συντάγματος (Καραγιώργη Σερβίας 1, 5ος όροφος). Συντονίζουν οι Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας. Είσοδος ελεύθερη. Στις 9 μ.μ.

«Με το φως της Άνοιξης»

Η Καλλιόπη Βέττα εμφανίζεται με ανοιξιάτικο πνεύμα στη συναυλία «Με το φως της Άνοιξης» με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών. Στην Τεχνόπολη, στο αεριοφυλάκιο 1 - αμφιθέατρο (Πειραιώς 100, Γκάζι). Είσοδος ελεύθερη. Στις 8.30 μ.μ.

«Δεύτερη Μεταπολεμική Ποιητική Γενιά (195-2012)»

Η ποιητική ανθολογία «Δεύτερη Μεταπολεμική Ποιητική Γενιά (195-2012)» (εκδ. Gutenberg), σε επιμέλεια Ανέστη Ευαγγέλου και Γιώργου Αράγη, παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα). Θα μιλήσουν οι Λουκάς Κούσουλας, Χρίστος Ρουμελιωτάκης, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου και Γιώργος Αράγης. Στις 8.30 μ.μ.

Στον «Παρνασσό»

Επετειακή εκδήλωση με θέμα «Το 1821 στο δημοτικό τραγούδι» πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8). Αποτελείται από μια ομιλία, προβολή ντοκιμαντέρ, τραγούδι, ενώ στο τέλος θα υπάρξουν και παραδοσιακοί χοροί. Θα χαιρετίσουν ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και οι πρόεδροι των αρκαδικών συλλόγων Βασίλης Γιαννακάκος, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Φώτης Τούντας και Παναγιώτης Πλέσσας. Συντονίζει ο Νίκος Τσιντής. Στις 6.30 μ.μ.


“Εαρινές συνομιλίες”

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας Μάριος Μπέγζος είναι ο σημερινός καλεσμένος του ποιητή Γιώργου Δουατζή στις “Εαρινές συνομιλίες”. Θα συζητήσουν πάνω σε θέματα όπως: θρησκεία και σύγχρονος άνθρωπος, θρησκεία και χειραγώγηση, ενοχικός άνθρωπος, ο κόσμος χωρίς θρησκεία, δαιμονοποίηση ανθρώπινου σώματος - σεξουαλικότητας, Ισλάμ, βία, κοσμικό κράτος, σημειολογία Μεγάλης Εβδομάδας κ.ά. Στο θέατρο “Έαρ” Βικτώρια (Μαγνησίας 5). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7.30 μ.μ.


Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει τη συναυλία “Όταν ο Παπαϊωάννου εμπνεύστηκε από τον Μυριβήλη...”, αφιερωμένη σε συνθέτες και έργα της Ελληνικής Εθνικής Σχολής. Η συναυλία θα ξεκινήσει με το Συμφωνικό “Βασίλης ο Αρβανίτης” του Γιάννη Α. Παπαϊωάννου και θα συνεχιστεί με τη “Ραψωδία για βιολί και ορχήστρα” του Θεόδωρου Καρυωτάκη (1903-1978). Συμμετέχουν οι χορωδίες Ambitus και Εθνικού Ωδείου. Στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Άρτεμις (Πυθαγόρα 8, Άλιμος). Είσοδος από 8 ευρώ. Στις 8 μ.μ.

"Το χαμένο Νόμπελ. Μια αληθινή ιστορία"

Το βιβλίο του Κώστα Αρκουδέα "Το χαμένο Νόμπελ. Μια αληθινή ιστορία" (εκδ. Καστανιώτης) παρουσιάζεται στην Ιωάννειο Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων (Πανόρμου 59, 3ος όροφος). Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα αναφερθεί σε όσα διαπράχθηκαν στο παρασκήνιο που στέρησαν από τον Νίκο Καζαντζάκη το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Στις 7 μ.μ.

Στο Ρέθυμνο

Το βιβλίο του Χρήστου Τσαντή «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στον δρόμο της αναζήτησης» (εκδ. Ραδάμανθυς) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Αυτογνωσία (Πορτάλιου Μάρκου 14, Ρέθυμνο). Μετά την παρουσίαση ο συγγραφέας θα συζητήσει με την Αγγελική Μπεμπλιδάκη και θα πραγματοποιηθεί το δρώμενο «Το νήμα που ενώνει». Στις 7 μ.μ.

“Ποιος είναι ο δολοφόνος”

Οι αστυνομικοί πεζογράφοι Ανδρέας Αποστολίδης και Κώστας Καλφόπουλος εμφανίζονται στο Τρένο στο Ρουφ (σιδηροδρομικός και προαστιακός σταθμός Ρουφ, τέρμα της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως) με την παράσταση “Ποιος είναι ο δολοφόνος” και γράφουν από κοινού μια ανέκδοτη αστυνομική ιστορία. Δεν θα αποκαλύψουν, όμως, το τέλος της. Οι θεατές θα κληθούν να βρουν τον δολοφόνο και τον μηχανισμό που οδηγεί σε αυτόν. Στον ρόλο του αναγνώστη ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος. Είσοδος 10 ευρώ. Στις 8 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL