Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

dissonArt Ensemble «Η Ρωσία στον 20ό και 21ο αιώνα»

«Η Ρωσία στον 20ό και 21ο αιώνα»

Το μουσικό σύνολο dissonArt Ensemble εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής με τη συναυλία «Η Ρωσία στον 20ό και 21ο αιώνα», υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. Παρουσιάζεται το κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 2, έργο του 1987, της Σοφίας Γκουμπαϊντούλινα, καθώς και πέντε δημιουργίες εκπροσώπων της νεότερης γενιάς. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

«Η λέσχη»

Το έργο του Στρατή Τσίρκα «Η λέσχη», πρώτο μέρος της τριλογίας «Ακυβέρνητες πολιτείες», κάνει πρεμιέρα, σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε μια συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που θα μεταφέρει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή το εμβληματικό αυτό έργο της μεταπολεμικής νεοελληνικής πεζογραφίας. Πεσμαζόγλου 5. Είσοδος 15 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Με τον Στέλιο Κούλογλου

Σημερινός καλεσμένος στην παράσταση του έργου του Άρη Αλεξάνδρου «Το κιβώτιο» είναι ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. Στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.


Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης εμφανίζεται στο Κύτταρο για τέσσερις παραστάσεις (σήμερα, αύριο, στις 24 και στις 25 Μαρτίου) με τους Γιώργο Καλούδη (τσέλο, λύρα), Μανόλη Πάππο (μπουζούκι, λαούτο), Φώτη Σιώτα (βιολί) και Δημήτρη Τσεκούρα (κοντραμπάσο). Ηπείρου και Αχαρνών, στις 9.30 μ.μ. Είσοδος 13 ευρώ.

“Ενδεχομένως αταξίες”

Το βιβλίο του Στάθη Γουργουρή “Ενδεχομένως αταξίες” παρουσιάζεται στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η αναπλ. καθηγήτρια Ανθρωπολογίας Αθηνά Αθανασίου, ο ιστορικός Κωστής Καρπόζηλος, ο ποιητής και δοκιμιογράφος Γιώργος - Ίκαρος Μπαμπασάκης και ο ποιητής και δοκιμιογράφος Γιώργος Χουλιάρας. Στις 7 μ.μ.

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» του Γιώργου Κιμούλη

Πρεμιέρα του έργου «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, στο Από Μηχανής Θέατρο (Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο). Παίζουν οι Άκις Βλουτής, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντος Γεωγλερής και Τζωρτζίνα Λιώση. Είσοδος 14 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

“Vinyl is Back”

Ξεκινά η 10η εκδήλωση για το βινύλιο “Vinyl is Back”, με τους dj DJL - Up The Irons (στις 5 μ.μ.) και dj set Μιχάλη Λημνιό (στις 7 μ.μ.). Το 10ο Vinyl Is Back είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (3ης Σεπτεμβρίου 74-78 και Ιουλιανού 33-35). Είσοδος ελεύθερη.

Στο Μουσείο Ηρακλειδών

Διάλεξη με τίτλο “Tο δαχτυλίδι του Μόμπι Ντικ και μια κβαντική αγκαλιά”, που διοργανώνεται από την ομάδα “Θαλής και Φίλοι”, πραγματοποιείται στο Μουσείο Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16). Μιλάει ο μαθηματικός Αντώνης Περιβολάκης. Είσοδος ελεύθερη. Στις 7 μ.μ.

Με τον Διονύση Σαββόπουλο

O Διονύσης Σαββόπουλος εμφανίζεται στο Gazarte (Βουτάδων 34) έχοντας στο πλευρό του τους Κατερίνα Πολέμη, Θέμο Σκανδάμη, Εύη Μάζη, Γιώτη Κιουρτσόγλου και Δημήτρη Λάππα. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

«Μουσική για άρπα στόματος»

Ο Μάριος Βισβίκης και ο Πάνος Τσίγκος παρουσιάζουν την παράσταση «Μουσική για άρπα στόματος». Ένας συνδυασμός ηλεκτρονικών και ακουστικών μουσικών οργάνων. Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α και Σικίνου 35Α). Είσοδος 6 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Τhe trio of Liberty

Οι Τhe trio of Liberty, με τους Don Braden, Joris Teepe και Gene Jackson εμφανίζονται στο Half note jazz club (Τριβωνιανού 17, Μετς), με αυθεντικούς ήχους της τζαζ. Είσοδος από 20 ευρώ. Στις 10.30 μ.μ.

Διάλεξη με τον Πέτρο Μάρκαρη

Ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης δίνει διάλεξη με θέμα «Ο ρεαλισμός ως διαχρονικό ρεύμα και ως ιστορικό κίνημα στη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία και τη μουσική». Στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ) (Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7 μ.μ.

Με τον Παντελή Θαλασσινό

Ο Παντελής Θαλασσινός εμφανίζεται στη σκηνή του Ιανού σήμερα και αύριο (Σταδίου 24). Είσοδος 16 ευρώ με ποτό. Στις 9 μ.μ.

Στο Τρένο στο Ρουφ

Η Κουβανή τραγουδίστρια Odalis Palma εμφανίζεται, με τους Roman Gomez και Yussef Beato Viton, στο Θεατρικό Βαγόνι, στο Τρένο στο Ρουφ (Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Με τον Δημήτρη Καραμπερόπουλο

Ο Δημήτρης Καραμπερόπουλος, πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών – Βελεστίνου - Ρήγα μιλάει με θέμα «Ο Ρήγας Βελεστινλής και η σχέση του με τους Γιακωβίνους της Γαλλικής Επανάστασης» στο σεμινάριο Ιστορίας του Δήμου Κηφισιάς. Έπαυλη Δροσίνη (Αγ. Θεοδώρων - Κυριακού). Στις 7.15 μ.μ.

Documenta14

Η Documenta14 διοργανώνει ομιλίες, συζητήσεις και εργαστήρια με θέμα “Εργαλεία για ένα συνεταιριστικό οικοσύστημα: Η κυκλική οικονομία στην πράξη”, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256. Από τις 4 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

«Το δάσος φύλακας»

Το παιδικό βιβλίο του Θάνου Κόσυβα «Το δάσος φύλακας» (εκδόσεις Αλέξανδρος) παρουσιάζεται στον πολιτιστικό πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π» (Καπνεργατών 9, Ξάνθη). Ακολουθούν εικαστικές δραστηριότητες περιβαλλοντικού χαρακτήρα τις οποίες συντονίζει η Ραλού Βλαχοπούλου. Είσοδος ελεύθερη. Στις 7.30 μ.μ.

“Blueprint for progress”

Θεματική ημερίδα με τίτλο “Blueprint for progress. Σχέδια για την ανάπτυξη της μεταπολεμικής Ελλάδας”, στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς (Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης). Ομιλητές οι Χάρης Παπασωτηρίου, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Πάντειου Πανεπιστημίου - διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, και Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ. Είσοδος ελεύθερη. Από τις 5.30 μ.μ.

Στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών

Το βιβλίο του Γεράσιμου Μ. Βλάχου, “Η Ναυτιλία της Επτανήσου Πολιτείας (1800-1807) με τα 400 καράβια του Καποδίστρια” (εκδ. Αναστατικές), παρουσιάζεται στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού (Στέφανου Δέλτα 15, Π. Ψυχικό). Θα μιλήσουν η Όλγα Κατσιαρδή - Hering, η Χρύσα Μαλτέζου, ο Αναστάσιος Ι. Μεταξάς και ο Γεράσιμος Δ. Παγκράτης. Συντονίζει ο Νίκος Κ. Κουρκουμέλης. Στις 7.30 μ.μ.

"Παρέα με τον Μότσαρτ και τον Μπετόβεν"

Συναυλία "Παρέα με τον Μότσαρτ και τον Μπετόβεν", από τους Γιάννο Μαργαζιώτη και Άννη Τότσιου, στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου, με έργα για βιολί και πιάνο, στο πλαίσιο της σειράς “2017 Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο”. Παρουσιάζεται η σονάτα σε Ρε μείζονα (Κ V 306) του W.A. Mozart, η Romance του J.S. Svendsen και η σονάτα σε Φα μείζονα Op. 24 του L. van Beethoven. (Φιλελλήνων 27). Είσοδος 12 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Theatron

Ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Σπύρος Λούκος εμφανίζονται στο Theatron (Καραΐσκου 115) με τραγούδια από πολλά μέρη του κόσμου, σε συνδυασμό με δισκογραφημένα και ανέκδοτά τους. Είσοδος ελεύθερη με ελάχιστη κατανάλωση 8 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL