Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

“Αυγά μαύρα” για καλό σκοπό

Ένα σπουδαίο έργο και μια μεγάλη θεατρική επιτυχία του Αντώνη Αντωνίου και της Νατάσας Ασίκη, το “Αυγά μαύρα” του Διονύση Χαριτόπουλου, που παίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία στη “Θεατρική Σκηνή” της οδού Νάξου 84 στην Κυψέλη, αφιερώνει απόψε τα έσοδα στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, που παρέχει επικουρική περίθαλψη στους καλλιτέχνες. Είσοδος 10 ευρώ. Στις 7 μ.μ.

«60 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση»

Επιστημονική εκδήλωση - συζήτηση στον “Παρνασσό” στην πλατεία Καρύτση με θέμα «60 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση», με αφορμή την έκδοση του συλλογικού βιβλίου “Ευρωπαϊκή Ένωση: Δημιουργία, Εξέλιξη, Προοπτικές” (εκδόσεις Κριτική), σε επιμέλεια του αναπληρωτή πρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών Ναπολέοντα Μαραβέγια, ο οποίος θα είναι μεταξύ των ομιλητών. Θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Θα μιλήσουν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Δημόπουλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιωάννης Δραγασάκης και ο καθηγητής και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Παναγιώτης Καζάκος. Στις 7 μ.μ.

«Εαρινές συνομιλίες»

Καλεσμένος του Γιώργου Δουατζή στις «Εαρινές συνομιλίες» είναι απόψε ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, που μιλάει για το έργο του στο «Έαρ» Βικτώρια (Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους 132). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7.30 μ.μ.

Λαοκράτης Βάσσης

Στο πλαίσιο των συναντήσεων κορυφής στο cafe του Ιανού, ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Λαοκράτη Βάσση με θέμα συζήτησης «Υπάρχει πολιτιστικό αντίδοτο στην πολιτική χρεοκοπία;». Σταδίου 24, στις 9 μ.μ.

Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Ο Νότης Μαυρουδής και ο Γιώργος Τοσικιάν εμφανίζονται στο Αίθριο του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 356) και παρουσιάζουν το έργο “Μουσική για δύο κιθάρες”. Είσοδος ελεύθερη. Στις 12 το μεσημέρι.

«Ημερολόγιο επιστροφής»

Το «Ημερολόγιο επιστροφής», σε σκηνοθεσία Μαρίας Φραγκή, είναι διασκευή της Ιωάννας Γκαβάκου από το βιβλίο της Μαρίας Τσισκάκη - Γαλιατσάτου «Ελληνίδες σε ναζιστικά στρατόπεδα», που παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8, Κάτω Πετράλωνα). Στην παράσταση απεικονίζεται μια άγνωστη πλευρά της ιστορίας των γυναικών της Αντίστασης, ενώ στο βιβλίο αποτυπώνεται η ιστορία της Μαρίας Τσισκάκη - Γαλιατσάτου, η οποία επιβίωσε από την εμπειρία των ναζιστικών στρατοπέδων. Είσοδος 10 ευρώ. Στις 7 μ.μ.

Με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός είναι προσκεκλημένος στην εκδήλωση “Η σκηνοθεσία ως δραματουργία”, στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου θα μιλήσει ο καθηγητής Σημειωτικής του Θεάτρου και της Θεωρίας της Επιτέλεσης Δ. Τσατσούλης. Συντονίζει ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Σ. Τσιτσιρίδης. Στις 6.30 μ.μ.

“Ραντεβού με καλλιτέχνες”

Ο καθηγητής χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Μανόλης Γιανναδάκης θα βρίσκεται στην Οικία Τέλλογλου, Αριστοτέλους 2, Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του “Ραντεβού με καλλιτέχνες”, για να παρουσιάσει το έργο του και να συζητήσει με το κοινό. Είσοδος 10 ευρώ με σειρά προτεραιότητας. Στις 7 μ.μ.

Διάλεξη

Ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Γεώργιος Αναστασιάδης δίνει διάλεξη με θέμα «Θεσσαλονίκη και Πανεπιστήμιο: Μνήμες και βιώματα». Στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Είσοδος ελεύθερη. Στις 7 μ.μ.

Στην Τράπεζα της Ελλάδος

To βιβλίο του Ανδρέα Κακριδή «Κυριάκος Βαρβαρέσος: Η βιογραφία ως οικονομική ιστορία» (εκδ. Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος) παρουσιάζεται στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος (Ελευθερίου Βενιζέλου 21). Θα μιλήσει ο συγγραφέας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, η καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ελένη Λουρή και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Κωστής. Στις 6 μ.μ.

Poetica Musica Ensemble

Το μουσικό σύνολο Poetica Musica Ensemble παρουσιάζει στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης τη συναυλία «New York Melodies». Πειραιώς 206. Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

«Κβάντα»

Πρεμιέρα του έργου «Κβάντα», μια δημιουργία του Evan Hardey, όπου μια ηθοποιός καλείται να ανέβει στη σκηνή και ξεχνά όλα τα λόγια της. Στο «Μπιπ» (Αγίου Μελετίου 25 και Κυκλάδων, Κυψέλη). Είσοδος 8 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Λέσχη βιβλίου

Το βιβλίο του Αλμπέρ Καμύ «Ο επαναστατημένος άνθρωπος» βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης από την ομάδα της Λέσχης Ανάγνωσης του βιβλιοπωλείου «Περγάμαλης» (Χαρωνίδα 14, Χαλκίδα). Στις 6 μ.μ.

«Η γυναίκα που έφυγε»

Η τελευταία σκηνοθετική δημιουργία του Φιλιππινέζου Λαβ Ντίαζ «Η γυναίκα που έφυγε», μια ταινία βραβευμένη με τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2016, προβάλλεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφ. Συγγρού 107). Θα υπάρξουν ελληνικοί και αγγλικοί υπότιτλοι. Είναι ακατάλληλη για θεατές κάτω των 15 ετών. Είσοδος 7 ευρώ. Στις 7.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL