Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Οι Χαΐνηδες στο @kremlino

Οι Χαΐνηδες στο @kremlino

Οι Χαΐνηδες εμφανίζονται στο @kremlino (Καραΐσκου 119, Πειραιάς) με τραγούδια που τους έκαναν να αγαπηθούν από τον κόσμο. Είσοδος 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί. Οι πόρτες ανοίγουν στις 10 μ.μ. Ώρα έναρξης 11 μ.μ.

Για το «Σπίτι του Ηθοποιού»

Ο Γιώργος Χωραφάς θα παραστεί στο Θέατρο Εκστάν (Πατησίων και Καυταντζόγλου 5) για να παρακολουθήσει το έργο του Ιονέσκο «Καρέκλες», τα έσοδα της οποίας, απόψε και αύριο, θα διατεθούν στο «Σπίτι του ηθοποιού». Η σκηνοθεσία είναι του Ζαν - Πωλ Ντενιζόν και πρωταγωνιστές οι Γιάννης Σταματίου και Ελένη Παπαχριστοπούλου. Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

“Αδαμαντία” στο Ρέθυμνο

Το έργο του Παναγιώτη Μέντη “Αδαμαντία”, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, παρουσιάζεται, σήμερα και αύριο, στο Φεστιβάλ Αντίβαρο του Ρεθύμνου. Στο Κέντρο Κρητικής Λαϊκής Τέχνης (Κριτοβουλίδου 17, Ρέθυμνο). Είσοδος από 8 ευρώ. Σήμερα στις 9 μ.μ., αύριο στις 6.30 μ.μ. και στις 9 μ.μ.

Με την Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ

Το «Έαρ» Βικτώρια (Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους 132) εγκαινιάζει τη Δεύτερη Σκηνή και υποδέχεται την ποιήτρια και μεταφράστρια Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ σε μια παράσταση εμπνευσμένη από το τελευταίο βιβλίο της με τίτλο «Της μοναξιάς διπρόσωποι μονόλογοι», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Φαλκώνη. Είσοδος 12 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Στην Κέρκυρα

Ημερίδα με τίτλο “Τα μουσεία της Κέρκυρας συνομιλούν: Προκλήσεις και προοπτικές” στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης της Alpha Bank στην Κέρκυρα. Συντονίζουν η δρ Δήμητρα Τσαγκάρη, επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής Alpha Bank, και ο δρ Σταύρος Βλίζος, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είσοδος ελεύθερη. Από τις 10 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ.

Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο

Συναυλία - αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων “Όταν η ποίηση συναντά τη μουσική”, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, στο Χαλάνδρι. Στις 7.30 μ.μ.

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η Δήμητρα Κοκκινίδου μιλά με θέμα «Το παρελθόν είναι μια έμφυλη χώρα: οι γυναίκες στην αρχαιολογία», στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ( Ερμού 134). Στις 6.30 μ.μ.

Ξενάγηση

Ξενάγηση στο κεντρικό τμήμα της Βιβλιοθήκης της Βουλής, στο Σύνταγμα. Στις 11.30 π.μ.

Δεύτερο Πρόγραμμα

Το Δεύτερο Πρόγραμμα παρουσιάζει ζωντανά το παιδικό βιβλίο - CD “Ποιος μου χάλασε το τραίνο;” (εκδόσεις Μικρή Άρκτος). Ερμηνεύουν οι Κορίνα Λεγάκη, Δήμητρα Σελεμίδου και Δημήτρης Βουτσάς. Στο πιάνο ο συνθέτης Παρασκευάς Καρασούλος. Η ραδιοφωνική παραγωγός Έλενα Διάκου θα συνομιλήσει με τους συντελεστές του δίσκου Π. Καρασούλο, Γιώργο Ανδρέου και Γιάννη Βασιλόπουλο. Στο στούντιο Ε της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή. Στη 1 μ.μ. Είσοδος δωρεάν με κρατήσεις: Τηλ. κρατήσεων 210 76 10 616. Η εκπομπή θα μεταδίδεται ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Επανορίζοντας τη δωρεά και τον δημόσιο χώρο», με τον μηχανικό Τάσο Βασιλειάδη, τον δημοσιογράφο Τάσο Κωστόπουλο, τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πούλιο και την αρχιτέκτονα Άλκηστη Πρέπη. Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 7.30 μ.μ.

Για τους Pink Floyd

Οι μαθητές του 9ου Athens School Festival συνεχίζουν τα live τους με ένα αφιέρωμα στους Pink Floyd. Στη συναυλία συμμετέχουν τα συγκροτήματα Nikos Aronis, Spectrum, Joras, Νoodles, Music Virus και Lost Socks. Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης - Θησείο). Είσοδος ελεύθερη. Στις 6.30 μ.μ.

Ρεσιτάλ Πιάνου

Ο πιανίστας Χαράλαμπος Αγγελόπουλος ερμηνεύει έργα των Haydn, Beethoven και Mussorgsky. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη). Στις 8 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο του Βύρωνα Κριτζά “Bob Dylan, 100 τραγούδια” παρουσιάζεται στον “Πολυχώρο Πόλις” (Μαρίνου Αντύπα 62 - 66 και Φιλοθέης 69Β, Ηράκλειο Αττικής). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7.30 μ.μ.

Για τη Μαρία Κάλλας

Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας ντίβας Μαρίας Κάλλας. Θα ακουστούν έργα των J. Offenbach, G. Bizet, A. Dvoržak, W.A. Mozart, G. Rossini, G. Puccini, F. Lehár, C. Saint-Saëns, A. Poncielli, G. Verdi, J. Strauss. Στο Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης). Είσοδος ελεύθερη. Στις 8.30 μ.μ.

«Οιδίπους Τύραννος»

Πρεμιέρα του έργου του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», σε σκηνοθεσία Κώστα Μεσάρη, από την ομάδα «Κήπος». Στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 6.30 μ.μ.

«Πολέμου Θύματα»

Η τρίτη ποιητική συλλογή του Πάνου Μιχελή «Πολέμου θύματα» παρουσιάζεται στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς (Λεωφ. Δεκελείας 127, Νέα Φιλαδέλφεια). Θα μιλήσει ο ποιητής Θεοχάρης Παπαδόπουλος. Συντονίζουν οι Απόστολος Σέλινας - Χριστίνα Παπαδοπούλου. Απαγγέλλουν οι Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Αλέξης Δάρας, Άννα Βαγγελάτου και Μέμη Αναστασοπούλου. Παρέμβαση θα κάνει ο Νίκος Καμπάνης με θέμα: «Δημόδοκος, μιλώντας ο Όμηρος για το έργο του ή πώς βλέπουν τον Όμηρο τα εμποδιζόμενα άτομα». Στις 7 μ.μ.

«Τα Καφενεία του Παπαδιαμάντη»

Το έργο «Τα Καφενεία του Παπαδιαμάντη» παρουσιάζεται στο Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71 και Παρασκευοπούλου, Θεσσαλονίκη). Είσοδος 8 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL