Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Η τρίτη παρουσίαση της δράσης «Συνέβη στην Ελλάδα» του Εθνικού Θεάτρου, με τίτλο «Από τους Βαλκανικούς στη Μικρασία» πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου "Τσίλλερ"

Εθνικό Θέατρο

Η τρίτη παρουσίαση της δράσης «Συνέβη στην Ελλάδα» του Εθνικού Θεάτρου, με τίτλο «Από τους Βαλκανικούς στη Μικρασία» πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου “Τσίλλερ” (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24), σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου. Είσοδος 5 ευρώ. Στις 5.30 μ.μ.

“Η λογοκρισία στην Ελλάδα”

Με αφορμή την έκδοση του συλλογικού τόμου “Η λογοκρισία στην Ελλάδα”, σε επιμέλεια Πηνελόπης Πετσίνη και Δημήτρη Χριστόπουλου, το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση που συντονίζει ο δημοσιογράφος Αλέξης Οικονομίδης. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν συνοπτικά οι επιμελητές. Συνομιλούν ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος, ο σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης και ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Στο Booze (Κολοκοτρώνη 57). Στις 7.30 μ.μ.

Αφήγηση

Ο Στέλιος Πελασγός αφηγείται “Τσιγγάνικα παραμύθια και ανθρώπινα δικαιώματα”, με τα έσοδα της παράστασης να διατίθενται στην ενίσχυση της δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας. Στο εργαστήρι Μαιρηβή (Σαχτούρη και Σαρρή, Ψυρρή). Είσοδος 6 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Αφρικανικός κινηματογράφος

Οι ταινίες “Κάτοπτρα” (Σουδάν), “Ο διευθύνων σύμβουλος” (Νιγηρία) και “Ο σημαδευτής της Τύνιδας” (Τυνησία) προβάλλονται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, μετρό Κεραμεικός), με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, στο πλαίσιο της 6ης εβδομάδας Αφρικανικού Κινηματογράφου. Είσοδος ελεύθερη. Στις 6.30 μ.μ.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Οι τέσσερις διεθνούς φήμης πιανίστες Γιάννης Βακαρέλης, Κυπριανός Κατσαρής, Hélène Mercier και Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης εμφανίζονται μαζί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ερμηνεύουν R. Wagner, Dvořák, Vivaldi, Poulenc, Bizet, Liszt, Rachmaninoff, Ravel και Θεοδωράκη. Είσοδος από 15 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Στην οικία Κατακουζηνού

Ο Γιώργης Χριστοδούλου εμφανίζεται στο Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού (Αμαλίας 4), με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου - CD «Ο Αττίκ στο Παρίσι» (εκδ. Μικρή Άρκτος). Είσοδος 12 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Βιβλίο

Ο Στέφανος Δάνδολος παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα “Όταν θα δεις τη θάλασσα” (εκδ. Ψυχογιός) στο βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση (Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, Λιβαδειά). Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. Στις 8.15 μ.μ.

«Το Κιβώτιο»

Σημερινή καλεσμένη στην παράσταση «Το Κιβώτιο», σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, είναι η Λίζυ Τσιριμώκου. Στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Στο Ίλιον Plus

Ο Ηλίας Καρελλάς και οι String Demons συναντούν την Κατερίνα Στανίση και παρουσιάζουν το «Οι Πεντάμορφοι και το Κέρας», ένα λαϊκό παραμύθι θεάτρου σκιών αυστηρά ακατάλληλο για ανηλίκους. Στη μουσική σκηνή Ίλιον Plus (Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 10 μ.μ.

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Ο Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante) ερμηνεύει με την ηλεκτρική του κιθάρα τα “Νυχτερινά” του Frédéric Chopin. Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α και Σικίνου 35Α, Κυψέλη). Είσοδος 5 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Ευρωμπάσκετ 1987

Συζήτηση για το Ευρωμπάσκετ του 1987 διοργανώνεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στο πλαίσιο της έκθεσης “GR80s: Η Ελλάδα του '80 στη Στέγη”. Η είσοδος είναι δωρεάν. Στις 8 μ.μ.

Μίμης Πλέσσας

Ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας και το George Spanos Trio παρουσιάζουν το “Blue and Beyond”. Ερμηνεύει ο Σπύρος Κλείσσας. Σήμερα και αύριο, στη σκηνή του Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17). Είσοδος από 15 ευρώ. Στις 10.30 μ.μ.

Στο Kremlino

Ο Απόστολος Ρίζος εμφανίζεται στο Kremlino (Καραΐσκου 119, πλατεία Κοραή) και ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια από την παλιότερη προσωπική του δισκογραφία αλλά και από το πρόσφατο άλμπουμ “6” . Μαζί του ο Παύλος Συνοδινός. Είσοδος 12 ευρώ. Στις 10.30 μ.μ.

Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Η Θεατρική παράσταση «The Star Without a Name» παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα Contemporary Balkania στη ρουμανική γλώσσα, με ταυτόχρονη προβολή ελληνικών υποτίτλων. Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Θεάτρου (Γ. Βαφοπούλου 3). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7 μ.μ.

Στον Ιανό

Οι συνθέτες Γιώργος Ανδρέου και Γιώργος Καζαντζής εμφανίζονται σήμερα και αύριο στον Ιανό (Σταδίου 24). Στο πλαίσιο των συναυλιών αυτών θα φιλοξενήσουν και δύο μείζονες ποιητές. Απόψε ο Γιώργος Ανδρέου φιλοξενεί τον Διονύση Καρατζά και αύριο ο Γιώργος Καζαντζής φιλοξενεί την Κική Δημουλά. Ερμηνεύει η Κορίνα Λεγάκη. Είσοδος 16 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Το έργο «Τα Καφενεία του Παπαδιαμάντη» παρουσιάζεται στο Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71 και Παρασκευοπούλου) για τρεις παραστάσεις, απόψε στις 12 το βράδυ, αύριο στις 9.30 μ.μ. και την Κυριακή στις 7 μ.μ.

14ος Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου

Έναρξη του 14oυ Ανοιξιάτικου Κύκλου Συναυλιών Οργάνου με την πρώτη επίσημη ελληνική παρουσίαση ενός γαλλικού χειρογράφου του 17ου αιώνα, του "Livre d’orgue", το οποίο ανακαλύφθηκε το 1978 από την Καναδή μουσικολόγο Elisabeth Gallat-Morin. Στον Ιστορικό Ναό Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου (Φιλελλήνων 27). Είσοδος 12 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Βιβλίο

Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μπογδάνου “Ο μάγκας δράκος” (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Ονειροπαγίδα (Βασ. Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη). Αφηγείται ο συγγραφέας. Στις 7 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL