Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Στο Κόκκινο 105,5

Τα μικρόφωνα και τις μουσικές επιλογές του ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 καταλαμβάνουν γυναίκες δημοσιογράφοι και παραγωγοί του σταθμού με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Όλη την ημέρα θα παίζονται μουσικές επιλογές αποκλειστικά από γυναίκες δημιουργούς. Παράλληλα θα παρευρεθούν στο στούντιο γυναίκες από τον χώρο των κινημάτων, των τεχνών, των επιστημών και του αθλητισμού.

“Εαρινές συνομιλίες”

Η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ είναι η αποψινή καλεσμένη του Γιώργου Δουατζή στις “Εαρινές συνομιλίες”, στο Θέατρο Έαρ Βικτώρια (Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους 132). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7.30 μ.μ.

“Αυτές και άλλες”

Η Νένα Βενετσάνου τραγουδά για “Αυτές και άλλες” γυναίκες με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μαζί της ο Νότης Τοσσίκιαν. Στην Αίθουσα Παρνασσός (Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8). Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Για τη Δόμνα Σαμίου

Η Ελληνική Ραδιοφωνία τιμά τη Δόμνα Σαμίου με ένα μεγάλο αφιέρωμα και αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων απουσίας της. Οι παραγωγοί του Δεύτερου και του Τρίτου Προγράμματος παρουσιάζουν, μέσα από σειρά εκπομπών, τις διαφορετικές δραστηριότητες της σπουδαίας γυναίκας και δημιουργού. Από σήμερα έως και την Κυριακή 12 Μαρτίου.

Βασίλης Αλεξάκης

Ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου για το έργο και τη ζωή του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Συναντήσεις με συγγραφείς», στο βιβλιοπωλείο Ianos (Σταδίου 24, Αθήνα). Στις 8.30 μ.μ.

Για την Έλλη Λαμπρίδη

To Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων διοργανώνει αφιέρωμα στη μνήμη και το έργο της Έλλης Λαμπρίδη, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων. Θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία Παύλος Σούρλας. Συντονίζει ο Διονύσης Καψάλης. Στις 12.30 το μεσημέρι.

Πρεμιέρα

Το έργο του Άλμπι “Τρεις ψηλές γυναίκες” κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη και πρωταγωνίστριες τις Μπέττυ Αρβανίτη, Μαρία Κεχαγιόγλου και Νεφέλη Κουρή. Στις 9 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο της Ευτυχίας Λεοντίδου “Η θεά σε δράση. Τοκετός” παρουσιάζεται στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου). Το βιβλίο θα παρουσιάσει η συγγραφέας μαζί με τις Πέπη Ρηγοπούλου, Άννα Κωνσταντινίδου και Αλέκα Μακρή. Συντονίζει η Γιώτα Μπούζιου. Στις 6 μ.μ.

Για τη γυναίκα του Πόντου

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η «Φωνή της Ελλάδας» τιμά τη γυναίκα του Πόντου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ και την ERT World. Από τις 8 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ.

1st Woman's Day Music Festival

Το 1st Woman's Day Music Festival πραγματοποιείται στον κινηματογράφο Τριανόν, όπου εμφανίζονται τα γυναικεία σχήματα “Muzikal Ifade”, “Noriana” και “Chrysoula K. & Purpura”. Είσοδος 8 ευρώ. Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων. Στις 8.30 μ.μ.

Με τη “Smyrna”

Η γυναικεία ορχήστρα “Smyrna” παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη Γυναίκα. Στο Ilion PLUS (Κοδριγκτώνος 17). Είσοδος 7 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο του Κώστα Χαλέμου «Το Νο 32730 - Η Οδύσσεια ενός ομήρου» παρουσιάζεται στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4). Θα μιλήσουν η Τασούλα Βερβενιώτη, ο Νίκος Γαζέπης και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ. Θα διαβάσει η Κατερίνα Βακαλοπούλου. Στις 7.30 μ.μ.

Μέγαρο Μουσικής

Οι απόφοιτοι της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών παρουσιάζουν το έργο “Η πράξη μου τότε υπάρχει πάντα;”, πάνω στο έργο “Οιδίπους Τύραννος”. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 8 μ.μ.

Θέατρο Αυλαία

Η παράσταση του Θανάση Σαράντου “Στρατηγού Μακρυγιάννη απομνημονεύματα” παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης. Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Βιβλίο

Οι πέντε τόμοι του Τσαρλς Ν.Γ. Μπρόουνελ με τίτλο “Οι ινδιάνικες φυλές της Βορείου και της Νοτίου Αμερικής” (εκδ. Στοχαστής) παρουσιάζονται στο βιβλιοπωλείο Books plus (Πανεπιστημίου 37). Θα μιλήσουν οι Λουκάς Αξελός, Στέλιος Ελληνιάδης, Θωμάς Μαστακούρης και ο Νίκος Πρατσίνης. Στις 7.30 μ.μ.

Βιβλίο

Το μυθιστόρημα του Αλέξη Σταμάτη “Ο έβδομος ελέφαντας” (εκδ. Καστανιώτη) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Little Tree (Καβαλλότι 2, Ακρόπολη). Με τον Αλέξη Σταμάτη θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς. Στις 7 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο του συνθέτη Στέφανου Κόκκαλη “Η ζωή τόσα πολλά...” παρουσιάζεται στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5). Παρουσιάζει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Θα μιλήσουν οι Μάνος Ελευθερίου, Σόνια Θεοδωρίδου, Χριστίνα Πολίτη και Ράνια Σχίζα. Στις 8 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL