Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Στο ΓκαίτεΈργα των Τζον Κέιτζ (Theatre Piece), Ιάννη Ξενάκη (Rebonds b) και Γιάννη Χρήστου (Επίκυκλος) παρουσιάζονται σε μια συναυλία στο Ινστιτούτο Γκαίτε υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεόδωρου Αντωνίου. Ακολουθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου», σε σκηνοθεσία Κωστή Ζουλιάτη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εγχειρήματος «apropos documenta». Είσοδος ελεύθερη. Ομήρου 14-16. Στις 8.30 μ.μ.

Στο Γκαίτε

Έργα των Τζον Κέιτζ (Theatre Piece), Ιάννη Ξενάκη (Rebonds b) και Γιάννη Χρήστου (Επίκυκλος) παρουσιάζονται σε μια συναυλία στο Ινστιτούτο Γκαίτε υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεόδωρου Αντωνίου. Ακολουθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου», σε σκηνοθεσία Κωστή Ζουλιάτη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εγχειρήματος «apropos documenta». Είσοδος ελεύθερη. Ομήρου 14-16. Στις 8.30 μ.μ.

Μιχάλης Γκανάς

Η «Οδύσσεια του Ομήρου» (εκδόσεις Μεταίχμιο) του Μιχάλη Γκανά παρουσιάζεται στο «Πολύεδρο» της Πάτρας (Κανακάρη Pούφου 147). Θα μιλήσουν οι Αργυρούλα Αλεξανδροπούλου, Σοφία Κασβίκη και ο ποιητής. Στις 8 μ.μ.

Πάνος Τριγάζης

Το νέο βιβλίο του Πάνου Τριγάζη “Πεσόντες υπέρ Υμηττού” (εκδόσεις ΣΠΑΥ) παρουσιάζεται στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5). Συντονίζει η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη και μιλούν ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Παπαδούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος και ο δήμαρχος Ηλιούπολης και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) Βασίλης Βαλασόπουλος. Στη 1 μ.μ.

Στο Theatron

Ο Σταύρος Παπασταύρου (φωνή - κιθάρα) και ο Σπύρος Λούκος (πιάνο) παρουσιάζουν, στο Theatron, τη μουσική παράσταση «Ο Νάρκισσος Ντελακρουά πάει Ιταλία», ένα αφιέρωμα στο ιταλικό τραγούδι, από την εποχή του Νίνο Ρότα και του Νικόλα Πιοβάνι έως τον Λούτσιο Ντάλα, μαζί με μια επιλογή από γνωστά και ανέκδοτα τραγούδια του Σ. Παπασταύρου. Είσοδος ελεύθερη. Καραΐσκου 115, Πειραιάς. Στις 9.30 μ.μ.

“Η παρέλαση”

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη “Η παρέλαση”, σε σκηνοθεσία Ρωμανού Καλοκύρη, παρουσιάζεται στο “Θέατρο 104” (Black Box), Ευμολπιδών 41, Γκάζι. Παίζουν οι Μάριος Ράμμος και Ουρανία Φουρλάνου. Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9.15 μ.μ.

6ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ

Με το έργο του Gustavo Ott “Passport”, σε σκηνοθεσία Σοφίας Κακαρελίδου, ανοίγει το 6ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι. Είσοδος ελεύθερη. Στις 6 μ.μ.

Εβδομάδα «Μπαχ»

O Γιώργος Καλούδης παρουσιάζει το “Σουίτες για τσέλο” του Μπαχ, με τετράχορδη κρητική λύρα, στο πλαίσιο του κύκλου της εβδομάδας «Μπαχ» στο Μέγαρο Μουσικής. Στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Διάλεξη

Ο Θωμάς Κατσαρός, συντηρητής έργων τέχνης και αρχαιομέτρης, δίνει διάλεξη με θέμα «Ο πρίγκιπας Βολκόνσκι και το πολύτιμο πράσινο χρώμα της ρωσικής ζωγραφικής: Νέα αναλυτικά δεδομένα για το ορυκτό βολκονσκοΐτης», στο πλαίσιο της έκθεσης «Ερμιτάζ: Πύλη στην Ιστορία», στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, στις 7 μ.μ.

Gr80s

Παράταση έως και τις 19 Μαρτίου, λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας, παίρνει η έκθεση GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη. Απόψε οι φωτορεπόρτερς Χρήστος Αρβανίτης, Γιάννης Δήμου και Δημήτρης Μεσσήνης μιλούν με θέμα «Δεκαετία ’80: Επάγγελμα φωτογράφος, επάγγελμα φωτορεπόρτερ». Στον χώρο Innovathens. Είσοδος ελεύθερη με την επίδειξη εισιτηρίου της έκθεσης. Πειραιώς 100, στις 6 μ.μ.

“Οίκος Αν(τ)οχής”

Η παράσταση “Οίκος Αν(τ)οχής”, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Αρώνη, παρουσιάζεται στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα (Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Ιταλικός κινηματογράφος

Η ταινία “Ήταν ο γιος”, του Ντανιέλε Τσίπρι, προβάλλεται στο ΚΕΜΜΕ του Δήμου Κηφισιάς (Λουκή Ακρίτα 4, Νέα Ερυθραία). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7 μ.μ.

Café Νομισματικού Μουσείου

Οι ΗΑΤΖΚΟ Trio, με τον Χάρη Σταυρακάκη στο πιάνο, τον Κλάγκο Κωνσταντίνο στο κοντραμπάσο και τον Χρήστο Τζέρπο στα τύμπανα, παρουσιάζουν ένα μουσικό ταξίδι στην αμερικανική τζαζ σκηνή του 1930, τη Βραζιλία του 1950 και τη Γαλλία του 1960 στο café του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12). Είσοδος ελεύθερη με ελάχιστη κατανάλωση 8 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL