Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα η σπουδαία Γερμανίδα ερμηνεύτρια Ute Lemper, «εξειδικευμένη» στο έργο του Μπέρτολντ Μπρεχτ, με κλασικά τραγούδια του κορυφαίου συγγραφέα σε μουσική Kurt Weilll στο «Παλλάς».

Οι Βρετανοί πρωτοπόροι του psychobilly, ενός υβριδικού ιδιώματος που άκμασε στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ’80, Meteors στο «Gagarin 205».

Επίσης και αύριο, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, το πρωί, τρία «παιδικά» έργα των Thomas Adès, Αλέξανδρου Μούζα και Φον Γκρούμπερ από το Ergon Ensemble με τη σύμπραξη του βαρύτονου Τάση Χριστογιαννόπουλου και υπό τη διεύθυνση του Kasper de Roo στο Μέγαρο Μουσικής.

Και τα επόμενα πέντε Σάββατα η Μελίνα Ασλάνιδου μαζί με τους Koza Mostra και τον ηθοποιό Μιχάλη Μαρίνο στο «Βοτανικός plus».

Και τα επόμενα δύο Σάββατα, 11 και 18 Φεβρουαρίου, οι Χαΐνηδες στο «Ίλιον Plus».

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή μεσημέρι ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Σοφία Παπάζογλου στο «Γραμμές» (Κωνσταντινουπόλεως 111, Βοτανικός).

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου η κορυφαία πιανίστρια Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου σε «νυχτερινά» έργα των Σούμαν, Σοπέν, Ραβέλ, δύο παραλλαγές της κλασικής jazz σύνθεσης του πιανίστα Thelonius Monk «Round Midnight» από τον Oscar Peterson μα και τον Αμερικανό πρωτοποριακό συνθέτη Τζορτζ Κραμπ, αλλά και μια δική της σύνθεση στο Μέγαρο Μουσικής.

Επίσης και την επόμενη, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, η Γλυκερία μαζί με την Αρετή Κετιμέ σε τραγούδια από τη Μικρά Ασία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Συνηχήσεις 2017» του Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση με έργα Σοατακόβιτς, Τάβενερ και Χένζε και, σε παγκόσμια πρώτη, την όπερα του Χάρη Βρόντου «Ρέκβιεμ Αχμάτοβα» με ερμηνευτές τον βαρύτονο Σπύρο Κλείσσα και τη σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη και οκταμελές σύνολο (πιάνο, κουαρτέτο εγχόρδων, κλαρινέτο, κόρνο και κοντραμπάσο) υπό τη διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου “Club”. Οι Ιταλοί βιρτουόζοι Lyskamm Quartet σε έργα για κουαρτέτα εγχόρδων των Μπετόβεν, Ντονατόνι και Μπάρτοκ στο Μέγαρο Μουσικής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού 2», μιας σύμπραξης της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και του Παντείου Πανεπιστημίου, ο βιολοντσελίστας Μιχάλης Χόιπλε και η πιανίστρια Ανν - Κριστίν Σωφρονίου σε έργα Μαρκουλάκη, Πεντερέφσκι, Κουρτάγκ, Λιγκέτι, Μίκλος Ρόζα, Μπαχ, Βάγκνερ, Ρόσμπεργκ, Χένζε και Σάρμαν στην αίθουσα τελετών του Παντείου και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και για τρεις ακόμα Παρασκευές και Σάββατα -μέχρι και τις 4 Μαρτίου- ο Κωστής Μαραβέγιας με την πενταμελή μπάντα του (κιθάρα, τρομπόνι, μπάσο, ντραμς και κρουστά) επιστρέφει στο «Passport Κεραμεικός» μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που είχε ο πρώτος κύκλος των εμφανίσεων του εκεί.

Όπως και τις δύο επόμενες Παρασκευές, 17 και 24 Φεβρουαρίου, ο Κώστας Τουρνάς, σήμερα μαζί με την Τζόρτζια Κεφαλά των Μπλε και τις άλλες φορές με την παλαιά του φίλη Ελπίδα, στο ιστορικό «Κύτταρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL